Thomashuis Sint Joost

Ons team

Michelle Bokdam

16 september 2015 ben ik van start gegaan bij Thomashuis Sint Joost. Velen van jullie heb ik al mogen ontmoeten, maar omdat ik in het leven van jullie zoon, dochter, broer of zus zal zijn, vind ik het belangrijk wat over mezelf te vertellen.

Mijn naam is Michelle (29-01-1991) en woon in Venlo. Nadat ik mijn opleiding MMZ niveau 4 had afgerond, ben ik samen met mijn vriend Thieu voor een half jaar naar Zuid-Afrika geweest. Daar heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij een kinderhuis voor zuigelingen tot hun 6e levensjaar. Heftig maar vooral dankbaar werk, waar ik heel veel heb mogen leren en iets wat ik nooit had willen missen!

Na mijn terugkomst uit Zuid-Afrika was de crisis in de zorg in volle gang. Ik wilde graag ‘veel’ werken maar dit leek op dat moment onmogelijk in de zorg. Ik besloot dat ik nog een opleiding moest gaan doen om niet stil te blijven staan. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan want hoe hard ik ook zocht ik kwam steeds weer uit bij de zorg omdat dat iets is wat ik écht met plezier doe.

Ik werk nu 4,5 jaar in de zorg. Zo heb ik bij de Flexpool van Dichterbij gewerkt en bij Thomashuis Venlo. Verder help ik bij mij in de buurt nog een gezin met de zorg voor hun zorgbehoevende zoon van 10.Naar bewoners toe heb ik een betrokken, positieve houding en inlevingsvermogen. Dit is in de behoeftes van mensen, veel effectiever dan regels en procedures opstellen. Regels en structuur zijn natuurlijk belangrijk, maar het gelijkwaardig en respectvol behandelen van bewoners, staat in mijn visie voorop.

Ik heb heel erg veel zin in mijn werk bij Thomashuis Sint Joost en ben blij en dankbaar met een kans als deze. Ik hoop dat ik kan bijdragen aan een onbezorgd en fijn gevoel voor jullie kind, broer of zus bij het wonen in Thomashuis Sint Joost!

 

Anita Kitzen 

Mijn naam is Anita Kitzen (19-02-1964). Ik woon in Echt, ben getrouwd en heb twee kinderen, een zoon en een dochter. Zij wonen beide op hun eigen plekje, gezellig in de buurt. Van huis uit ben ik verzorgende, maar uiteindelijke doorgegroeid tot teamleider binnen  Zorggroep Weert en Roermond. Mijn laatste funktie was casemanager bij een Arbo Dienst in het zuiden van het land.

De laatste jaren echter ben ik het "warme gevoel" dat ik jaren geleden had toen ik als verzorgende werkte, gaan missen. Het concept Thomashuizen en de bijbehorende kleinschaligheid sprak me erg aan. Ik wil derhalve samen met de collega's zorgen voor een liefdevol thuis voor de bewoners. 

 

Lia Dierx

 Mijn naam is Lia Dierx (12-10-1959) ,getrouwd met Jack. Samen hebben we 1 zoon. Deze woont in het mooie plaatsje Thorn. Voorheen ben ik werkzaam geweest op St. Anna te Heel en heb dus ook ervaring met de doelgroep welke in een Thomashuis zullen gaan wonen. Ben zeer verheugd over het feit dat ik als huishoudelijk medewerkster aan de slag kan in Thomashuis Sint Joost.

Uiteraard hoop ik snel kennis te maken met iedereen en verheug me op de samenwerking in Sint Joost.

 

Linda Craenen

Mijn naam is Linda Craenen, ik ben 52 jaar en getrouwd met Har. We hebben 2 dochters van 28 en 26 jaar. Verder zijn we trotse opa en oma van 2 kleinzoons, waar we ontzettend veel van genieten. Na geboren en getogen te zijn in Susteren wonen we sinds 2 jaar in Echt. Dit bevalt ons heel goed.In 1988 ben ik begonnen aan de opleiding tot z-verpleegkundige binnen de stichting Pepijnklinieken (Pergamijn). Hier heb ik 13 jaar ervaring opgedaan binnen verschillende doelgroepen.

In 2001 heb ik de overstap gemaakt naar stichting Daelzicht. Hier heb ik gewerkt in WBC Susteren in het voormalig gemeentehuis. Mijn eerste kennismaking met Thomashuis St.Joost was tijdens de opening/open dag. Het leek me toen al heel leuk om hier te werken. Toen ik de vacature op FB zag staan heb ik dan ook geen moment getwijfeld en heb ik gesolliciteerd. Het voelde gelijk heel goed. De kleinschaligheid en de huiselijke sfeer spreken me enorm aan, en verheug me erop om deel te gaan uitmaken van dit team.

 

Madicken Coumans

Hoi, mijn naam is Madicken Coumans, ben 31 jaar en getrouwd met Jos Peeters. Ben geboren op 16 december 1987 en samen hebben we een zoon en een dochter. Met een ruime mate aan zorg- en begeleidingservaring van mensen met een (verstandelijke) beperking, hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren aan het Thomashuis. In het verleden werkervaringen opgedaan bij o.a. Pergamijn, St. Anna en Daelzicht. Mijn huidige baan bij Stichting Wonen Plus, ga ik verruilen voor deze funktie bij Thomashuis Sint Joost.

