•  
  •  
  •  

Iemand écht kennen, is het onhoorbare horen vanuit het hart van de ander

In Thomashuis Nieuwkuijk wonen 9 bewoners, die het daar ontzettend naar hun zin hebben. Dat betekend dat ons huis vol is en we geen ruimte meer hebben om nog iemand op deze mooie manier bij ons te laten wonen. Bent of kent u iemand die dat toch wel graag zou willen dan willen wij u doorverwijzen naar thomashuizen.nl zij kunnen u verder helpen.

 

* Stichting Eigenwijs Heusden, een vrijetijdsclub voor mensen met een verstandelijke beperking. Kijk hier voor hun site

Kerstfsfeer in Thomashuis Nieuwkuijk

WhatsApp Video 2017 12 10 at 12 59 18

 

En nog een leuk fimpje.

SHAMAJO-Cruise 2015

 

De ondernemers 
Mogen we ons even voorstellen? Wij zijn Martin Carels en Berna van den Dungen. Vanaf 1 september 2012 zijn wij de ondernemers van Thomashuis Nieuwkuijk. Berna heeft 2 volwassen kinderen, Björn en Debbie. Sinds pakjesavond 2014 woont Tooske bij ons, een bruine labrador. Berna werkt al jaren in de zorg met mensen met een verstandelijke beperking en Martin werkte 20 jaar bij justitie en heeft ervaring op zowel begeleidingsniveau als op leidinggevend niveau. Thomashuis Nieuwkuijk opende haar deuren voor het eerst in 2008 en vanaf dag één zijn wij daar nauw bij betrokken geweest. Naast dat Berna er werkte, woonden we ook nog eens in dezelfde straat en als je in zo'n kleine gemeenschap woont dan kom je elkaar als buren nogal eens tegen, maar ook omdat wij, als vrijwilligers zijn aangesloten  bij Stichting Eigenwijs Heusden*, raakten we meer en meer met elkaar verweven, dat zorgde ervoor dat het meer werd dan "gewoon" je werk. Toen de gelegenheid zich voordeed om Thomashuis Nieuwkuijk over te nemen waren wij er al snel uit, het was immers al zo'n onderdeel van ons leven dat de stap om met de bewoners samen in één huis te wonen het logische vervolg was. Samen wonen, met de nadruk op samen, heeft ontzettend veel voordelen, het betekend dat wij er (bijna) altijd zijn, het biedt continuïteit, rust en veiligheid. De lijnen zijn kort en de drempels laag. Je beleefd samen alle facetten van het leven en leert elkaar écht kennen, dan hoef je vaak niet eens te zeggen wat je wilt, want dat kan zó moeilijk zijn.

Thomashuis Nieuwkuijk

Nieuwkuijksestraat 83
5253 AE Nieuwkuijk
Nederland
Heb je vragen of ben je benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:
0735119591
Uit de huizen

Leuk fimpje geplaatst

Geweldig leuk fimpje geplaatst op de homepagina.

Het begin van een geweldig kerstfeest voor 2017Lees meer

Thomashuis Nieuwkuijk

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via thomashuis@meld-het.nu.