•  

Thomashuis Houten

,,Je haar zit zo mooi”, zegt zorgonderneemster Marja tegen bewoonster Henrieke aan de ontbijttafel. Henrieke reageert opgelaten. ,,Kapper!” roept ze.

Kees en Marja van Rooijen-Sturkenboom zijn sinds 2012 zorgondernemers van Thomashuis Houten. Met veel liefde en toewijding verzorgen en begeleiden ze de bewoners met een verstandelijke en/of meervoudige beperking.

,,Lekker ontbijt he?" vraagt bewoonster Esmee aan zorgondernemer Kees. Kees knikt instemmend met zijn mond vol. Esmee glundert. Na zijn hap doorgeslikt te hebben, reageert Kees. ,,Het is heerlijk. Maar nu even stil Esmee, praten doen we niet met onze mond vol." Esmee glimlacht, knikt instemmend naar Kees en neemt een hap van haar boterham.

,,Hoe iemand op een bepaald moment functioneert hangt niet alleen af van zijn/haar mogelijkheden en beperkingen, maar tevens van de kenmerken, de eisen en de verwachtingen van de omgeving waarin die persoon zich bevindt.”

Inmiddels is de bewonersgroep op 1 na compleet en wonen Henrieke, Jerry, Esmee, Jos, Daniel, Vincent, Malinda en Mariëlle met veel plezier in de boerderij aan de Houtensewetering.

Mogelijkheid van logeren is er ook, Francine maakt hier gebruik van in de weekenden. 

,,Wij willen onze bewoners bijstaan om een leven te leiden dat rijk aan ervaring is en voldoening geeft. Het gaat om deelnemen aan alle soorten van activiteiten die mensen zonder handicap ook verrichten, om betrokken zijn bij anderen en om ontwikkelen van vaardigheden, interesses en relaties."

De ondernemers

Kees en Marja van Rooijen-Sturkenboom zijn sinds 2012 zorgondernemers van Thomashuis Houten. Met veel liefde en toewijding verzorgen en begeleiden ze de bewoners met een verstandelijke en/of meervoudige beperking.

Thomashuis Houten

Houtensewetering 23
3991 LJ Houten
Utrecht
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:
06-57996137

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via thomashuis@meld-het.nu.