•  

Thomashuis Houten

Het is half 4 's middags en de bewoners komen thuis uit dagbesteding. "Emilio?!" klinkt het meteen vanuit de gang. Giuliano en Sacha schieten in de lach: stiekem is hun zoontje (0) de echte zorgondernemer. Nadat iedereen met een kop thee (en een koekje!) over zijn of haar dag heeft kunnen vertellen, nemen de bewoners een moment voor zichzelf om tot rust te komen. Na de maaltijd is het feest: het is woensdag en er wordt gezwommen. De bewoners maken de hele avond plezier en kunnen daarna voldaan naar bed toe. 

In Thomashuis Houten wonen 9 bewoners met een verstandelijke beperking samen in groepsverband: Daan, Esmee, Henrieke, Jerry, Jos, Malinda, Mariëlle, Sylvia en Vincent. Iedereen is uniek, met een eigen karakter en interesses. Doordeweeks gaan de bewoners naar hun dagbesteding en 's avonds en in het weekend is er tijd voor spelletjes, een wandeling of disco. De bewoners helpen mee met klusjes in en rondom het huis: er wordt gestofzuigd, aardappels geschild en onkruid gewied. 

Het team bestaat uit Carry, Lyda, Marjan, Monique, Nikki, Rowena en Tonny. Zij kunnen lezen en schrijven met de bewoners en weten precies wat iedereen nodig heeft. Er is ruimte voor knuffels, ondersteuning, grapjes én begrenzing. De één vindt het heerlijk om met een paar bewoners in de tuin aan de slag te gaan, de ander gaat het liefst een stevige wandeling maken met een groepje. Er is heel veel mogelijk, waarbij voorop staat dat iedereen zich thuis kan voelen in het Thomashuis. 

 

Wil jij ook onderdeel uitmaken van deze prachtige groep; als bewoner, teamlid, BBL'er, vrijwilliger of iets wat we zelf nog niet verzonnen hebben? Neem dan contact met ons op en dan bespreken we graag samen de mogelijkheden. 

Zorgondernemers Sacha en Giuliano
De ondernemers

Naast het team en de bewoners zijn er nog twee vaste gezichten in Thomashuis Houten. Per 1 mei 2024 zijn Sacha en Giuliano Kooij gestart als de nieuwe zorgondernemers. Zij wonen ook in het pand en zijn een tussendeur verwijderd van hun gezellige huisgenoten. Zo houden zij overzicht op de zorg en is er altijd een vast gezicht aanwezig waar de bewoners en collega's terecht kunnen. 

Open, professioneel en ondernemend - dit zijn de eigenschappen waar Sacha en Giuliano zich mee identificeren. Hun doel is om deze waarden richting te laten geven aan hun visie en handelen. 

Lees meer over de nieuwe zorgondernemers op:
https://www.thomashuis.nl/nieuws/familie-en-zorg-hand-in-hand-sacha-en-giuliano-kooij-starten-als-zorgondernemers-van

Thomashuis Houten

Houtensewetering 23
3991 LJ Houten
Utrecht
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: thomashuis@meld-het.nu