Het Team

Profielfoto Tetsje

Tetsje Seinstra

Mijn naam Tetsje Seinstra. Ik heb vier kinderen en vier kleinkinderen. In mijn vrije tijd, doe ik graag dingen met mijn (klein) kinderen. In de zomermaanden zit ik veel op het water en geniet ik van de Friese meren. Ik werk al sinds 2011 op het Thomashuis, waar ik echt op mijn plek zit. De variatie die deze werkplek mij bied is elke dag weer een uitdaging. 
Het is een fijne plek waar iedereen zichzelf kan en mag zijn.

Profielfoto Ans

Ans Snel

Ik zal mij even voorstellen! Ik ben Ans Snel en werk als interieurverzorgster in het Thomashuis sinds juni 2011. Ik werk hier met veel plezier op maandag, woensdag en vrijdag. Op de woensdagochtend krijg ik wel eens hulp van een bewoner en op vrijdagochtend maken de bewoners zelf hun kamers schoon waarbij ik dan geregeld even om het hoekje kom kijken. De omgang met de bewoners en collega’s maakt het werk op het Thomashuis zo gezellig, het is een plek waar veel gelachen wordt.

Ik woon in Idskenhuizen met mijn man Hans Snel, wij hebben 2 kinderen en mogen inmiddels genieten van 4 mooie kleinkinderen allen meisjes in de leeftijd van 8, 5, 3 en 1.5 jaar.In de voorjaars perioden en zomer geniet ik in mijn vrije tijd samen met mijn man van onze motortoertochten door de noordelijke provinciën en zijn geregeld onderweg met de caravan in Nederland en Zuid-Frankrijk. Mijn andere hobby’s zijn handwerken en lezen.

Profielfoto Cynthia

 

Cynthia Valkema

Mijn naam is Cynthia Valkema en woon samen met mijn vriend en onze twee kinderen in Rottum. Nadat ik mijn opleiding zorg en leefomgeving (mens en dier) had afgerond ben ik gaan solliciteren voor vakantiewerk, dit kon ik destijds bij het Thomashuis doen en dat beviel goed! Zo ben ik alweer vanaf de zomer van 2015 aan het werk bij een geweldige groep bewoners! Waar ik veel van geniet is samen met de bewoners leuke activiteiten ondernemen zoals spelletjes, paardrijden en het bezig zijn met de dieren.

Profielfoto Paulien

Paulien van der Wal

Mijn naam is Paulien van der Wal, samen met mijn vriend wonend in Oldeberkoop. De opleidingen die ik heb gevolgd zijn MBO Activiteitenbegeleiding, en HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Een paar jaar geleden ben ik, naast de baan die ik destijds had, als vrijwilliger begonnen bij het Thomashuis. Al snel werd het mij duidelijk dat ik op een hele mooie, bijzondere plek terecht was gekomen waar ik veel van mezelf kwijt kon. Inmiddels mag ik het Thomashuis mijn werkplek noemen. Hier ben ik erg blij mee en geniet ik enorm van.

Wat ik het fijnste vind aan het Thomashuis is dat ik heel dichtbij de bewoners sta. Naast het ‘thuis’ dat enkele bewoners hebben bij hun ouders bieden wij  met elkaar een (tweede) ‘thuis’ met veel warmte, gezelligheid en verbondenheid. Iedere bewoner mag volledig zichzelf zijn en kan vanuit deze veiligheid groeien en ontwikkelen.  Mooi om hier onderdeel van uit te maken.

Voor mij persoonlijk is het een extra bonus dat ik wat kan betekenen in de dagbesteding. Wanneer de bewoners op woensdag thuis dagbesteding ontvangen, biedt ik in het mooie omgebouwde deel van de schuur, creatieve activiteiten aan. Dit kan van alles zijn en de wens en inbreng van bewoners worden hierin meegenomen. Ook vind ik het leuk om feestjes te organiseren en de boel leuk aan te kleden rondom thema’s zoals de feestdagen, seizoenen, etc. Kortom, om creatief bezig te zijn!

Creativiteit  en sociale contacten spelen ook een grote rol in mijn privéleven. Ik ben graag bij mijn vrienden en familie. Samen een hapje en een drankje doen, een film kijken of erop uit gaan voor een dansje of andere activiteit.  In huis ben ik graag creatief bezig met het zelf maken van dingen en het inrichten van het huis. Hiervoor loop ik graag kringloopwinkels af en geef ik mijn eigen draai aan tweedehands spullen en kleding. Ik heb een voorliefde voor (Thema)feestjes en ook hiervoor heb ik een grote verzameling aangelegd, waar mijn omgeving regelmatig dankbaar gebruik van maakt.

Profielfoto Ingrid

 

Ingrid Bruinsma

Ik zal mezelf even voorstellen. Mijn naam is Ingrid Bruinsma getrouwd met Henk en samen hebben we 4 kinderen en ben ik trotse beppe van een prachtige kleindochter. Ik draag in het Thomashuis zorg voor de schoonmaak en doe dat met heel veel plezier! We hebben een fijne ploeg van collega's om met elkaar de bewoners een fijn thuis te geven.
In mijn vrije tijd houd ik van creatief bezig zijn en handwerken. Onder andere dierenkruk haken vind ik erg leuk. Het thomashuis is een prachtige plek, gelegen in een weidse landelijke omgeving waar ook veel creatieve talenten zich ontplooien. Mocht je langskomen dan zien we elkaar vast wel eens in de toekomst.

