Logeren op Thomashuis De Zaanse Akker

De kangoeroekamer

Zo noemen we de logeerkamer van het Thomashuis. De loge springt van de veilige buidel van de familie naar de veilige buidel van het Thomashuis. Omdat de logé in een groep terecht komt zal hij/zij uitgedaagd worden om verder te kijken, samen te wonen, nieuwe dingen te leren, relaties op te bouwen.
De kamer is 10 m2 en bevind zich op de 1e verdieping. Er staat een bed, een kast, een bureau en een stoel in. Je mag uiteraard je eigen spulletjes (bv een dekbed) meenemen als je wilt.

De kosten

De logeerkamer is beschikbaar voor personen ouder dan 18 jaar met een WLZ indicatie. De kamer is beschikbaar voor mensen met een VG indicatie 4,5 of 6.  De begeleiding is 1 op 5. De kosten worden vergoed uit het persoonsgebonden budget (PGB). Als er geen PGB is neem dan contact op met het Zorgkantoor van uw regio. Het zorgkantoor voor de regio Zaanstreek is het zorgkantoor van Zilveren Kruis in Zwolle (https://www.zilverenkruis.nl/zorgkantoor) Je mag van het Zorgkantoor maximaal 156 etmalen per jaar logeren. Dat komt neer op 3 nachten per week.

Logeren kan zowel structureel als incidenteel maar gaat altijd per 24 uur. 

Even wennen

We gaan met elkaar in gesprek wat de wens en de behoefte van de logé is. 
Er zit altijd een langzame opbouw in het logeren, dit is vooral voor de logé als voor de bestaande groep belangrijk. Na de kennismaking kom de loge een keertje eten en misschien nog een keertje, totdat hij/zij en de groep het oké vindt om verder te gaan met logeren. 

Vragen?

Neem contact op met Henk of Carry Vreman, info@dezaanseakker.thomashuis.nl, 06 24245577, 06 24385550