 Reeds langer ben ik op zoek geweest naar een functie welke aansluit op mijn vaardigheden en interesses en ben dan ook zéér verheugd dat ik per 1 augustus 2019 mag starten in dit team. Een aangename bijkomstigheid is dat ik slechts weinig kilometers verwijdert woon van Sint Joost, ben woonachtig in Linne. We gaan ons zien!

 

Miek Geraads

Graag wil ik me hernieuwd aan jullie voorstellen, voor wie dat nog noodzakelijk is. Na een jaartje weg te zijn geweest, ben ik blij dat me weer de mogelijkheid werd geboden om terug te keren naar het Thomashuis te Sint Joost, waar toch mijn passie ligt. Mijn naam is Miek Geraads-Vergoossen. Ik woon in Sint Joost, ben getrouwd en heb twee kinderen die beide ook in Sint Joost wonen. Van huis uit ben ik kleuterleidster, maar ben bijna mijn hele carrière -meer dan 25 jaar- werkzaam geweest als activiteitenbegeleidster bij mensen met een verstandelijke beperking. Ik vond dit geweldig, uitdagend en heerlijk werk! Enkele jaren geleden ben ik bij een kindercentrum als pedagogisch medewerker gaan werken. Na een half jaar heb ik de overstap gemaakt naar het basisonderwijs. Hier kon ik als vervangend groepsleerkaracht aan de slag. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.......

Toen ik de eerste geluiden hoorde dat er in Sint Joost een Thomashuis zou komen, ben ik alert gebleven en heb veel informatie hierover gezocht. Op het moment dat duidelijk werd dat Han en Harriet het ondernemersechtpaar zou gaan worden heb ik een open sollicitatiebrief geschreven en ben ik naar de informatieavond gegaan. Ik was diep onder de indruk van hetgene ik op die avond zag en hoorde. Tot mijn grote verbazing en enthousiasme werd ik uitgenodigd voor een gesprek en het resultaat daarvan was dat ik me begeleidster Thomashuis mocht gaan noemen. Na een kort uitstapje van ongeveer een jaar, had ik toch het idee dat ik iets ging missen. Na een gesprek met Han en Harriet, konden we v.w.b. de te werken uren, uiteindelijk tot elkaar komen en ik vond het daarom fantastisch om weer terug te mogen keren naar het Thomashuis in Sint Joost.

 

Demi Nooijen

Mijn naam is Demi Nooijen, ik ben 20 jaar oud en ben woonachtig in Herten. Momenteel zit ik in mijn laatste leerjaar van mijn opleiding. Ik volg de opleiding Maatschappelijke Zorg, Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen niveau 4. Deze opleiding volg ik op het Suma College in Eindhoven. Ik heb al op meerdere plekken stage gelopen, zoals bij een basisschool voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een zorgboerderij voor mensen met een verstandelijke beperking en op twee verschillende woongroepen, ook voor mensen met een verstandelijke handicap.

Vorig schooljaar heb ik stage mogen lopen bij het Thomashuis Sint Joost. Mijn eerste indruk was meteen goed. Je wordt met open armen ontvangen en je voelt je hier ook meteen thuis. Na mijn stageperiode ben ik komen werken in dit Thomashuis. De kleinschaligheid van het Thomashuis vind ik erg fijn, en je hebt een vast team, en je hebt veel tijd en aandacht voor de bewoners, wat ik erg belangrijk vind.

 

Onze vrijwilligers, Har en Jeanny van der Goot-Thoolen

We zijn in 2015 september naar het Thomashuis gaan vragen of we vrijwillgers mochten worden.1 x per week te koken en andere aktiviteiten. We hadden een fijn gesprek met Han en Harriet en mochten komen.

We waren vanaf 2006 vrijwilliger bij de woongroep van Pergamijn te Echt. Maar dit huis, bewoners, personeel en natuurlijk Han en Harriet en de jongens, trok ons erg aan. Vooral omdat wij kinderloos waren en toch onze liefde en zorg mochten doorgeven. Har zei dan ook vaak: "als ik nu een beroep mocht kiezen, werd ik begeleider (verpleger) in een Thomashuis of andere organisatie. We keken er samen naar uit als we weer konden gaan. Met veel plezier hebben we beide veel dingen met de bewoners mogen doen. Vakanties, even binnenlopen, niets was hen teveel. Totdat in september 2019 Har ernstig ziek werd. We hebben veel steun van Han en Harriet, begeleiding, ouders en vooral bewoners op hun eigen wijze, gehad. Ook Dylan en Wesley waren er voor ons. Har zei dan ook; "het Thomashuis dat moet je aanhouden". Toen Har 12 november 2019 overleed heb ik heel veel steun gehad van jullie allen, en nog..... "Mijn Thomashuis, daar komt niemand aan, ik ben er altijd welkom". De liefde en de steun is in één woord GEWELDIG. Ik hoop dat ik er nog lang vrijwilliger mag zijn.

 

 

Ook zijn wij erkend als leerbedrijf en bieden wij jaarlijks 1 of 2 stagaires de kans d.m.v. hun stage een beeld te vormen op welke wijze zorg ook kan! In dit kader onderhouden wij kontakten met o.a. een tweetal colleges, te weten het Suma Collega te Eindhoven en het Gildeopleiding te Roermond. Tenslotte werken ook wij mee met de maatschappelijke stages van het Connect College te Echt.