Medewerkers stellen zich voor

Medewerkers

Tetsje Seinstra

Mijn naam Tetsje Seinstra.
Ik heb vier kinderen en vier kleinkinderen.
In mijn vrije tijd, doe ik graag dingen met mijn (klein) kinderen.
In de zomermaanden zit ik veel op het water en geniet ik  van de Friese meren.
Ik werk al acht jaar op het Thomashuis,  waar ik echt op mijn plek zit.
De variatie die deze werkplek mij bied is elke dag  weer een uitdaging.
Het is een fijne plek waar iedereen zichzelf kan en mag zijn.

Cynthia Valkema

Hallo allemaal,

Mijn naam is Cynthia Valkema en woon samen met mijn vriend en mijn twee zonen in Rottum. Nadat ik mijn opleiding zorg en leefomgeving (mens en dier) had afgerond ben ik gaan solliciteren voor vakantie werk, dit kon ik destijds bij het Thomashuis doen en dat beviel goed! Zo ben ik alweer vanaf de zomer van 2015 onder de pannen bij een geweldige groep bewoners! Waar ik veel van geniet, is samen met de bewoners leuke activiteiten ondernemen zoals spelletjes, paardrijden, bezig zijn met de dieren ect.

Groetjes Cynthia Valkema

Ingrid Bruinsma

Hallo allemaal,
Ik zal mezelf even voorstellen;
Mijn naam is Ingrid Bruinsma getrouwd met Henk en samen hebben we 4 kinderen en ben ik trotse beppe van een prachtige kleindochter.
Ik draag in het thomashuis zorg voor de schoonmaak en doe dat met heel veel plezier! We hebben een fijne ploeg van collega's om met elkaar de bewoners een fijn thuis te geven.
In mijn vrije tijd houd ik van creatief bezig zijn en handwerken. Onder andere dierenkruk haken vind ik erg leuk. Het thomashuis is een prachtige plek, gelegen in een weidse landelijke omgeving waar ook veel creatieve talenten zich ontplooien. Mocht je langskomen dan zien we elkaar vast wel eens in de toekomst.

Gr. Ingrid 

Ans Snel

Hallo allemaal,

Ik zal mij even voorstellen! Ik ben Ans Snel en werk als interieurverzorgster in het Thomashuis sinds juni 2011. Ik werk hier met veel plezier op maandag, woensdag en vrijdag. Op de woensdagochtend krijg ik wel eens hulp van een bewoner en op vrijdagochtend maken de bewoners zelf hun kamers schoon waarbij ik dan geregeld even om het hoekje kom kijken. De omgang met de bewoners en collega’s maakt het werk op het Thomashuis zo gezellig, het is een plek waar veel gelachen wordt.

Ik woon in Idskenhuizen met mijn man Hans Snel, wij hebben 2 kinderen en mogen inmiddels genieten van 4 mooie kleinkinderen allen meisjes in de leeftijd van 8, 5, 3 en 1.5 jaar.In de voorjaars perioden en zomer geniet ik in mijn vrije tijd samen met mijn man van onze motortoertochten door de noordelijke provinciën en zijn geregeld onderweg met de caravan in Nederland en Zuid-Frankrijk. Mijn andere hobby’s zijn handwerken en lezen.

Paulien van der Wal

Mijn naam is Paulien van der Wal, samen met mijn vriend wonend in Oldeberkoop. De opleidingen die ik heb gevolgd zijn MBO Activiteitenbegeleiding, en HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Een paar jaar geleden ben ik, naast de baan die ik destijds had, als vrijwilliger begonnen bij het Thomashuis. Al snel werd het mij duidelijk dat ik op een hele mooie, bijzondere plek terecht was gekomen waar ik veel van mezelf kwijt kon. Inmiddels mag ik het Thomashuis mijn werkplek noemen. Hier ben ik erg blij mee en geniet ik enorm van.

