•  
  •  
  •  

Thomashuis Olst

Welkom op de site van het Thomashuis te Olst.
In Olst is het goed toeven. Het Thomashuis ligt aan de rand van het dorp. Het is gevestigd in een ruime herenboerderij met parkachtige tuin. De zorgondernemers leven er met 8 a 9 mensen met een verstandelijke beperking samen. De grote boerderij is modern en gezellig ingericht. Bewoners hebben een eigen zit/slaapkamer en delen de huiskamer, keuken en het sanitair met elkaar. Er zijn ook wat kleine dieren om te verzorgen. Allen dragen een 
steentje bij in het dagelijks leven, zoals samen koken en het schoon houden van de leefomgeving. Ieder heeft daarin een taak die bij hem of haar past.  Daarnaast is er voldoende gelegenheid voor activiteiten buitenshuis.

Er is een vast team van kundige medewerkers, met hart voor de zorg, die samen met de zorgondernemers en wat vrijwilligers de ondersteunende begeleiding bieden, zodat de bewoners kunnen leven zoals zij dat graag willen en zichzelf kunnen zijn.

Ondernemersechtpaar met kinderen
De ondernemers

Wij zijn Heiko (50) en Martje (45). We hebben elkaar leren kennen in de antroposofische levensgemeenschap Altenschlirf in Hessen, Duitsland. Wij waren daar werkzaam als huisverantwoordelijke ‘huisouders’ en droegen ieder de verantwoordelijkheid voor een huis met volwassenen met een beperking waar we ook mee samenleefden. Heiko heeft drie kinderen uit een eerder huwelijk: Emma (18), Jonathan (16) en Frida (14). Alle drie wonen ze bij hun moeder in Duitsland en bezoeken ons regelmatig in de vakanties. Heiko bezoekt ze iedere maand in Duitsland. Zo zijn ook zij een deel van ons leven. Martje heeft ook drie kinderen uit een eerder huwelijk: Femke (17), Rik (16) en Tim (9). Zij leven bij ons, evenals onze gemeenschappelijk dochter Lena (3) en zijn het gewend samen te leven met mensen met verschillende mogelijkheden en achtergronden. Wij leven allebei al jaren zo, dat we wonen en werken kunnen combineren en de eigen familie kunnen integreren in onze alledaagse werkzaamheden.

‘Hier bin ich Mensch, hier darf ich’s sein’ (Faust, Goethe)

Door onze antroposofische achtergrond zien wij een Thomashuis voor ons waar de bewoners, familie van bewoners, medewerkers, vrijwilligers, stagiaires, onze kinderen en wij gezamenlijk een gemeenschap vormen waar ieder zichzelf kan zijn, zijn vaardigheden en mogelijkheden kan inzetten en een deel kan zijn van Thomashuis Olst. Door bestaande contacten bij te houden binnen het dorp en met vrijwilligers, hebben de bewoners de mogelijkheid zich naar eigen kunnen te integreren in de samenleving.

Thomashuis Olst

Wethouder A.G. Dekkerlaan 57
8121GB OLST
Overijssel
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via thomashuis@meld-het.nu.