•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Thomashuis Ruinerwold

Het wonen in Thomashuis Ruinerwold: 
Het Thomashuis in Ruinerwold straalt een gemoedelijke, huiselijke sfeer uit. Er worden in mogelijkheden gedacht en voldoende activiteiten aangeboden. De liefdevolle zorg en geborgenheid staan voorop. Op die manier willen wij en onze begeleiders onze bewoners benaderen. Wij vinden het belangrijk dat elke bewoner zich veilig en gekend voelt. Dit willen wij zoveel mogelijk bereiken door het inzetten van vaste begeleiders. Elke begeleider kent de bewoner goed en vervult diens wensen en behoeften voor zover mogelijk.

Onze visie is dat ieder zichzelf kan zijn en de ruimte krijgt om een eigen ik te ontwikkelen. Wij als zorgbegeleiders kunnen hierbij helpen door de kwaliteiten te laten zien van de bewoner en bij beslissingen de bewoner zoveel mogelijk zelf te betrekken.
Ieder mens is uniek en dit zullen wij stimuleren in ons Thomashuis.

Werken met mensen is werken met je hart. Wij werken met het doel om er voor de ander te zijn. In ons Thomashuis willen wij een fijn thuis bieden voor mensen met een beperking, ze mogen wonen in een prachtige woning. Er is continuïteit en stabiliteit bij de zorgmedewerkers. Waar wij voor kiezen is zorg die kleinschalig is en persoonlijk en niet draait om procedures, maar om mensen. Wij onderschrijven geheel het motto van Hans van Putten, de initiatiefnemer van de Thomashuizen. “Het zijn niet de bewoners die zich moeten aanpassen aan de zorg, de zorg moet zich aanpassen aan de bewoners”.

Het Thomashuis Ruinerwold heeft acht bewoners. Iedereen in ons huis kan wat bijdragen ook al is het maar iets kleins. Het laat zien dat elk mens erbij hoort op zijn eigen unieke manier. 

Dagbesteding Thomashuisje:
Thomashuis Ruinerwold biedt interne dagbesteding aan. De bewoners kunnen prachtige producten maken en verkopen in de winkel die op het erf van het Thomashuis staat. Er worden prachtige producten gemaakt van oude kaarsen, hout, flessen ect. Van de opbrengst van het Thomashuisje kunnen we leuke activiteiten doen die de bewoners zelf kiezen. 

Volg ons op facebook en instagram om op de hoogte gehouden te worden van onze nieuwe producten.

De locatie:
Het Thomashuis ligt in het Drentse perendorp Ruinerwold. Het dorp kent alle voorzieningen maar ligt ook op vijf kilometer afstand van de stad Meppel waar gebruik gemaakt kan worden van diverse andere voorzieningen. Daarnaast zijn Hoogeveen en Zwolle ook geen lange afstanden om te rijden.
De omgeving is prachtig en er is veel gelegenheid om te wandelen of te fietsen in de mooie Drentse bossen. Op een steenworp afstand liggen bovendien uitgestrekte natuurgebieden als het Dwingelderveld en de Weerribben.

Stephan en Miriam ten Have
De ondernemers

Wij, Miriam en Stephan ten Have zijn de zorgondernemers van het Thomashuis in Ruinerwold sinds april 2021. Samen met onze zoon Daan (2 jaar) en onze dochter Naomi die eind april is geboren wonen wij in het voorhuis van het Thomashuis. 

 

Thomashuis Ruinerwold

Dijkhuizen 119
7961 AJ Ruinerwold
Drenthe
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: thomashuis@meld-het.nu