Thomashuis Sint Nicolaasga

Medewerkers stellen zich voor

Fardau Cloo

Hallo allemaal!

Mijn naam is Fardau, ik ben 25 jaar en ik woon in Ouwsterhaule waar ik mijn eigen huis heb. Ik ben in 2014 begonnen in het Thomashuis als stagiaire, waar ik mijn eindstage voor de verpleegkunde opleiding heb gedaan. In 2015 heb ik een contract gekregen en nog steeds werk ik met veel plezier in het Thomashuis. Het leukste vind ik de omgang met de bewoners en alle activiteiten die wij met hun mogen doen! Ook vind ik het omtinkerschap voor Jorien en Lida een erg leuke taak! Sinds 2015 ben ik begonnen met een HBO deeltijd opleiding voor Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Ik hoop dat ik in juni 2019 mijn diploma behaal.

Groetjes Fardau

Assunta Montante

Hierbij stel ik mij graag even voor!

Ik ben Assunta Montante, 27 jaar en sinds september 2012 werkzaam in dit Thomashuis. Ik heb hier toen veel mogen leren als stagiaire Maatschappelijke Zorg, waarna ik na twee jaar een contract kreeg aangeboden. Inmiddels heb ik een 30 uren contract voor onbepaalde tijd, waar ik ontzettend blij mee- en trots op ben. Naast het werk, volg ik momenteel de opleiding SPH-deeltijd in Leeuwarden als vierdejaars student. De combinatie van het werken en het volgen van een opleiding vind ik harstikke leuk, omdat ik mijn kennis uitbreid en kan delen op het werk.

Het werken in dit Thomashuis vind ik geweldig. De sfeer, de omgang met de bewoners en- collega’s maakt dit huis een thuis is en daarmee een prettige omgeving om in te werken.

Naast mijn werk en school doe ik natuurlijk ook nog één en ander. Ik woon samen met mijn vriend, dochtertje en twee honden in een jaren 80 huis waar wij inmiddels al veel aan hebben verbouwd. Daarnaast ben ik graag in huis aan het fröbelen/ inrichten in huis, spendeer ik graag tijd met vrienden en familie en hou ik van een wandeling met onze honden in een mooi natuurgebied.

Tetsje Seinstra

Mijn naam Tetsje Seinstra ik ben getrouwd met Sjoerd.

Samen hebben we vier kinderen en vier kleinkinderen.

In onze vrije tijd zijn, en  doen we graag dingen met onze(klein) kinderen.

In de zomermaanden zitten we veel op het water en genieten van de Friese meren.

Ik werk al acht jaar op het Thomashuis,  waar ik echt op mijn plek zit.

De variatie die deze werkplek mij bied is elke dag  weer een uitdaging.

Het is een fijne plek waar iedereen zichzelf kan en mag zijn.

Cynthia Valkema

Hallo allemaal,

Mijn naam is Cynthia Valkema. Ik ben 23 jaar oud en woon samen met mijn vriend en mijn twee zonen in Rottum. Nadat ik mijn opleiding zorg en leefomgeving (mens en dier) had afgerond ben ik gaan solliciteren voor vakantie werk, dit kon ik destijds bij het Thomashuis doen en dat beviel goed! Zo ben ik alweer vanaf de zomer van 2015 onder de pannen bij een geweldige groep bewoners! Waar ik veel van geniet, is samen met de bewoners leuke activiteiten ondernemen zoals spelletjes, paardrijden, bezig zijn met de dieren ect.

Groetjes Cynthia Valkema

Ingrid Bruinsma

Hallo allemaal,
Ik zal mezelf even voorstellen;
Mijn naam is Ingrid Bruinsma getrouwd met Henk en samen hebben we 4 kinderen en ben ik trotse beppe van een prachtige kleindochter.
Ik draag in het thomashuis zorg voor de schoonmaak en doe dat met heel veel plezier! We hebben een fijne ploeg van collega's om met elkaar de bewoners een fijn thuis te geven.
In mijn vrije tijd houd ik van creatief bezig zijn en handwerken. Onder andere dierenkruk haken vind ik erg leuk. Het thomashuis is een prachtige plek, gelegen in een weidse landelijke omgeving waar ook veel creatieve talenten zich ontplooien. Mocht je langskomen dan zien we elkaar vast wel eens in de toekomst.

Gr. Ingrid 

Ans Snel

Hallo allemaal,

Ik zal mij even voorstellen! Ik ben Ans Snel en werk als interieurverzorgster in het Thomashuis sinds juni 2011. Ik werk hier met veel plezier op maandag, woensdag en vrijdag. Op de woensdagochtend krijg ik wel eens hulp van een bewoner en op vrijdagochtend maken de bewoners zelf hun kamers schoon waarbij ik dan geregeld even om het hoekje kom kijken. De omgang met de bewoners en collega’s maakt het werk op het Thomashuis zo gezellig, het is een plek waar veel gelachen wordt.

Ik woon in Idskenhuizen met mijn man Hans Snel, wij hebben 2 kinderen en mogen inmiddels genieten van 4 mooie kleinkinderen allen meisjes in de leeftijd van 8, 5, 3 en 1.5 jaar.In de voorjaars perioden en zomer geniet ik in mijn vrije tijd samen met mijn man van onze motortoertochten door de noordelijke provinciën en zijn geregeld onderweg met de caravan in Nederland en Zuid-Frankrijk. Mijn andere hobby’s zijn handwerken en lezen.

