Medewerkers stellen zich voor

Medewerkers

Tetsje Seinstra

Mijn naam Tetsje Seinstra.
Ik heb vier kinderen en vier kleinkinderen.
In mijn vrije tijd, doe ik graag dingen met mijn (klein) kinderen.
In de zomermaanden zit ik veel op het water en geniet ik  van de Friese meren.
Ik werk al acht jaar op het Thomashuis,  waar ik echt op mijn plek zit.
De variatie die deze werkplek mij bied is elke dag  weer een uitdaging.
Het is een fijne plek waar iedereen zichzelf kan en mag zijn.

Cynthia Valkema

Hallo allemaal,

Mijn naam is Cynthia Valkema en woon samen met mijn vriend en mijn twee zonen in Rottum. Nadat ik mijn opleiding zorg en leefomgeving (mens en dier) had afgerond ben ik gaan solliciteren voor vakantie werk, dit kon ik destijds bij het Thomashuis doen en dat beviel goed! Zo ben ik alweer vanaf de zomer van 2015 onder de pannen bij een geweldige groep bewoners! Waar ik veel van geniet, is samen met de bewoners leuke activiteiten ondernemen zoals spelletjes, paardrijden, bezig zijn met de dieren ect.

Groetjes Cynthia Valkema

Ingrid Bruinsma

Hallo allemaal,
Ik zal mezelf even voorstellen;
Mijn naam is Ingrid Bruinsma getrouwd met Henk en samen hebben we 4 kinderen en ben ik trotse beppe van een prachtige kleindochter.
Ik draag in het thomashuis zorg voor de schoonmaak en doe dat met heel veel plezier! We hebben een fijne ploeg van collega's om met elkaar de bewoners een fijn thuis te geven.
In mijn vrije tijd houd ik van creatief bezig zijn en handwerken. Onder andere dierenkruk haken vind ik erg leuk. Het thomashuis is een prachtige plek, gelegen in een weidse landelijke omgeving waar ook veel creatieve talenten zich ontplooien. Mocht je langskomen dan zien we elkaar vast wel eens in de toekomst.

Gr. Ingrid 

Ans Snel

Hallo allemaal,

Ik zal mij even voorstellen! Ik ben Ans Snel en werk als interieurverzorgster in het Thomashuis sinds juni 2011. Ik werk hier met veel plezier op maandag, woensdag en vrijdag. Op de woensdagochtend krijg ik wel eens hulp van een bewoner en op vrijdagochtend maken de bewoners zelf hun kamers schoon waarbij ik dan geregeld even om het hoekje kom kijken. De omgang met de bewoners en collega’s maakt het werk op het Thomashuis zo gezellig, het is een plek waar veel gelachen wordt.

Ik woon in Idskenhuizen met mijn man Hans Snel, wij hebben 2 kinderen en mogen inmiddels genieten van 4 mooie kleinkinderen allen meisjes in de leeftijd van 8, 5, 3 en 1.5 jaar.In de voorjaars perioden en zomer geniet ik in mijn vrije tijd samen met mijn man van onze motortoertochten door de noordelijke provinciën en zijn geregeld onderweg met de caravan in Nederland en Zuid-Frankrijk. Mijn andere hobby’s zijn handwerken en lezen.

Paulien van der Wal

Mijn naam is Paulien van der Wal, samen met mijn vriend wonend in Oldeberkoop. De opleidingen die ik heb gevolgd zijn MBO Activiteitenbegeleiding, en HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Een paar jaar geleden ben ik, naast de baan die ik destijds had, als vrijwilliger begonnen bij het Thomashuis. Al snel werd het mij duidelijk dat ik op een hele mooie, bijzondere plek terecht was gekomen waar ik veel van mezelf kwijt kon. Inmiddels mag ik het Thomashuis mijn werkplek noemen. Hier ben ik erg blij mee en geniet ik enorm van.

Wat ik het fijnste vind aan het Thomashuis is dat ik heel dichtbij de bewoners sta. Naast het ‘thuis’ dat enkele bewoners hebben bij hun ouders bieden wij  met elkaar een (tweede) ‘thuis’ met veel warmte, gezelligheid en verbondenheid. Iedere bewoner mag volledig zichzelf zijn en kan vanuit deze veiligheid groeien en ontwikkelen.  Mooi om hier onderdeel van uit te maken.

Voor mij persoonlijk is het een extra bonus dat ik wat kan betekenen in de dagbesteding. Wanneer de bewoners op woensdag thuis dagbesteding ontvangen, biedt ik in het mooie omgebouwde deel van de schuur, creatieve activiteiten aan. Dit kan van alles zijn en de wens en inbreng van bewoners worden hierin meegenomen. Ook vind ik het leuk om feestjes te organiseren en de boel leuk aan te kleden rondom thema’s zoals de feestdagen, seizoenen,etc. Kortom, om creatief bezig te zijn!

Creativiteit  en sociale contacten spelen ook een grote rol in mijn privéleven. Ik ben graag bij mijn vrienden en familie. Samen een hapje en een drankje doen, een film kijken of erop uit gaan voor een dansje of andere activiteit.  In huis ben ik graag creatief bezig met het zelf maken van dingen en het inrichten van het huis. Hiervoor loop ik graag kringloopwinkels af en geef ik mijn eigen draai aan tweedehands spullen en kleding. Ik heb een voorliefde voor (Thema)feestjes en ook hiervoor heb ik een grote verzameling aangelegd, waar mijn omgeving regelmatig dankbaar gebruik van maakt.

