•  

Thomashuis Molenhoek

Welkom op de website van Thomashuis Molenhoek.
Johan, Mariëtte, Joost, Richard, Laurien, Xiang, Niek en Thomas wonen samen met zorgondernemers Ruth, Reza en hun dochter Evi in het Thomashuis in Molenhoek. 

We hebben prima naar ons zin in en rond de oude villa uit 1913. We wonen in de dorpskern van Molenhoek met bijna alle voorzieningen op loopafstand. Rondom is een prachtige tuin met ruimte om te recreëren. We hebben een hond Choco genaamd en een aantal kippen, konijnen en vogels. 

Iedereen heeft een eigen zit/slaapkamer op de begane grond met eigen toegang tot een terras. Onze gemeenschappelijke ruimten zijn licht en harmonieus ingericht. De kamers zijn allemaal gesitueerd rondom de gezellige huiskamer.

Eigen regie is het kernwoord bij de begeleiding. Vanuit dit oogpunt proberen we een veilige omgeving te creëren waarin onze bewoners zich fijn voelen, kunnen ontwikkelen en vooral zichzelf kunnen zijn. We zijn een groep waar voor iedereen veel ruimte is om zijn eigen unieke invulling te geven aan het leven, zowel binnenshuis als buitenshuis.

Gemeenschapsgevoel

Ons Thomashuis is onderdeel van een groter geheel, het is een samenspel tussen alle mensen die betrokken zijn bij de zorg en het samenleven in onze gemeenschap Molenhoek. We hebben met ons allen de aandacht en zorg voor elkaar maar ook voor onze omgeving. Het is een gemeenschapsgevoel dat is gebouwd op onderling vertrouwen, open communicatie en een ontspannen sfeer.

Dat doen we onder meer via ons atelier "de Drakenboot", waarbij een aantal inwoners van Molenhoek op woensdag in het atelier samen met bewoners en begeleiding kunst maken. 

Ondernemersfoto Familie van Dam
De ondernemers

Wij zijn de familie van Dam en samen met een team van medewerkers en enkele vrijwilligers zorgen we dat iedereen zich fijn kan voelen in het Thomashuis. Heb je vragen dan kun je ons bellen of e-mailen.

Thomashuis Molenhoek

Stationsstraat 48
6584 AW Molenhoek
Limburg
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: thomashuis@meld-het.nu