•  
  •  

Thomashuis Apeldoorn Berg & Bos

In Thomashuis Apeldoorn Berg & Bos stemmen wij onze zorg en begeleiding zoveel mogelijk op ieders persoonlijke wensen, behoeften en mogelijkheden af. Men vindt in ons Thomashuis een onvoorwaardelijke thuishaven waarin men zichzelf kan zijn en zich veilig kan voelen. In ons huis vormt niet het individu, maar de samenhang van de bewonersgroep de kern van onze filosofie. Deze is allesbepalend en leidend.

Sfeermakers

Een plezierige groepssfeer is daartoe de belangrijkste drijfveer. Samen met ons team doen wij dan ook onze uiterste best om die dagelijks te waarborgen. Sterker nog, wij zijn als team echte sfeermakers. Dit straalt af op onze groep. Daarom is het in ons huis vaak kei-gezellig en gonst het er van enthousiasme en energie! Maar tegelijkertijd bieden we rust en duidelijk aan wie dat nodig heeft. Het is de kunst om deze twee verschillende sferen op een spontane manier met elkaar te verbinden. 

Fietstocht

Voorzien van deze steun in de rug kan men zich zowel individueel als in de groep ontspannen voelen en zal men zo ook de buitenwereld tegemoet treden. We trekken er samen regelmatig op uit: zo maken we een fietstocht over de Veluwe, werken we als vrijwilligers voor de Apenheul, doen een spelletje of bakken in onze zitkuil samen onze eigengemaakte pizza's. Ook staat ons Thomashuis open voor mensen en invloeden van buiten.

Ontdek de verbinding die ons Thomashuis met de omgeving heeft via onderstaande video.

 

Zorgondernemers Thomashuis Apeldoorn Berg en Bos
De ondernemers

Wij zijn Laura en Diederik Meeusen, zorgondernemers van Thomashuis Apeldoorn Berg en Bos. In ons Thomashuis bieden wij negen mensen met een verstandelijke beperking een veilige en gezellige huiselijke woonomgeving. Laura heeft als leerkracht en ambulant begeleidster op scholen met jong volwassenen met een verstandelijke beperking gewerkt en Diederik in de gehandicaptenzorg en als psychotherapeut. Het kunnen samenwerken met mensen met een verstandelijke beperking was al veel langer onze wens. Wij zijn beiden ondernemend van aard. Het concept Thomashuizen betekende voor ons letterlijk de link tussen dromen en ondernemen. Dat we nu als ondernemers in ons eigen Thomashuis op onze manier de zorg en begeleiding vorm kunnen geven, spreekt ons enorm aan. Onze vier kinderen zijn volwassen, daardoor hebben wij alle tijd, ruimte en energie om onze bewoners optimaal te kunnen begeleiden.

Thomashuis Apeldoorn Berg & Bos

Soerenseweg 152
7313 EN Apeldoorn
Gelderland
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via thomashuis@meld-het.nu.