Wie weet tot ziens! Groeten Paulien

 

Jorien Klompe

Ik ben Jorien Klompe, 24 jaar en ik woon samen met mijn ouders en broer op een boerderij in Bant. September 2019 ben ik hier binnen gekomen als stagiar en heb hier een ontzettend warm welkom gehad. Na een half jaar kreeg ik een werken-leren contract aangeboden en in Juli 2021 heb ik mijn HBO Bachelor Social Work gehald met als uitstroomprofiel zorg. Dat betekent dat ik nu gewoon lekker aan het werk ben en geniet van mijn vrije tijd. In mijn vrije tijd voetbal ik bij Flevo Boys en duik ik daarnaast ook graag 3x per week de sportschool in voor krachttraining. Verder houd ik erg van muziek, afspreken met vrienden, wandelen met de hond en ik vind het heel tof om mooie reizen te maken. In dit Thomashuis vindt ik het heel bijzonder om te zien dat alle bewoners zo goed met elkaar kunnen, het voelt echt als een groot gezin. ik hoop er nog vele jaren met plezier te mogen werken en veel te mogen leren.

Groetjes, Jorien   

 

Puck de Vries

Ik ben Puck, 28 jaar en woon samen met mijn gezin in Sneek. Na jaren in de horeca te hebben gewerkt was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Corona gooide wat roet in het eten, maar uiteindelijk kwam ik bij Henk en Carin terecht en na de lockdown ben ik begonnen met werken. Vanaf dag 1 voel ik dat ik op mijn plek ben op het Thomashuis. Inmiddels zit ik al in mijn tweede contract en ben ik begonnen aan de studie, Maatschappelijk zorg persoonlijk gehandicapten begeleider in Sneek aan het Friese Poort. Zo zal ik nog meer leren en uiteindelijk een diploma op zak hebben! Mijn stage doe ik ook op het Thomashuis. Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk en geniet van de momenten samen met de bewoners en collega's. 

Groetjes Puck

 

Rianne Cuiper

Hey Hoi! 
Mijn naam is Rianne Cuiper en ik ben een vrolijke spontane meid van 21 inmiddels. Afgelopen Juni heb ik mijn diploma gehaald voor de opleiding MBO verpleegkundige. Ik ben begonnen als stagiaire bij het Thomashuis dat is mij zo goed bevallen dat ik er nu nog lekker werk. In mijn vrije tijd vindt ik het heerlijk om te tekenen, handletteren, fotograferen en om in de natuur te zijn. Daarnaast doe ik aan bootcamp.
Ik heb imiddels helemaal mijn plekje gevonden hier in het Thomashuis. Ik vind het bijzonder om te zien wat voor mooie band je kunt opbouwen met alle bewoners. Ik hoop nog veel bijzondere, grappige, gezellige en vooral leuke momenten te mogen mee maken in het Thomashuis. 

Groetjes Rianne

Sanne Wind

Hoi, Ik ben Sanne Wind, 24 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend in Heerenveen. In februari 2021 ben ik op het Thomashuis begonnen met stage lopen. Inmiddels heb ik mijn HBO-opleiding Social Work afgerond en ben ik werkzaam bij het Thomashuis. Ik ben enthausiast, creatief en ik hou van bewegen. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten en speel ik graag bordspelletjes. Ik doe aan de sport Surivalrun in Oosterzee en ondersteun daar ook vaak bij het geven van trainingen. Ook ben ik regelmatig te vinden in de sportschool. Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij het Thomashuis en hoop nog veel mooie momenten te mogen beleven met de bewoners, collega's en alle andere contacten van het Thomashuis. 

Groetjes Sanne 

 

 

Stagiaires

Romana Jonker


Hoi , ik ben Romana , 17 jaar en woon in Rotsterhaule samen met mijn moeder ,zusje en broertje. Ik ga naar school in zwolle 2 dagen in de week. In mijn vrije tijd zwem in graag bij de zwemclub “Steenwijk 34” en ook heb ik nog 2 andere bijbaantjes. Ik loop nu ruim een maand stage bij het Thomas huis. Ik kom gemiddeld 3/4 dagen in de week op het Thomas huis. Ik heb het er heel erg naar me zin en vind het een bijzondere plek met unieke mensen.
Ik leer hier veel nieuwe dingen waar ik veel aan heb. Ik denk dat ik deze stage periode een leuke tijd te gemoed ga!
Romana Jonker 

Leah van der Molen

Mijn naam is Léah. Ik ben 23 jaar oud en woon in Woudsend. Ik doe momenteel de opleiding persoonlijk begeleider, in de gehandicaptenzorg. Deze opleiding volg ik op het Friese Poort in Sneek. Ik zit op dit moment in mijn laatste leerjaar van de opleiding. In mijn vrije tijd vind ik het lekker om te wandelen, fietsen, sporten, kook ik graag en vind ik het leuk om met vriendinnen af te spreken en stedentrips te maken. 
Ik loop sinds Maart '22 stage bij het Thomashuis in Sint Nyk. Dit doe ik met erg veel plezier, en leer ik nog iedere dag. Ik hoop de komende maanden mij nog beter te kunnen ontwikkelen als begeleider en kijk hier erg naar uit.

Groetjes Léah

 

Morris van der Vlugt

Hoi ik ben Morris van der Vlugt en ben 21 jaar. Ik woon in Joure. Ik doe de opleiding Maatschappelijke zorg in Drachten. Het is mijn examenjaar dus hoop zo snel mogelijk het diploma binnen te slepen.
Dit jaar ga ik stage lopen bij het THomashuis Sint Nicolaasga, hier heb ik heel veel zin in. Ik ben erg sociaal, sportief en hou wel van een grapje hier en daar. 
Ik hoop jullie hier af en toe te zien, en dan maken we even een praatje en doen we gezamelijk een bakje koffie of thee.

Groetjes Morris