•  

Thomashuis Venhuizen

Thomashuis Venhuizen biedt een thuis aan 9 bewoners, en 1 loge , en nu ook aan ons. Wij zijn samen met onze 3 kinderen  op 1-07-2019 verhuisd naar Venhuizen.
Onze bewoners zijn volwaardige mensen met hun eigen identiteit en mogelijkheden en verdienen een eigen warme plek waar genegenheid is en rekening gehouden wordt met wie ze zijn en wat ze kunnen. Een plek waar ze geholpen en ondersteund worden in de dingen die lastig zijn en geprikkeld en uitgedaagd worden vooral zelfstandig te blijven doen in wat ze kunnen en waar ze goed in zijn. 

Binnen en buiten het Thomashuis doen wij er alles aan de de zelfstandigheid te vergroten. Daarbij komt er van alle kanten hulp! Dus ook van  familie, vrienden, collega’s, vrijwilligers, clubgenoten, dagbesteding, buren, dorpsgenoten.

Thomashuis Venhuizen ligt in de provincie Noord-Holland, midden in de dorpskern van Venhuizen. Thomashuis Venhuizen is gevestigd in een voormalige stoomzuivelfabriek, een karakteristiek gebouw in een landelijke omgeving. In West-Friesland is het pand beter bekend als het voormalig museum Möhlman. De prachtige omgeving biedt tal van mogelijkheden voor sport en recreatie. Het sociale leven van de bewoners speelt zich volop af in de gemeenschap van Venhuizen. 

Wij genieten van huiselijkheid, warmte en gezelligheid. Vrienden, buren en familie komen graag bij ons op bezoek.  Dit vinden we fijn. Ons huis leeft!

We zijn een huis en een thuis voor onze bewoners. Als ze binnen stappen zijn ze thuis.  

Ook trekken wij er graag op uit. Samen wandelen in het streekbos, fietsen of sporten, een (rommel)markt of braderie bezoeken of lekker naar de dierentuin , sprookjeswonderland. Maar lekker thuis zijn en niksen is ook wel eens lekker. Onder het genot van een kop koffie samen de dag doornemen , muziek luisteren, knutselen gewoon bij elkaar zijn Onze activiteiten stemmen we af op de persoonlijke wensen en behoeftes van onze bewoners, waarbij we vooral willen denken in mogelijkheden.


De indeling
Het huis biedt voldoende ruimte voor negen zit/slaapkamers, een logeer kamer, en een gemeenschappelijke woonkamer met open keuken. Wij als ondernemers wonen boven het Thomashuis dus zijn altijd aanwezig.

De eigen kamer
Iedere bewoner beschikt over een eigen zit/slaapkamer. De kamer kan helemaal naar eigen wens ingericht worden met meubels, lampen, kleden, wanddecoraties en opbergsystemen. Wij als zorgondernemers zorgen voor de inrichting en aankleding van de gemeenschappelijke ruimtes. Wij streven ernaar dat iedereen zich thuis voelt. Dat ons huis warmte en gezelligheid uitstraalt. Dat iedereen mag zijn wie hij of zij is.
 

Ondernemersfoto TH Venhuizen
De ondernemers

Wij zijn Jan Blok en Marieke Heilig, samen hebben wij 3 kinderen, Floor Lars en Suze. Alle drie wonen ze bij ons in het Thomashuis. Wij zijn de zorgondernemers van Thomashuis Venhuizen. En zijn hier 1-7-2019 met veel enthousiasme gestart aan deze prachtige uitdaging. We vinden het belangrijk dat ons Thomashuis een ‘thuis' is voor onze bewoners, een plek waar iedereen graag verblijft en met elkaar samenleeft. We zorgen met en voor elkaar en zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de sfeer. Respect voor elkaar is hierbij belangrijk. We kunnen van elkaar verschillen in afkomst, identiteit of levensovertuiging en toch - of misschien wel juist dan- het goed hebben met elkaar. Wij voelen ons hier verantwoordelijk voor.

Thomashuis Venhuizen

De Buurt 60
1606 AH Venhuizen
Noord-Holland
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: thomashuis@meld-het.nu