Vrijwilligers

Wordt jij vriend van Thomashuis de Zaanse Akker?

In het Thomashuis wonen 9 bewoners met een verstandelijke beperking. Overdag gaan de meeste bewoners naar dagbesteding en ’s avonds en in het weekend zijn ze vrij.  Dan rusten we uit en doen we leuke dingen met elkaar. De meeste bewoners kunnen niet zelfstandig leuke dingen organiseren of uitvoeren. Wij helpen daar zoveel mogelijk bij. 
Waar veel bewoners echt van genieten is een één op één activiteit.
Samen iets doen, even zonder anderen. Even onverdeelde aandacht.

Dat kan zijn; lekker fietsen op de duo-fiets, samen in de tuin werken, in het dorp een ijsje eten, een visje halen bij zee, naar de bioscoop of de sportschool, etc.

De activiteiten kunnen ook binnenshuis plaatsvinden; samen koken of bakken, kleuren, nagels lakken, spelletje doen, gamen etc.

Het belangrijkste is 1 op 1 aandacht, dat er iemand speciaal voor hen is. Dat is geluk!

Aannamebeleid vrijwilligers Thomashuis De Zaanse Akker

Als je vrijwilliger wilt worden bij ons Thomashuis hanteren we een aannamebeleid. Daarin doorlopen we de volgende stappen:

  • Houden van een kennismakingsgesprek
  • Controleren van referenties
  • Aanvragen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG)
  • Voorstellen van de vrijwilliger aan de bewoners
  • Voorstellen van de vrijwilliger aan familie
  • Aanbieden van een vrijwilligersovereenkomst

Vertrouwenspersoon

Wij vinden het belangrijk dat je je veilig voelt en dat je bij iemand terecht kunt als je wordt geconfronteerd met vormen van ongewenst gedrag.  Je kunt dan terecht bij Henk of Carry, de ondernemers van het Thomashuis,  Nancy of Desiré, de ondernemers van de Herbergier (de buren) of de vertrouwenspersoon van de franchisegever. De contactgegevens van de vertrouwenspersonen delen we met je als je de vrijwilligersovereenkomst aangaat.