•  
  •  
  •  
  •  

Thomashuis Wagenberg

Hartelijk welkom op onze website.

Wij zijn Jolanda Knoops en Martien Scheepers. Sinds 1 oktober 2013 zijn wij als ondernemerspaar werkzaam in Thomashuis Wagenberg.

Onze huisgenoten willen wij een gezellig, warm en veilig leven bieden in ons Thomashuis, waar een ieder tot recht komt en waar persoonlijke mogelijkheden en talenten benut kunnen worden. Wij vinden het van belang dat huisgenoten zich thuis voelen en dat zij zich gezien en gehoord voelen door alle betrokkenen in en rondom het Thomashuis. Geaccepteerd worden om wie je bent, je vertrouwd voelen met de gezinsleden die jou kennen en waarbij je met zekerheid kunt voelen dat je gesteund wordt in je behoeften. Ondersteuning komt tot recht wanneer deze vanuit een open blik en in dialoog wordt geboden, door mensen die weten wie je bent, wat je kunt voelen, hoe je iets kunt beleven en mede daardoor weten wat je nodig hebt om verder te komen. Grote waarde hechten wij aan het belang dat de mensen zichzelf mogen zijn; dat zij zingend door het huis gaan, maar ook dat zij boos en verdrietig kunnen zijn. Plezier en verdriet kunnen hand in hand gaan; samen lol maken en samen huilen horen bij het gezinsleven in ons huis. Waarbij we soms met z'n allen in de woonkamer zijn, maar ook weleens alleen of met familie en vrienden op de eigen kamer. Het grootste goed daarbij is om samen het beste uit elke dag te halen en bij elkaar thuis te zijn in het Thomashuis. Wij verheugen ons op de toekomstige jaren met de huisgenoten in Wagenberg!

Mocht u n.a.v. deze website interesse of vragen hebben dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via de mail of telefonisch. Wij beantwoorden graag uw vragen!

ondernemersfoto
De ondernemers

Wij zijn Martien Scheepers en Jolanda Knoops. Ruim 35 jaar zijn wij samen als echtpaar, en hebben diverse woonplaatsen gehad namelijk Geldrop, Mierlo, Ammerzoden en Haaren. In de loop der tijd zijn wij trotse ouders geworden van twee kinderen. Wij zelf hebben een verschillende achtergrond wat betreft werk en loopbaan. Jolanda is sinds ruim 40 jaar werkzaam in de zorg binnen verschillende werkvelden; gehandicaptenzorg (VG sector), verpleeghuis, thuiszorg. Jolanda heeft de inservice opleiding tot Z-verpleegkundige gevolgd op Zonhove (Son), daar heeft ze 10 jaar gewerkt. Enkele jaren na de geboorte van de kinderen, is Jolanda weer teruggekeerd in de zorg; de eerste periode in het verpleeghuis Het Zonnelied (Ammerzoden), daarna in het avond-weekendteam van de reguliere Thuiszorg Rivierenland waarbij ze deze baan combineerde met een andere baan als peuterleidster op de peuterspeelzaal Dikkertje Dap (Ammerzoden). In 2001 is Jolanda weer herstart in haar oorspronkelijke beroep als Z-verpleegkundige bij Cello in Haaren. Binnen Cello is Jolanda werkzaam geweest binnen diverse functies, van persoonlijk begeleider tot coördinerend begeleider en gedurende ruim 6,5 jaar in een leidinggevende functie als clustermanager. Martien heeft sociologie gestudeerd aan wat nu de Universiteit Tilburg heet. Na zijn afstuderen kon hij geen baan vinden, daardoor is hij gaan werken bij Albert Heijn waar hij uiteindelijk assistent-bedrijfsleider is geworden. Hij heeft zich ontwikkeld in de richting van personeelsfunctionaris binnen de detailhandel. Tijdens dit werk heeft hij de deeltijd HBO - opleiding Arbeidsmarktpolitiek en Personeelsbeleid gevolgd en afgerond. Vervolgens is hij in diverse leidinggevende P&O - functies binnen de detailhandel werkzaam geweest en heeft in deze sector een loopbaan van ruim 15 jaar gekend. In 2001 heeft hij de overstap gemaakt vanuit de detailhandel naar de zorg, in dit geval de gehandicaptenzorg. In beginsel zonder enige directe eigen ervaring in de zorg, maar wel enige kennis via Jolanda. Vanaf het begin is hij enthousiast geraakt door de mens met een verstandelijke beperking. De directheid, het onbevangene, het persoonlijke sprak hem direct aan en gaf hem nieuwe drijfveren in het werk. In eerste instantie als personeelsadviseur; daarna als leidinggevende van de dienst P&O. Van september 2004 tot september 2013 is hij werkzaam geweest als manager van de dienst P&O bij Cello. Naast het gezamenlijke zorgondernemerschap van ons Thomashuis delen wij ook enkele passies in onze vrije tijd: wij houden van muziek en zingen; Jolanda en Martien zijn beiden lid van Zanggroep Vocalis uit Haaren.

Thomashuis Wagenberg

Kerkstraat 24
4845 ED Wagenberg
Noord-Brabant
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:
Bent u ergens ontevreden over, of heeft u een klacht over onze zorg? We gaan graag met u in gesprek en op zoek naar een oplossing.

Of wenst u onafhankelijke ondersteuning hierbij, dan kunt u contact opnemen met Klachtenportaal Zorg. Klachtenportaal Zorg is een externe organisatie. Als er informatie onduidelijk is, nemen zij contact met u op om het volledig te maken en ervoor te zorgen dat de klachtenprocedure goed opgestart wordt.

Geef uw klacht door met het klachtenformulier op de website van Klachtenportaal Zorg. U kunt ook een e-mail sturen naar het onderstaande adres.
Het e-mailadres voor het melden van klachten is: info@klachtenportaalzorg.nl