•  
  •  
  •  

Thomashuis Weerdinge

boerderij

In ons prachtige Thomashuis Weerdinge wonen Jesse (23), Frank (30), Thomas (nu nog logé en bijna 22), Marjan (35), Marjon (56), Monique (54) samen met zorgondernemers Caroline en Ben, onze 2 hondjes Binckie en Iva,  kat Tommy en de 2 katten Vlekkie en Denver van onze bewoonster Monique. Wij werken en leven samen in een prachtige monumentale Saksische boerderij uit 1870,  landelijk gelegen pal op de Hondsrug met een prachtig weids uitzicht, dicht bij het bos en toch ook centraal met vlinderstad Emmen op vijf minuutjes fietsafstand. We hebben een groot erf, boomgaard en moestuin waar we zelf met grote zorg onze (biologische) groenten, fruit en bloemen verbouwen. Achter ons ligt de es van het dorp.  

Allereerst is onze woonplek een veilig thuis voor iedereen. De plek waar je jezelf mag zijn, waar je gezien wordt, en waar je liefde, aandacht en geborgenheid voelt. Het is een 'voorspelbare' plek met zoveel mogelijk vaste structuur in de dag ter voorkoming van overprikkeling, ritmisch levend met de seizoenen, met zowel oog voor een goede samenhang en warme sfeer binnen de groep alsmede het welzijn van het individu. Het leven speelt zich binnen en buiten ons huis af. We houden van uitjes in het weekend en we ondernemen veel met elkaar zoals dansen bij Club Onbeperkt,  is er veel aandacht voor sport en spel (dankzij onze bewegingsagoog Ilse), fietsen en wandelen we veel en kun je ons vinden in een dierentuin, de markt en de bieb. Daarnaast is er ook veel ruimte voor individuele hobby's en activiteiten. Zo spelen twee van onze bewoners bijvoorbeeld in het G2 elftal bij Voetbalvereniging Drenthina (die we natuurlijk heel graag aanmoedigen), zwemt 1 bewoner elke week in Zwembad Aquarena, en vinden onze twee dames het heerlijk om creatief bezig te zijn met tekenen, schilderen, haken, borduren en breien, en wordt bijvoorbeeld de Vriendschapskring Emmen bezocht. In dat opzicht zijn we eigenlijk gewoon een groot gezin.

Vier belangrijke pijlers van waaruit wij werken met ons hart, handen en hoofd zijn: inclusie, gastvrijheid, gezond en duurzaam leven en het bieden van kwaliteitszorg op maat.

  • Inclusie: Ieder mens is uniek en heeft talenten, kwaliteiten en vaardigheden. Wij willen ons focussen niet op de onmogelijkheden, maar juist op wat wel kan.
  • Gastvrijheid:  Omdat we midden in de samenleving willen staan mag ons huis een verbindende ontmoetingsplek voor mensen zijn. Familie van bewoners nodigen we dan ook graag uit om bijvoorbeeld te komen mee-eten. 
  • Gezond en duurzaam leven: We zorgen niet alleen goed voor elkaar maar willen ook voor de aarde zorg dragen. Dit doen we door gezond, goed en gevarieerd te eten van zelf geteeld biologisch voedsel en door rekening te houden met onze ecologische voetafdruk door te recyclen, lokaal te winkelen, en zo "groen" mogelijk te leven.
  • Kwaliteitszorg op maat: wij bieden zorg vanuit het oogpunt dat het bijdraagt aan het welzijn van onze bewoners door voortdurend te streven en te zoeken naar een optimale balans tussen inspanning (dagbesteding, werk) en ontspanning (rust, hobby's, actieve ontspanning als bewegen en sporten etc.)  en door een zo vast mogelijk dagelijks ritme en structuur te bieden.  Ook blijven we kijken naar ieders individuele ontwikkelingsmogelijkheden in afstemming met de bewoner en zijn of haar ouders of wettelijke vertegenwoordigers. Om die kwaliteitszorg te kunnen leveren streven we naar goed opgeleide medewerkers en blijven we zelf ook up to date door open te staan voor het volgen van leergangen, cursussen en workshops. 

We lachen en werken, we dansen en zingen, we hebben lief en maken soms ruzie, we huilen en troosten, we leven samen een bijzonder gewoon leven!

posse

Ben en Caroline
De ondernemers

Wij zijn Caroline Mulder en Ben van Dijk van Thomashuis Weerdinge. Wij kennen elkaar al vanaf de kleuterschool en gaan al bijna heel ons leven met elkaar mee. De altijd gevoelde liefde en verbondenheid resulteerde een kleine 20 jaar geleden in een relatie die van Ben een trotse bonusvader maakte van Madelief en Melle. Alweer ruim 15 jaar geleden spraken wij de wens uit om later wanneer onze kinderen volwassen en uitgevlogen zouden zijn nog eens een zorgboerderij te starten. Deze wens werd nog eens versterkt door ervaringen in het vrijwilligerswerk met verstandelijk gehandicapte jongeren in een logeerhuis waar onze dochter werkte. We kwamen er altijd blij, geïnspireerd, met een zinvol- en een je-kunt-nooit-genoeg-liefde-geven-gevoel vandaan. Onze droom om in een kleinschalige woonvoorziening voor kwetsbare mensen te mogen zorgen is nu op 1 januari 2022 uitgekomen en we hopen dat nog heel lang te mogen blijven doen.

Thomashuis Weerdinge

Dorpsstraat 23
7814 PS Weerdinge
Drenthe
Nederland

Er is plek beschikbaar! Geïnteresseerd? Neem contact op:
0591-227706

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via thomashuis@meld-het.nu.