•  
  •  
  •  

Thomashuis Ospeldijk

't Kienhout, een mooie naam voor een school in de Peel. Een naam, toepasselijk voor Ospeldijk. We spreken over een hechte gemeenschap, hardwerkende mensen, van oorsprong grondgebonden boeren, die houden van hun land en die verknocht zijn aan wat de Peel hen biedt.Ospeldijk is een bijzonder dorp, de contrasten zijn er groot. De degelijkheid van de oorspronkelijke bewoners, de frivoliteiten horende bij Nederlands grootste bluesfestival Moulin Blues, het gaat goed samen.

In 2013 hoopte basisschool 't Kienhout haar zestig jarig jubileum te vieren.Dit bleek echter tevergeefse hoop. De school zou op dat moment niet meer als zodanig bestaan i.v.m. terugloop van het aantal leerlingen.

Aan de wens van de inwoners van Ospeldijk  om het gebouw van basisschool 't Kienhout een maatschappelijke bestemming te geven, werd door de gemeente Nederweert tegemoet gekomen. Het gebouw ging een functie vervullen als Thomashuis, een kleinschalige woongroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Daarbij werd ook voldaan aan de eis van de gemeente om het uiterlijk van de school te handhaven. De gemeente wou dat graag omdat 't Kienhout een beeldbepalend gebouw is voor Ospeldijk.

Eerste bewoner.

Ondernemersfoto TH Ospeldijk
De ondernemers

Wij, Johan(1960) en Hedwig (1961) Smeets, zijn sinds 2013 de ondernemers van Thomashuis Ospeldijk. We hebben zelf 2 kinderen, een dochter ( 1991) en een zoon (1993) maar die wonen niet meer thuis. Johan komt uit de gehandicapten zorg en heeft 25 jaar binnen Kempenhaeghe gewerkt. Hedwig heeft 25 jaar in het basisonderwijs gewerkt en 8 jaar in het Voortgezet onderwijs, ook als remedial teacher. We komen zelf uit Mierlo en waren daar allebei actief in het verenigingsleven. In ons Thomashuis wonen we samen met onze hond Kes en 7 bewoners, mannen en vrouwen in de leeftijd van 23 t/m 65 jaar. We zijn net een groot gezin, we eten samen, gaan elke dinsdagavond kegelen, op woensdag zwemmen en in het weekend zijn er regelmatig leuke activiteiten buitenshuis, natuurlijk gaat iedereen ook enkele dagen naar de dagbesteding. Ons motto is "een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd".

Thomashuis Ospeldijk

Moostdijk
1
6035 RB OSPEL
Limburg
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: thomashuis@meld-het.nu