•  

Thomashuis Sint Joost

Ons Thomashuis heeft een nieuwe bestemming gegeven aan de kloosterboerderij "Kloosterhof". Op deze wijze werd een mooie maatschappelijke invulling gerealiseerd in de vorm van huisvesting voor verstandelijk gehandicapten. Sint Joost is vernoemd naar de heilige Judocus. Het dorp is ontstaan bij een voormalig klooster ("Caulitenklooster"). In 1730-1780 wordt de regio van Sint Joost herhaaldelijk onveilig gemaakt door de bokkenrijders. De legende vertelt dat deze bende van rovers en moordenaars op de rug van een geit reden wiens hoeven nooit de grond raakten. De kloosterhof in Sint Joost werd gebruikt om nieuwe leden in te zweren binnen de bende. Ons Thomashuis maakt deel uit van een uniek projekt in Sint Joost. Ook de ligging aan de rand van Sint Joost en het achtergelegen natuurgebied maakt het wonen zeer aantrekkelijk. Wij zijn dan ook apetrots op dit geweldige Thomashuis, waarin we met een fantastisch team een nog mooiere toekomst kunnen bieden aan onze bewoners. Ook staan wij open voor vrijwilligers die hieraan mee willen helpen.

De zorgondernemers
De ondernemers

Wij zijn Han(1965) en Harriet Wolf(1965), zorgondernemers van Thomashuis St. Joost. Van harte welkom op onze website. Op 15 Januari 2015 zijn de deuren open gegaan, en hebben wij samen met onze kinderen Dylan(1995) en Wesley(1999) en onze twee honden Tommy en wijlen Cooper, intrek genomen in ons Thomashuis. Ons Thomashuis is gelegen aan de rand van St. Joost(L), grenzend aan Echt, en goed bereikbaar via de A2 en de A73. In de nabijheid(2 km) beschikken we over diverse voorzieningen als winkels en recreatieve mogelijkheden. Het in de achtertuin gelegen natuurgebied biedt vele fiets-, en wandelfaciliteiten. Het Thomashuis is gevestigd in een monumentaal pand (oude Kloosterhof) met een rijke historie, waar oud en nieuw in elkaar over vloeien. Het is ongetwijfeld voor ons als zorgondernemers een voorrecht om op een dergelijk mooie locatie te mogen wonen en werken. Wij delen dit voorrecht graag met onze bewoners. Natuurlijk is dit niet het belangrijkste argument. Onze drive ligt in het feit dat we graag negen verstandelijk beperkte bewoners vanaf 18 jaar, 24 uur per dag willen helpen en ondersteunen in hun kunnen en hun beperkingen. Ervaring van 30 jaar in de zorg heeft ons geleerd dat het niet alleen draait om materiële zaken, maar zeker ook om eenvoudige aspecten als respect, liefde, veiligheid en aandacht. Maar saamhorigheid en gezelligheid ontbreken bij ons zeker niet. Dit mooie huis is voor ons en onze bewoners inmiddels een mooi "thuis".

Op 27 maart 2023 is Han na een lange strijd veelte vroeg bij ons weg gegaan.

Thomashuis Sint Joost

Caulitenstraat, 12a
6112 AL Sint Joost
Limburg
Nederland

Er is plek beschikbaar! Geïnteresseerd? Neem contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via thomashuis@meld-het.nu.