Wat ik het fijnste vind aan het Thomashuis is dat ik heel dichtbij de bewoners sta. Naast het ‘thuis’ dat enkele bewoners hebben bij hun ouders bieden wij  met elkaar een (tweede) ‘thuis’ met veel warmte, gezelligheid en verbondenheid. Iedere bewoner mag volledig zichzelf zijn en kan vanuit deze veiligheid groeien en ontwikkelen.  Mooi om hier onderdeel van uit te maken.

Voor mij persoonlijk is het een extra bonus dat ik wat kan betekenen in de dagbesteding. Wanneer de bewoners op woensdag thuis dagbesteding ontvangen, biedt ik in het mooie omgebouwde deel van de schuur, creatieve activiteiten aan. Dit kan van alles zijn en de wens en inbreng van bewoners worden hierin meegenomen. Ook vind ik het leuk om feestjes te organiseren en de boel leuk aan te kleden rondom thema’s zoals de feestdagen, seizoenen,etc. Kortom, om creatief bezig te zijn!

Creativiteit  en sociale contacten spelen ook een grote rol in mijn privéleven. Ik ben graag bij mijn vrienden en familie. Samen een hapje en een drankje doen, een film kijken of erop uit gaan voor een dansje of andere activiteit.  In huis ben ik graag creatief bezig met het zelf maken van dingen en het inrichten van het huis. Hiervoor loop ik graag kringloopwinkels af en geef ik mijn eigen draai aan tweedehands spullen en kleding. Ik heb een voorliefde voor (Thema)feestjes en ook hiervoor heb ik een grote verzameling aangelegd, waar mijn omgeving regelmatig dankbaar gebruik van maakt.

Wie weet tot ziens! Groeten Paulien

 

Jorien Klompe

Ik ben Jorien Klompe, 24 jaar en ik woon samen met mijn ouders en broer op een boerderij in Bant. September 2019 ben ik hier binnen gekomen als stagiar en heb hier een ontzettend warm welkom gehad. Na een half jaar kreeg ik een werken-leren contract aangeboden en in Juli 2021 heb ik mijn HBO Bachelor Social Work gehald met als uitstroomprofiel zorg. Dat betekent dat ik nu gewoon lekker aan het werk ben en geniet van mijn vrije tijd. In mijn vrije tijd voetbal ik bij Flevo Boys en duik ik daarnaast ook graag 3x per week de sportschool in voor krachttraining. Verder houd ik erg van muziek, afspreken met vrienden, wandelen met de hond en ik vind het heel tof om mooie reizen te maken. In dit Thomashuis vindt ik het heel bijzonder om te zien dat alle bewoners zo goed met elkaar kunnen, het voelt echt als een groot gezin. ik hoop er nog vele jaren met plezier te mogen werken en veel te mogen leren.

Groetjes, Jorien   

 

Puck de Vries

Ik ben Puck, 28 jaar en woon samen met mijn gezin in Sneek. Na jaren in de horeca te hebben gewerkt was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Corona gooide wat roet in het eten, maar uiteindelijk kwam ik bij Henk en Carin terecht en na de lockdown ben ik begonnen met werken. Vanaf dag 1 voel ik dat ik op mijn plek ben op het Thomashuis. Inmiddels zit ik al in mijn tweede contract en ben ik begonnen aan de studie, Maatschappelijk zorg persoonlijk gehandicapten begeleider in Sneek aan het Friese Poort. Zo zal ik nog meer leren en uiteindelijk een diploma op zak hebben! Mijn stage doe ik ook op het Thomashuis. Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk en geniet van de momenten samen met de bewoners en collega's. 

Groetjes Puck

 

Sanne Wind

Hoi, Ik ben Sanne Wind, 24 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend in Heerenveen. In februari 2021 ben ik op het Thomashuis begonnen met stage lopen. Inmiddels heb ik mijn HBO-opleiding Social Work afgerond en ben ik werkzaam bij het Thomashuis. Ik ben enthausiast, creatief en ik hou van bewegen. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten en speel ik graag bordspelletjes. Ik doe aan de sport Surivalrun in Oosterzee en ondersteun daar ook vaak bij het geven van trainingen. Ook ben ik regelmatig te vinden in de sportschool. Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij het Thomashuis en hoop nog veel mooie momenten te mogen beleven met de bewoners, collega's en alle andere contacten van het Thomashuis. 

