Ons Thomashuis

Het Thomashuis Lisse is een monumentaal, karakteristiek, vrijstaand, voormalig klooster. Het huis bestaat uit twee etages. Per etage zijn ruime zit/slaapkamers voorzien van een wastafel met op de beide etages een ruime woonkamer, keuken, badkamer en toiletten. Daarnaast heeft het huis zowel voor als achter een grote tuin. Als zorgondernemer wonen wij zelf ook in het Thomashuis. Omdat wij persoonlijk zorgdragen voor de bewoners kunnen wij continuiteit, gezelligheid, duidelijkheid en huiselijk garanderen. 

Natuurlijk richt elke bewoners de zit/slaapkamer naar eigen inzicht en smaak in. Daarbij streven wij ernaar om de karakteristieken van het Thomashuis ook in de privé-kamer van de bewoners terug te laten komen. Wij doen een uniek aanbod waarbij elke klant met korting kan kiezen uit een ruim assortiment aan meubels, lampen, kasten, kleden, wanddecoraties en opbergsystemen. Onze bewoners stellen vaak speciale eisen aan de stevigheid en duurzaamheid van het interieur. Daarom hebben wij een interieurontwerpster en een inkoper in de arm genomen die ons als ondernemers en u als klant, ouder/vertegenwoordiger kunnen adviseren bij de aankleding en aanschaf. 

De zorg is persoonlijk en professioneel 
Als zelfstandig zorgondernemers zijn wij altijd aanwezig en aanspreekbaar. Wij hebben er bewust voor gekozen ook zelf in het Thomashuis te gaan wonen. Het grote voordeel voor de bewoners en u als ouder/vertegenwoordiger is dat wij altijd op de hoogte zijn van wat er speelt en snel kunnen handelen als de situatie daar om vraagt. 


Om onze klanten de aandacht en begeleiding te geven die ze nodig hebben, is er een klein en ingespeeld team van medewerkers. Het is onze uitdaging om met dit team in het Thomashuis een sfeer te bouwen, waarbij elke klant zich veilig en op z'n gemak voelt. Om dit op de langere termijn vol te houden, hechten wij als zorgondernemers ook belang aan ons eigen privé-leven. 
Wanneer de situatie er om vraagt, worden extra specialisten ingeschakeld. U kunt hierbij denken aan een orthopedagoog, fysiotherapeut en ergotherapeut. Verder maken wij zo veel mogelijk gebruik van het reguliere aanbod van huisarts, specialist en regionaal ziekenhuis. 

De zorg die wij bieden gaat uit van de behoefte van elke klant 
Met ons kleine team willen wij het beste uit onze klanten halen. Het zorgplan dat wij als zorgondernemers samen met elke klant en ouder/vertegenwoordiger opstellen, vormt de basis om alle mogelijkheden op het gebied van wonen, recreatie & ontspanning, dagbesteding en zorg in kaart te brengen. Elk kwartaal wordt dit plan met de klant en ouder/vertegenwoordiger besproken en daar waar nodig of wenselijk aangepast. Zowel wij als zorgondernemers, de klant en u als ouder/vertegenwoordiger ondertekenen deze kwartaalplannen. 


Als zorgondernemers zorgen wij ervoor dat ook scholing, dagbesteding en werk zo veel mogelijk via het sociale netwerk van ons als ondernemers, van de klant en van u als ouder/vertegenwoordiger wordt ingevuld. Met name wat dagbesteding betreft zien wij het als een uitdaging om via de inzet van vrijwilligers, clubs, gemeentelijke instanties en de lokale middenstand tot een gevarieerd en interessant aanbod van dagbesteding te komen. Als een klant graag activiteiten in of rond het Thomashuis wil uitvoeren, is dit natuurlijk mogelijk.