•  

Thomashuis Schoonhoven

De bewoners van ons Thomashuis

In Thomashuis Schoonhoven wonen naast de zorgondernemers ook Menno, Thijs, Wietze, Kevin, Marcin, Bodine, Marlous, Elodie en Lisa. Het is een gevarieerde groep bewoners, met ieder zijn kwaliteiten en mogelijkheden. Doordat we in het Thomashuis wonen, zijn wij zeer goed op de hoogte van alle bijzonderheden op de groep, en kunnen we de nodige continuïteit voor de bewoners bieden. Op deze manier creëren wij een gezinssituatie waarbij wij de juiste begeleiding en aandacht aan de bewoners geven. Wij werken met een klein team, de lijnen zijn kort, wat ten gunste komt voor de kwaliteit van het begeleiden van de bewoners. De nadruk komt te liggen op “gewoon” wonen en leven, ondersteunen waar nodig. We hebben een huiselijke en gemoedelijke sfeer gecreëerd waaraan iedereen zijn steentje bijdraagt.
Ook genieten wij ervan om geregeld verschillende activiteiten in- en buitenshuis te ondernemen met onze bewoners, zoals fietsen en wandelen langs de rivier de Lek, spelletjes doen en creatieve bezigheden. Zowel met de gehele groep, als individueel. Bewoners kunnen zelf beslissen of ze hier wel of niet aan willen deelnemen.

De plek van ons Thomashuis

Ons Thomashuis bevindt zich in het historisch centrum van Schoonhoven in de gemeente Krimpenerwaard. Schoonhoven wordt ook wel de Zilverstad genoemd, waar veel ateliers en juweliers aanwezig zijn. Het is een monumentaal pand met een grote tuin langs het huis, middenin het stadscentrum. 
 

Logeren in ons Thomashuis.

Wij bieden een logeerkamer aan voor bewoners die bijvoorbeeld een weekend per maand willen komen logeren. Het kan zijn, dat iemand nog niet toe is aan het wonen in een woonvoorziening, maar hij/zij  kan op deze manier wennen aan het, uit-huis zijn. 


Kortom, in Thomashuis Schoonhoven wonen de bewoners kleinschalig op een huislijke manier. Waarbij warmte, rust, continuïteit en gezelligheid hoog in het vaandel staan.

 
De ondernemers

Wij zijn Karin te Winkel en Lennard Kraaijveld, getrouwd, en hebben samen met onze kinderen, Hidde en Femke, per 1 juni 2015 Thomashuis Schoonhoven overgenomen.

Karin werkt vanaf 2013 in Thomashuis Schoonhoven. Daarvoor heeft ze ervaring opgedaan als manager in de kinderopvang afgewisseld met de functie persoonlijk begeleider bij verschillende organisaties in de gehandicaptenzorg. Lennard heeft 17,5 jaar bij justitie gewerkt in diverse functies met o.a. verslaafde gedetineerden. De laatste 8 jaar als maatschappelijk medewerker en resocialisatie-trainer.

Thomashuis Schoonhoven

Koestraat, 114
Ingang Thomashuis: Havenstraat 47-1
2871ds Schoonhoven
Zuid-Holland
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:
0182745349

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via thomashuis@meld-het.nu.