•  
  •  
  •  

Thomashuis Boxmeer

Een unieke woning 

Thomashuis Boxmeer is een kleinschalige woonvoorziening voor 9 mensen met een verstandelijke beperking.  Het is een riant gemeentelijk monumentaal pand uit de jaren 30. In het huis heeft iedere huisgenoot een eigen zit/slaapkamer, daarnaast is er een gezamelijke woonkamer met open keuken waar het sociale leven zich voornamelijk afspeelt. Het ondernemersgedeelte bevindt zich ook in hetzelfde pand. Op deze manier zijn we goed op de hoogte van wat er dagelijks speelt. Wij zijn praktisch altijd aanwezig en vormen daardoor het vaste aanspreekpunt voor onze huisgenoten, de medewerkers en hun ouders/vertegenwoordigers.

We hebben 5 huisdieren; Nala en Simba, 2 lieve konijnen die buiten een eigen hok hebben en daar heerlijk kunnen graven. Nani en Stitch,onze 2 cavia's die in de woonkamer wonen en vreselijk veel vertroeteld worden. En onze Buddy, een zwarte labrador, die iedereen even lief vindt en denkt dat hij een schoothondje is. Zowel in als rond het huis is het heerlijk toeven. We hebben een mooie tuin met een groot konijnenhok, een trampoline, een plek om met de bal te spelen en een rustige plek waar onze bewoners een boekje kunnen lezen. De woning staat midden in het dorp en op 5 minuten loopafstand van het gezellige centrum van Boxmeer. Tevens is de Maas op 5 minuten loopafstand. Hier bevindt zich een mooi wandelgebied in een rustige, natuurlijke omgeving. De woning is goed bereikbaar zowel met de auto als met het openbaar vervoer (station is op 1,5 km afstand). Doordat het Thomashuis in een grote gemeente staat kunnen onze huisgenoten van de vele faciliteiten gebruik maken die een groot dorp als Boxmeer te bieden heeft, zoals bibliotheek, sportverenigingen, evenementen etc.

De ondernemers

Wij zijn Karen de Hosson en Pieter Ewouds van Thomashuis Boxmeer. In ons Thomashuis willen wij mensen met een verstandelijke beperking een veilige en huiselijke omgeving bieden. Samen met onze dochters (Jente en Marit) en zoon (Tjebbo) zijn wij in mei 2013 gestart met ons Thomashuis in Boxmeer.
Karen heeft vele jaren werkervaring in de zorg. Ze heeft zowel ervaring met het werken in een grote instelling voor mensen met een verstandelijke beperking als ervaring in het werken als ambulante begeleider bij mensen met een autisme spectrum stoornis. Pieter komt niet uit de zorg, maar is wel gewend om te zorgen voor mensen. Met z'n horeca, schoonmaak en management ervaring vullen we elkaar perfect aan. Met onze 9 huisgenoten , ons team en aantal vrijwilligers, zorgen we voor een heerlijk warm en gezellig Thomashuis, waar de normen en waarden zoals die in ons gezin gelden, ook gelden. De vijf R-en (Rust, Regelmaat, Ruimte, Reinheid en Respect!) zijn daarbij een leidraad, zonder ons daar rigide aan vast te houden.

Thomashuis Boxmeer

Sambeekseweg 2
5831 GK Boxmeer
Noord-Brabant
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:
0485211264 / 0652084524

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via info@klachtenportaalzorg.nl.