•  
  •  

Thomashuis Nieuwehorne

Ons Thomashuis is een kop-hals-romp boerderij. Deze mooie boerderij staat midden in het dorp dus ook middenin de samenleving. In ons Thomashuis wonen acht mensen met een verstandelijke beperking en is er ruimte voor een negende bewoner. 

Een Thomashuis is kleinschalig wat ons heel erg aanspreekt. De lijntjes met ouders/vertegenwoordigers zijn kort wat er voor zorgt dat we goed kunnen inspelen op de wensen en behoeftes van de bewoners. We staan dicht bij de bewoners en door de intensieve zorg die we bieden, kunnen we kijken welke mogelijkheden er zijn voor onze mensen. We bespreken wat de doelstellingen zijn en kijken of deze te realiseren zijn binnen hun eigen kunnen. We willen structuur bieden in een warme, veilige omgeving. Er moet ruimte zijn voor leuke activiteiten maar onze bewoners mogen zich ook terugtrekken op hun kamer na een lange werkdag. Zoals een gezin ook leeft. Ook in het dorp willen we actief deelnemen aan activiteiten zoals de buurt barbecue en het Flaeijelfeest.

De warmte van een gezin, de huiselijke sfeer en de persoonlijke begeleiding staan voor ons hoog in het vaandel. Maar vooral een veilige en liefdevol thuis bieden.

De ondernemers
De ondernemers

Ik ben Martine Kruize-Kuhn. Ik ben 38 jaar, getrouwd met Firwin en moeder van twee prachtige zoons, Silvan van 7 jaar en August van 5 jaar. Na jarenlange horeca ervaring heb ik het roer omgegooid en heb de overstap naar de zorg gemaakt. Ik heb eerst in de jeugdhulpverlening gewerkt. Dit was in een 24uurs setting waar jongeren wonen met gedragsproblemen en hechtingsproblematiek. Toen mijn ouders zorgondernemers werden van het Thomashuis ben ik vanaf het begin af aan betrokken geweest. In eerste instantie als dochter, daarna vrijwilliger en uiteindelijk als personeelslid. Toen mijn ouders het besluit namen om met pensioen te gaan was het niet meer dan logisch dat Firwin en ik hun zouden opvolgen. Ik ben Firwin Kruize, 45 jaar. Na negentien jaar in het gevangeniswezen te hebben gewerkt, waarvan elf jaar in een TBS-Kliniek, neem ik met veel plezier de overstap naar het ondernemerschap in de zorgverlening. Door mijn vrouw en schoonouders ben ik enthousiast geraakt met het concept Thomashuizen.

Thomashuis Nieuwehorne

Schoterlandseweg 72
8414 LX Nieuwehorne
Friesland
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: thomashuis@meld-het.nu