•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Thomashuis Weerdinge

In Thomashuis Weerdinge wonen  de 8 bewoners samen met Caroline en Ben, Binckie de hond, poes Sofie en kat Tommy en kippen onder leiding van Arie Haan. Wij werken en leven samen in een prachtige monumentale Saksische boerderij uit 1870, met een groot erf, boomgaard en moestuin waar we zelf met grote zorg onze (biologische) groenten, fruit en bloemen verbouwen. Achter ons ligt de es van het dorp. Ons Thomashuis ligt op de Hondsrug, heerlijk landelijk met een prachtig weids uitzicht, dicht bij het bos en toch ook centraal met vlinderstad Emmen op vijf minuutjes fietsafstand. 

Allereerst is onze woonplek een veilig thuis voor iedereen. De plek waar je jezelf mag zijn, waar je gezien wordt, en waar je liefde, aandacht en geborgenheid voelt. Het is een 'voorspelbare' plek met zoveel mogelijk vaste structuur in de dag ter voorkoming van overprikkeling, ritmisch levend met de seizoenen, met zowel oog voor een goede samenhang en warme sfeer binnen de groep alsmede het welzijn van het individu. Het leven speelt zich binnen en buiten ons huis af. Vier belangrijke pijlers van waaruit wij  werken met ons hart, handen en hoofd zijn: inclusie, gastvrijheid, gezond en duurzaam leven en het bieden van kwaliteitszorg op maat.

  • Inclusie: Ieder mens is uniek en heeft talenten, kwaliteiten en vaardigheden. Wij willen ons focussen niet op de onmogelijkheden, maar juist op wat wel kan.
  • Gastvrijheid:  Omdat we midden in de samenleving willen staan mag ons huis een verbindende ontmoetingsplek voor mensen zijn.
  • Gezond en duurzaam leven: We zorgen niet alleen goed voor elkaar maar willen ook voor de aarde zorg dragen. Dit doen we door gezond, goed en gevarieerd te eten van zelf geteeld biologisch voedsel en door rekening te houden met onze ecologische voetafdruk door te recyclen, lokaal te winkelen, en zo "groen" mogelijk te leven.
  • Kwaliteitszorg op maat: wij bieden zorg vanuit het oogpunt dat het bijdraagt aan het welzijn van onze bewoners door voortdurend te streven en te zoeken naar een optimale balans tussen inspanning (dagbesteding, werk) en ontspanning (rust, hobby's, actieve ontspanning als bewegen en sporten etc.  en door een zo vast mogelijk dagelijks ritme en structuur bieden.  Ook blijven we kijken naar ieders individuele ontwikkelingsmogelijkheden in afstemming met de bewoner en zijn of haar ouders of wettelijke vertegenwoordigers. Om die kwaliteitszorg te kunnen leveren streven we naar goed opgeleide medewerkers en blijven we zelf ook up to date door open te staan voor het volgen van leergangen, cursussen en workshops. 

We lachen en werken, we dansen en zingen, we hebben lief en maken soms ruzie, we huilen en troosten, we leven samen een bijzonder gewoon leven!

Ben en Caroline
De ondernemers

Wij zijn Caroline Mulder en Ben van Dijk van Thomashuis Weerdinge. Wij kennen elkaar al vanaf de kleuterschool en gaan al bijna heel ons leven met elkaar mee. De altijd gevoelde liefde en verbondenheid resulteerde een kleine 20 jaar geleden in een relatie die van Ben een trotse bonusvader maakte van Madelief en Melle. Alweer ruim 15 jaar geleden spraken wij de wens uit om later wanneer onze kinderen volwassen en uitgevlogen zouden zijn nog eens een zorgboerderij te starten. Deze wens werd nog eens versterkt door ervaringen in het vrijwilligerswerk met verstandelijk gehandicapte jongeren in een logeerhuis waar onze dochter werkte. We kwamen er altijd blij, geïnspireerd, met een zinvol- en een je-kunt-nooit-genoeg-liefde-geven-gevoel vandaan. Onze droom om in een kleinschalige woonvoorziening voor kwetsbare mensen te mogen zorgen is nu op 1 januari 2022 uitgekomen en we hopen dat nog heel lang te mogen blijven doen.

Thomashuis Weerdinge

Dorpsstraat 23
7814 PS Weerdinge
Drenthe
Nederland

Er is plek beschikbaar! Geïnteresseerd? Neem contact op:
0591-227706

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via thomashuis@meld-het.nu.