Paulien van der Wal

Mijn naam is Paulien van der Wal, 37 jaar, samen met mijn vriend wonend in Heerenveen. De opleidingen die ik heb gevolgd zijn MBO Activiteitenbegeleiding, en HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Een paar jaar geleden ben ik, naast de baan die ik destijds had, als vrijwilliger begonnen bij het Thomashuis. Al snel werd het mij duidelijk dat ik op een hele mooie, bijzondere plek terecht was gekomen waar ik veel van mezelf kwijt kon. Inmiddels mag ik het Thomashuis mijn werkplek noemen. Hier ben ik erg blij mee en geniet ik enorm van.

Wat ik het fijnste vind aan het Thomashuis is dat ik heel dichtbij de bewoners sta. Naast het ‘thuis’ dat enkele bewoners hebben bij hun ouders bieden wij  met elkaar een (tweede) ‘thuis’ met veel warmte, gezelligheid en verbondenheid. Iedere bewoner mag volledig zichzelf zijn en kan vanuit deze veiligheid groeien en ontwikkelen.  Mooi om hier onderdeel van uit te maken.

Voor mij persoonlijk is het een extra bonus dat ik wat kan betekenen in de dagbesteding. Wanneer de bewoners op woensdag thuis dagbesteding ontvangen, biedt ik in het mooie omgebouwde deel van de schuur, creatieve activiteiten aan. Dit kan van alles zijn en de wens en inbreng van bewoners worden hierin meegenomen. Ook vind ik het leuk om feestjes te organiseren en de boel leuk aan te kleden rondom thema’s zoals de feestdagen, seizoenen,etc. Kortom, om creatief bezig te zijn!

Creativiteit  en sociale contacten spelen ook een grote rol in mijn privéleven. Ik ben graag bij mijn vrienden en familie. Samen een hapje en een drankje doen, een film kijken of erop uit gaan voor een dansje of andere activiteit.  In huis ben ik graag creatief bezig met het zelf maken van dingen en het inrichten van het huis. Hiervoor loop ik graag kringloopwinkels af en geef ik mijn eigen draai aan tweedehands spullen en kleding. Ik heb een voorliefde voor (Thema)feestjes en ook hiervoor heb ik een grote verzameling aangelegd, waar mijn omgeving regelmatig dankbaar gebruik van maakt.

Wie weet tot ziens! Groeten Paulien

Een drietal stagiaires zijn begin september dit jaar gestart bij ons om ervaring op te doen, zij vielen met hun neus in de boter met deze heugelijke dag vol gezelligheid! Een mooie gelegenheid ook om de bewoners op een andere manier te leren kennen en kennis te maken met hun netwerk. Bij deze stellen zij zich nog even kort aan u voor. Van rechts naar links André, Rianne, Jorien:

 

Mijn naam is André, 19 jaar. Ik woon in Ysbrechtum en mijn hobby’s zijn voetballen en fitnessen. Ik doe de opleiding maatschappelijke zorg en ga daarvoor naar school in Sneek, de Friesepoort. Het thomashuis is mijn stageplek en heb het er erg goed naar mijn zin. Het is een mooie plek voor mij als stagiair om de zorg te ervaren en mij hier in te ontwikkelen.

 

Hallo! 

Mijn naam is Rianne Cuiper ik ben een vrolijke 19e jarige student die inmiddels in het derde jaar van de opleiding MBO verpleegkundige zit. Nadat ik 2 stages heb gehad in de ouderenzorg leek het me erg leuk breder opgeleid te worden en om te kijken wat de gehandicaptenzorg met zich meebrengt. Dus ben ik nu sinds september enthousiast begonnen aan mijn stage bij het Thomashuis!

Mijn grote hobby is handlettering ik maak mijn eigen kaartjes en vind het leuk om krijtborden te beschrijven. Daarnaast ben ik ook graag buiten en hou ik van sporten. 

Gedurende mijn stage hoop ik erg veel te leren en buiten dat vooral leuke, gezellige en bijzondere momenten mee te mogen maken!

Groetjes Rianne

 

Hoi hoi, 

 

Ik ben Jorien Klompe, 22 jaar en ik woon samen met mijn ouders en broer op een boerderij in Bant. Op dit moment zit ik in het 3e jaar van de hbo studie Social Work en loop ik 32 uur per week stage in het Thomashuis. Ik heb een heel erg warm welkom gehad en vind het heel bijzonder om te zien dat alle bewoners zo goed met elkaar kunnen en het echt voelt als een warm groot gezin. Naast mijn stage ga ik dus ook nog een dag in de week naar school en ik heb een bijbaantje bij de Albert Heijn. In mijn vrije tijd voetbal ik bij Flevo Boys en duik ik daarnaast ook graag een paar keer per week de sportschool in voor krachttraining. Verder houd ik erg van muziek en ga ik graag naar een concert en ik vind het heel tof om mooie reizen te maken. Ik hoop het komende schooljaar veel te mogen leren bij het Thomashuis en kijk erg uit naar de ervaring die ik hier kan opdoen. 

 

Groetjes, Jorien