•  

Thomashuis Noordenveld

Samen met 8 heel bijzondere mensen wonen we in een mooie boerderij aan de rand van het levendige dorp Roden. Ons doel is dat de bewoners zich thuis voelen bij ons en zichzelf kunnen zijn.

De Thomashuis-visie sluit goed aan bij wat wij belangrijk vinden in de zorg. Voor ons is het belangrijk dat iedereen gezien wordt voor de persoon wie hij of zij is. Niet de beperking of handicap. We willen ons richten op de wensen en mogelijkheden van eenieder en ondersteuning bieden waar nodig. Warme en betrokken zorg zoals je die ook vindt in een gezin.

Naast de bewoner staan en aansluiten bij diens behoefte. Wat zijn dromen, verlangens en wensen? Hoe kunnen we dat samen realiseren? Keuzevrijheid en participatie in het dorp zijn belangrijke voorwaarden. Meedoen aan het verenigingsleven bijvoorbeeld op de golfbaan naast het huis, zwemmen en muziekles. Deelnemen aan dagbesteding/werk waar je je gewaardeerd voelt. Een ‘eigen ’sociale netwerk buiten het Thomashuis (familie, kennissen, vrijwilligers etc). We werken als team met elkaar. Er is vertrouwen in de intentie en de bekwaamheid van de medewerkers. We doen het met elkaar en voor elkaar! 

Thomashuis Noordenveld
De ondernemers

Wij Ingrid en Alfred Nijenhuis zijn per 1 december de nieuwe zorgondernemers van Thomashuis Noordenveld. Ingrid wist als kind al dat ze wilde werken in de gehandicaptenzorg en startte op haar zeventiende bij werkgever de Trans. De afgelopen negen jaar werkte zij bij het ’Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie’ bij GGZ-Drenthe. Alfred ging na zijn studie Milieukunde aan de slag bij adviesbureau Arcadis. De afgelopen jaren hield hij zich bezig met de energietransitie. Samen heeft het stel twee kinderen, Mieke (12) en Gijs (13).

Thomashuis Noordenveld

Oosteinde 15
9301 ZP Roden
Drenthe
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: thomashuis@meld-het.nu