Thomashuis Maartensdijk

Het leven in Thomashuis Maartensdijk

Samen met onze 6 medewerkers zorgen wij voor de continuïteit in ons Thomashuis. De hond Bliksem en de katten zijn graag geziene gasten in het Thomashuis. De kinderen zijn met grote regelmaat in het Thomashuis te vinden en zorgen voor wat meer dynamiek in huis. 

Regelmatig hebben wij ook stagiaires die zorgen voor afwisseling in het ritme( we zijn erkend leerbedrijf).

In ons Thomashuis wonen 10 bewoners met een wisselende zorgvraag. Helaas hebben we geen logeerplek, we hebben wel de mogelijkheid voor dagbesteding op huishoudelijk gebied en tuinwerk. We onderschrijven de samenwerkingsdriehoek van Giel Egberts en een wederzijds vertrouwen tussen ouders en zorgondernemers is voor ons de eerste basis om goed te kunnen samenwerken.

Zo normaal mogelijk

Een zo normaal mogelijk huis bieden voor bewoners van het Thomashuis, soms kan iets wel en soms kan iets niet net als in ieder gezin. Het Thomashuis vraagt een grotere rol van ouders en bewindvoerders, we doen het samen! Ieder heeft hier in zijn verantwoordelijkheid en soms overlappen deze elkaar in de zorg en begeleiding van het kind. 

Wij zoeken de verbinding met de omgeving en andere zorgorganisaties. Met het mede opzetten van de kroeg in de Bilt en het sporten op vrijdag probeert het Thomashuis zich te profileren op verschillende gebieden in de gemeente. 

Boerderij

De boerderij kenmerkt zich door een grote gezamenlijke woonkamer met vier slaapkamers beneden en zes op de eerste verdieping, de nodige faciliteiten zoals douches en toiletten zijn natuurlijk aanwezig. De grote tuin om het huis bied veel mogelijkheden om te ontspannen buiten en ook vertier zoals een jeudeboules baan. Voor bezoek van kinderen is ook gedacht, zandbak, schommel en een grasveld om te ballen! 

Vrijwilligers zijn altijd welkom! We zoeken nog fiets, wandel,  vrijwilligers! Buiten het Thomashuis om houden we ons bezig met de watersport en zijn we te vinden op de Nederlandse wateren!