Thomashuis Ouderkerk a/d IJssel

Onze bewoners stellen zich voor

Op deze pagina kun je kennismaken met de bewoners van ons Thomashuis: Auke, Harro, Koen, Niki, Richard, Daan, Cock en Esther.

 

Auke

Hallo ik ben Auke en ik ben geboren in 1989. Ik woon al sinds 2009 in het Thomashuis. Ik heb iedere dag dagbesteding in het Thomashuis. Ik help dan mee met klusjes in en om het huis zoals was vouwen of groente snijden, maar ik vind het ook fijn om een puzzel te maken, te schilderen, door een tijdschrift te bladeren of een filmpje te kijken. Ik kijk en luister graag naar Elly & Rikkert, juf Roos of kabouter Plop. Bij mooi weer maken we vaak een wandeling in de buurt of fietsen we een rondje met mijn elektrische fiets.

 

 

Harro

Hallo ik ben Harro en ik ben geboren in 1989. Ik woon sinds 2009 in het Thomashuis. Ik werk op de Bovenstee. Soms mag ik meerijden op de trekker of de Manitou, dat vind ik erg leuk. Ook ben ik graag bij de koeien en ik mag zelfs soms wel eens helpen als een koe moet bevallen, dat is erg bijzonder.
Op het Thomashuis ben ik graag bezig om de dieren te verzorgen. Om de week op maandag blijf ik in het Thomashuis om Henk te helpen met allerlei klusjes in en om het huis. Dit is altijd erg gezellig.
Verder hou ik van foto's maken en kijken en vind ik het leuk om Ernst en Bobbie te kijken. Ik wil ook nog vertellen dat ik al vier keer oom ben geworden en ik erg trots ben op mijn neefjes en nichtje.

 

 

Koen

Hallo, ik ben Koen en ik ben geboren in 1994. Ik werk 2 dagen bij de Bovenstee en 2 dagen in Gouda in de winkel/atelier/koffiecorner 'Jantje zag eens pruimen hangen'. Op de Bovenstee mag ik de melkrobot schoonmaken en schapen tellen. Het is altijd heel gezellig daar. Bij Jantje mag ik meubels schuren en verven en helpen in de koffiecorner met koffiezetten en mensen bedienen. In het Thomashuis vind ik het ook altijd leuk om koffie te zetten en uit te delen. Verder kijk ik graag films van Bassie en Adriaan en ik vind het leuk om te facetimen en mailen met mijn familie.
Mijn lijfspreuk is 'Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen!'

 

 

Niki

Hallo, ik ben Niki en ik ben geboren in 1979. Ik woon sinds 2009 in het Thomashuis. Ik werk 3 dagen in Gouda bij Gemiva. Op vrijdag heb ik dagbesteding in het Thomashuis. Dan maak ik mijn kamer schoon, help ik met schoonmaakklusjes in huis en b.v. bij het uitruimen van de boodschappen. Als ik vrij ben vind ik het leuk om dvd's te kijken of filmpjes op mijn tablet. Ik ben grote fan van GTST en van Bassie en Adriaan. Ik kan ook heel goed schilderen en mondharmonica spelen. 

 

 

Richard

Hallo, ik ben Richard en ik ben geboren in 1978. Ik woon al sinds 2009 in het Thomashuis. Ik werk 2 dagen op zorgboerderij De Bovenstee. Het fijnst vind ik het om tussen de koeien te zijn. De andere dagen ben ik in het Thomashuis. Ik help dan met allerlei huishoudelijke klusjes en ga ik mee boodschappen doen. Verder vind ik het leuk om muziek te luisteren of films te kijken, b.v. over dino's. Ik heb heel veel auto's, vooral monstertrucks zijn favoriet, ik vind het fijn om aan de tafel te zitten met mijn auto. 

 

Daan

Hallo ik ben Daniël maar iedereen noemt mij Daan en ik ben geboren in 1987. Ik woon al sinds 2009 in het Thomashuis. 
Ik werk 2 dagen in de week bij activiteitencentrum De Schakel. Hier werk ik in de kantine en mag ik o.a. koffie en thee zetten voor iedereen, verder loop ik graag een eindje in de grote tuin achter De Schakel om b.v. groenafval bij de container te brengen. De andere dagen heb ik dagbesteding in het Thomashuis en doe ik daar allerlei huishoudelijke taken. In het Thomashuis ben ik ook graag buiten, ik wandel dan een eindje in de tuin, breng eten bij de schapen of eendjes of ik ga lekker schommelen of op de trampoline springen of liggen. Verder vind ik het leuk om koffie te zetten én te drinken. Zwemmen vind ik ook erg fijn, op dinsdag gaan we met alle bewoners zwemmen en ook op vrijdagavond ga ik altijd zwemmen bij mijn eigen zwemclub.

 

Cock

Hallo, ik ben Cock en ik ben geboren in 1972. 
Sinds 2016 woon ik in het Thomashuis. Ik werk bij Promen. Op mijn werk zorg ik ervoor dat alle straten netjes opgeruimd zijn en dat alle prullebakken worden geleegd.
Om de week ben ik op dinsdag vrij en ga ik altijd met de andere bewoners mee zwemmen. Als ik vrij ben help ik graag mee met klusjes buiten, zoals grasmaaien, onkruid weghalen, snoeien, de schuur vegen en opruimen enz.
Ook help ik graag vrienden en kennissen met klusjes. Verder vind ik het leuk om met mijn eigen auto, scooter of fiets een eindje te rijden en hier en daar een praatje te maken want ik ken bijna iedereen in het dorp.

 

 

Esther

Hallo, ik ben Esther en ik ben geboren in 1997, de jongste van het stel! Ik ben in 2019 in het Thomashuis komen wonen. 
Ik werk op zorgboerderij de Bovenstee. Daar vind ik het het allerleukst als ik mee mag rijden op de trekker. Maar ook tussen de koeien heb ik het altijd erg naar m'n zin.
In het Thomashuis vind ik het leuk om buiten klusjes te doen zoals de auto wassen of de dieren eten te geven. Ook vind ik het leuk om lekkere recepten op te zoeken en mee te helpen koken en bakken. Verder kijk ik graag films en ben ik vaak aan het tekenen en kleuren of ik maak een woordzoeker.