•  

Thomashuis Zoetermeer is gevestigd in een volledig verbouwde monumentale boerderij aan de Zegwaartseweg. Alleen het voorhuis van de boerderij is in tact gebleven. Op de plaats waar eerst de oude schuur stond is het Thomashuis gebouwd.

Het Thomashuis ligt in de buurt van een woonwijk met winkels, een eerste lijn gezondheidscentrum, dagbesteding, parken en heerlijke ontspanningsmogelijkheden. Midden in de randstad is de locatie echt een oase van rust en ruimte.

De ondernemers 
Wij zijn Hylke en Anja van Vliet, zorgondernemers van Thomashuis Zoetermeer. Anja is verpleegkundige en Hylke heeft een loopbaan achter de rug in de grafische sector. Daarnaast heeft hij zorgervaring opgedaan in Thomashuis IJmuiden.  Wij hebben drie dochters, een kleinzoon en twee kleindochters. Onze middelste dochter heeft het Syndroom van Down en door haar zijn wij wegwijs gemaakt in de wereld van mensen met een verstandelijke beperking. Ervaringsdeskundigen dus. Door de zoektocht naar een woonvorm voor haar kwamen wij in aanraking met de formule van de Thomashuizen. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat wij nu zelf in ons Thomashuis in Zoetermeer aan de slag zijn. Wij willen negen mensen met een verstandelijke beperking een thuis bieden waar zij kunnen genieten van kleine alledaagse dingen. Onze basis is een gezellige en huiselijke sfeer waar we rekening zullen houden met de individuele behoeften van onze bewoners. Wij hebben er bewust voor gekozen om zelf in het Thomashuis te gaan wonen. Op deze manier zijn wij goed op de hoogte van wat er speelt. Hierdoor vormen wij het vaste aanspreekpunt voor onze bewoners en hun ouders, broers en zussen.

Thomashuis Zoetermeer

Zegwaartseweg 66
2723 PB Zoetermeer
Nederland
Heb je vragen of ben je benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:
06-23771937

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via thomashuis@meld-het.nu.