Profielfoto Jorien

Jorien Klompe

Mijn naam is Jorien Klompe en ik woon op mezelf in het dorpje Bant. In september 2019 ben ik binnengekomen als stagiaire op het Thomashuis. Na een half jaar kreeg ik een werken-leren contract aangeboden en in Juli 2021 heb ik mijn HBO Bachelor Social Work gehaald met als uitstroomprofiel zorg. Dat betekent dat ik nu gewoon lekker aan het werk ben en daarnaast geniet van mijn vrije tijd. In mijn vrije tijd voetbal ik bij Flevo Boys en duik ik daarnaast ook graag 3x per week de sportschool in voor krachttraining. Verder houd ik erg van muziek, zowel luisteren en concerten bezoeken als zelf piano en gitaar spelen. Daarnaast spreek ik graag af met m’n vrienden, speel ik graag spelletjes, wandel ik met de honden van m’n ouders en vind ik het heel tof om mooie reizen te maken. In dit Thomashuis vind ik het heel bijzonder om te zien dat alle bewoners zo goed met elkaar kunnen, het voelt echt als een groot gezin waarin iedereen warm wordt ontvangen. Ik hoop er nog vele jaren met plezier te mogen werken en veel te mogen leren.

Profielfoto Puck

Puck de Vries

Ik ben Puck en woon samen met mijn gezin in Sneek. Na jaren in de horeca te hebben gewerkt was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Corona gooide wat roet in het eten, maar uiteindelijk kwam ik bij Henk en Carin terecht en na de lockdown ben ik begonnen met werken. Vanaf dag 1 voel ik dat ik op mijn plek ben op het Thomashuis. Inmiddels zit ik al in mijn tweede contract en ben ik begonnen aan de studie, Maatschappelijk zorg persoonlijk gehandicapten begeleider in Sneek aan het Friese Poort. Zo zal ik nog meer leren en uiteindelijk een diploma op zak hebben! Mijn stage doe ik ook op het Thomashuis. Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk en geniet van de momenten samen met de bewoners en collega's. 

Profielfoto Sanne

Sanne Wind

Ik ben Sanne Wind en ik woon samen met mijn vriend in Echtenerbrug. In februari 2021 ben ik op het Thomashuis begonnen met stage lopen. Inmiddels heb ik mijn HBO-opleiding Social Work afgerond en ben ik werkzaam bij het Thomashuis. Ik ben enthousiast, creatief en ik houd van bewegen. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten en speel ik graag bordspelletjes. Ik doe aan de sport Surivalrun in Oosterzee en ondersteun daar ook vaak bij het geven van trainingen. Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij het Thomashuis en hoop nog veel mooie momenten te mogen beleven met de bewoners, collega's en alle andere contacten van het Thomashuis. 

Profielfoto Rixt

 

Rixt Rypma

Mijn naam is Rixt Rypma en ik ben opgegroeid in het dorpje Folsgare, een klein dorp onder Sneek. Inmiddels woon ik samen met mijn vriend in Sint Nyk. 

Na mijn VMBO-kader diploma ben ik naar ROC Friese Poort in Sneek gegaan om daar de opleiding Verzorgende IG te studeren. Na een jaar heb ik besloten over te stappen naar de opleiding Mediavormgeving aan ROC Friese Poort. Hierin heb ik mijn diploma behaalt. Na een halfjaar popacademie heb ik wederom gekozen voor een overstap. Ik ben teruggegaan naar de zorg, de gehandicaptenzorg. In februari 2023 ben ik op het Thomashuis begonnen met stage lopen. In oktober 2023 heb ik mijn diploma behaald en ben ik werkzaam bij het Thomashuis. 

Ik heb een grote verscheidenheid aan hobby’s. Zo vind ik het leuk om te fotograferen, te sporten en om creatief bezig te zijn. Zingen en muziek is de grootste passie die ik heb. Daarnaast ben ik gek op reizen en sta ik altijd open voor een nieuw avontuur.

Ik heb het erg naar mijn zin op het Thomashuis en kijk ernaar uit om nog meer mooie momenten te beleven en een hoop te leren.

Profielfoto Dennis

Dennis Keus

Ik ben Dennis Keus en samen met mijn vriendin en dochtertje woon ik in Woudsend. Sinds oktober 2023 ben ik werkzaam binnen het Thomashuis in Sint Nicolaasga. De afgelopen 20 jaar ben ik begeleider geweest binnen de gehandicaptenzorg en de jeugdzorg. Alleen heb ik 5 jaar geleden besloten totaal iets anders te gaan doen en heb in de jaren binnen een bedrijf gewerkt in de glastuinbouw. Via mijn vriendin, die begeleidster is bij het Thomashuis in Harich, ben ik in contact gekomen met het Thomashuis-concept. Ik begon te merken dat dit mij erg aanspreekt! Daarom heb ik mijn hart laten spreken en heb besloten dat ik graag weer in de zorg wilde werken. Ik voel me vereerd dat dit binnen de prachtige locatie in Sint Nicolaasga is geworden.

Jaren geleden heb ik de opleiding MMZ-niveau 4 gevolgd, hiervoor heb ik mijn diploma gehaald. In mijn vrije tijd ga ik graag vissen of voetbal kijken. Daarbij ben zo'n 8 jaar geleden besmet geraakt met het 'vogel-virus'. Ik doe dus geregeld mijn wandelschoenen aan en mijn verrekijker om mijn nek, om heerlijk de natuur in te gaan. Ook besteed ik graag tijd aan vrienden en familie. In de maanden dat ik nu werkzaam ben in Sint Nyk heb ik al een hoop mooie momenten mogen beleven, met de bewoners en collega's. Ik kijk er naar uit om nog vele mooie herinneringen te maken samen!