•  
  •  
  •  

Thomashuis Olst

Welkom op de site van het Thomashuis te Olst.
In Olst is het goed toeven. Het Thomashuis ligt aan de rand van het dorp. Het is gevestigd in een ruime herenboerderij met parkachtige tuin. De zorgondernemers leven er met 8 a 9 mensen met een verstandelijke beperking samen. De grote boerderij is modern en gezellig ingericht. Bewoners hebben een eigen zit/slaapkamer en delen de huiskamer, keuken en het sanitair met elkaar. Er zijn ook wat kleine dieren om te verzorgen. Allen dragen een 
steentje bij in het dagelijks leven, zoals samen koken en het schoon houden van de leefomgeving. Ieder heeft daarin een taak die bij hem of haar past.  Daarnaast is er voldoende gelegenheid voor activiteiten buitenshuis.

Er is een vast team van kundige medewerkers, met hart voor de zorg, die samen met de zorgondernemers en wat vrijwilligers de ondersteunende begeleiding bieden, zodat de bewoners kunnen leven zoals zij dat graag willen en zichzelf kunnen zijn.

Foto van zorgondernemers
De ondernemers

Wij zijn Bert en Annelies Boshoven. Ouders van 3 inmiddels volwassen kinderen. Beide hebben wij ruime ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 2007 runnen wij het Thomashuis in Olst. Wij wonen zelf ook in het pand waardoor we altijd goed op de hoogte zijn van wat er speelt. Wij vinden een veilige plek, warmte en geborgenheid belangrijker dan het nastreven van grote doelen. Simpelweg gelukkig zijn met elkaar en in harmonie leven is wat we doen. Doordat wij ons leven delen met dat van onze bewoners hebben wij ook nauw contact met hun verwanten. Onze Christelijke levensvisie is het uitgangspunt voor de manier waarop wij in het leven staan en met bewoners omgaan. Ons huis staat open voor iedereen met een verstandelijke beperking, ongeacht de levensovertuiging of culturele achtergrond.

Thomashuis Olst

Wethouder A.G. Dekkerlaan 57
8121GB OLST
Overijssel
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:
0570519890

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via thomashuis@meld-het.nu.