Groetjes Sanne 

Marjan de Goot

Marjan de Goot

Hallo allemaal graag wil ik mij aan jullie voor stellen,

Ik ben Marjan van de Goot – van Dijk ik ben 50 jaar, getrouwd met Peter en trotse moeder van Justin en Melvin. Ons gezin woont al 17 jaar in het prachtige plaatsje Ruigahuizen. Van de afgelopen 17 jaar hebben we 12 jaar gewerkt aan de verbouwing van ons prachtige woonboerderijtje waarin we nu 5 jaar met veel plezier wonen. In mijn vrijetijd wandel ik graag met mijn 2 honden door de bossen die voor ons huis liggen en gaan wij er graag op uit in onze campertje.

In 2013 ben ik geslaagd voor mijn opleiding Maatschappelijke Zorg Specifieke doelgroepen en heb ik 8 jaar gewerkt in de gehandicaptenzorg als persoonlijk begeleider. Op dit moment volg ik nog een opleiding Verzorgende IG en deze hoop ik eind juni `23 af te ronden. Ik heb hiervoor 1 ½ jaar in de ouderenzorg gewerkt maar ik kreeg toch weer de kriebels toen ik de vacature zag staan van het Thomashuis die begin dit jaar op Facebook stond.                                          

Ik heb gesolliciteerd en vervolgens werd ik uitgenodigd voor een gesprek en vanaf 1 april mag ik mij toevoegen aan het team van het Thomashuis in Sint Nicolaasga.

Groetjes,

Marjan

 

Stagiaires

Romana Jonker


Hoi , ik ben Romana , 17 jaar en woon in Rotsterhaule samen met mijn moeder ,zusje en broertje. Ik ga naar school in zwolle 2 dagen in de week. In mijn vrije tijd zwem in graag bij de zwemclub “Steenwijk 34” en ook heb ik nog 2 andere bijbaantjes. Ik loop nu ruim een maand stage bij het Thomas huis. Ik kom gemiddeld 3/4 dagen in de week op het Thomas huis. Ik heb het er heel erg naar me zin en vind het een bijzondere plek met unieke mensen.
Ik leer hier veel nieuwe dingen waar ik veel aan heb. Ik denk dat ik deze stage periode een leuke tijd te gemoed ga!
Romana Jonker

Rixt Rypma

Mijn naam is Rixt Rypma en ik ben 23 jaar oud. Ik ben geboren in het ziekenhuis van Groningen maar woon al mijn hele leven in Folsgare, een klein dorpje onder Sneek. Ik woon hier met mijn ouders en mijn tweelingbroer.

Na mijn VMBO-kader diploma ben ik naar ROC Friese Poort in Sneek gegaan om daar de opleiding Verzorgende IG te studeren. Na een jaar heb ik besloten over te stappen naar de opleiding Mediavormgeving aan ROC Friese Poort. Hierin heb ik mijn diploma behaalt. Na een halfjaar popacademie heb ik wederom gekozen voor een overstap. Ik ben teruggegaan naar de zorg, de gehandicaptenzorg. Op dit moment zit ik in mijn tweede leerjaar van de opleiding persoonlijke begeleiding gehandicaptenzorg. Ik heb een grote verscheidenheid aan hobby’s. Zo vind ik het leuk om te fotograferen, te sporten en om creatief bezig te zijn. Zingen en muziek is de grootste passie die ik heb. Daarnaast ben ik gek op reizen en sta ik altijd open voor een nieuw avontuur.

Na 3 maanden te hebben stagegelopen op Malta ben ik in februari begonnen bij het Thomashuis in Sint Nicolaasga. Ik voel mij erg welkom op het Thomashuis en kijk ernaar uit om mij te komende tijd nog beter te kunnen ontwikkelen als begeleider

Rixt