Dagbesteding

De meeste bewoners hebben een dagbesteding buitenshuis. Maar er zijn ook iedere dag bewoners thuis die in het Thomashuis dagbesteding krijgen.

Thuis gaan we dan boodschappen doen en lekker een lunch maken. We gaan in en om het huis klusjes doen zoals grasmaaien, tuin bijhouden, schoonmaken of een eindje wandelen of fietsen. Als het weer buiten slecht is maken we het binnen gezellig. We gaan dan b.v. knutselen, puzzelen, bakken, film kijken enz.

Dit zijn alle dagbestedingsplekken waar onze bewoners werken:

 

'Jantje zag eens pruimen hangen'

Hier werkt Koen. Jantje zag eens pruimen hangen is een woonkado winkel, boekenwinkel en koffiecorner in het hart van Gouda onder de St Jan. Een bijzondere winkel met atelier waar jongeren met een lichtverstandelijke beperking werken en leren.

https://www.jantjezageens.nl/

 

Leer- en ervaringscentrum Thijsselaan

Hier werkt Niki. Leer- en ervaringscentrum Thijsselaan hoort bij de Gemiva SVG-groep en biedt dagbesteding aan (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Zij krijgen dagelijks op maat activiteiten, werkzaamheden en vaardigheden aangeboden die passend zijn bij hun belevingswereld, ontwikkelingsmogelijkheden, talenten en leeftijdsfase.

https://www.gemiva-svg.nl/thijsselaan

 


Zorgboerderij 'De Bovenstee'

Hier werken Richard, Koen, Harro en Esther. Ze houden zich o.a. bezig met de verzorging van de dieren op de boerderij, waaronder koeien en schapen, het verzorgen van de siertuin en het verzorgen van de moestuin, kleine onderhoudswerkzaamheden zoals verven en repareren van dingen.

 

 

De Schakel

Hier werkt Daan. De Schakel is een activiteitencentrum in Moordrecht en hoort bij de Gemiva SVG-groep. De Schakel beschikt over verschillende activiteitenruimtes en een grote tuin. Daan werkt hier op de servicegroep. De servicegroep verzorgt het huishouden en de catering voor alle gebruikers van het activiteitencentrum.

https://www.gemiva-svg.nl/Locaties/Overzicht-locaties/Bodegraven-Reeuwijk,-Gouda,-Waddinxveen,-Zuidplas/De-Schakel

 

Promen

Cock is onze enige bewoner die in plaats van dagbesteding een werkplek heeft. Hij werkt bij Promen in de groenvoorziening. 

https://www.promen.nl/

 

Zwemmen

Op dinsdagochtend gaan we altijd zwemmen met z'n allen. Dit doen we in zwembad de Lansingh in Krimpen aan den IJssel.

Eerst beginnen we met baantjes zwemmen in het wedstrijd bad. Daarna gaan we lekker van de glijbaan en een balletje gooien in het buitenbad of recreatiebad. We eindigen altijd in het lekkere warme bubbelbad.