Thomashuis Wagenberg

Ons team!

Als zorgondernemers wonen we naast het Thomashuis; ons woongedeelte is direct verbonden aan het Thomashuis. Daardoor zijn we goed op de hoogte van alles en iedereen en kunnen we snel op zaken inspelen. 

Ons team bestaan uit een fulltimer en vijf part - time medewerkers .  Allemaal kanjers in het werk met  een grote passie voor de huisgenoten van het Thomashuis. Zelf maken wij ook deel uit van het team, zeer regelmatig werken we samen in de directe zorg en ondersteuning aan de huisgenoten. Daarnaast hebben wij nog een aantal vrijwilligers. We stellen het team voor!

 

 

Hallo allemaal,

Ik ben Anouk Walravens en ik ben 23 jaar. Ik heb de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg in Breda gevolgd. Door mijn stage tijdens deze opleiding ben ik bij het Thomashuis terecht gekomen. Eerst had ik nog niet veel van een Thomashuis gehoord, maar toen ik op internet ging kijken, werd ik al direct enthousiast. Bij de eerste ontmoeting met de huisgenoten voelde dit al meteen heel goed; dit is in de loop van de tijd alleen maar beter geworden. Het vertrouwen dat ik van de huisgenoten kreeg deed me erg goed. 

Na dit geweldig, leerzaam en leuk stagejaar, mocht ik als oproepkracht komen werken. Deze mooie kans heb ik natuurlijk met beide handen aangegrepen. Inmiddels werk ik 12 uur per week. Elke keer als ik in het Thomashuis binnen kom, krijg ik een heel warm gevoel. De sfeer die er hangt is fijn, gezellig en warm. Intussen werk ik al vijf jaar met heel veel plezier bij het Thomashuis; ik geniet volop van dit werk! De huisgenoten geven je zoveel liefde en warmte. Iedere dag is anders en weer een uitdaging. Ik hoop dat ik nog lang bij deze toppers mag blijven werken!

Hallo,

Ik ben Karin Broeders, 50 jaar en de trotse (groot)moeder van inmiddels twee volwassen dochters en één kleindochter. Ik werk nu vijf jaar in ons Thomashuis en  geniet elke dag weer van de huisgenoten, van hun eerlijkheid, hun oprechtheid, maar ook van hun eigen mening en af en toe hun boze buien. Samen met Martien en Jolanda en mijn collega's is het erg fijn om mijn steentje bij te mogen dragen om een "thuis" te kunnen bieden aan onze acht huisgenoten. Een plek waarbij ieder zich veilig en op zijn gemak kan voelen maar vooral zichzelf mag zijn. Ieder mens is anders en elke dag gebeuren er in ieders leven andere gebeurtenissen. Dat maakt mijn werk zo afwisselend en uitdagend; de ene keer sta je te swingen in onze huiskamer, de andere keer ben je het luisterend or voor diegene die een probleem ervaart en er graag met je over wilt praten. Samen doen we alles....het Thomashuis is voor mij een superplek om te werken....van verdriet, plezier, boosheid tot heel veel humor!!

Hoi allemaal!

Graag stel ik me aan jullie voor. Ik ben Tylo Vervoort, 21 jaar en woon in Waspik. Momenteel volg ik de studie persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg in Den Bosch. Voordat ik aan deze studie begon heb ik een creatieve opleiding gedaan aan het SintLucas. Ik heb altijd een passie gehad voor de creatieve sector maar, mijn hart lag ook voor een groot deel bij werken met mensen.

Dit heeft mij na mijn afstuderen doen kiezen voor een bbl-opleiding in de zorg. Werkend leren, één dag in de week naar school en de andere uren leren in de praktijk. Mijn eerste jaar zit er nu bijna op en het bevalt me erg goed. Werken met mensen en zo ook jezelf verder ontwikkelen vind ik fantastisch want, iemand kunnen helpen brengt en geeft energie.

Voor de laatste twee jaar van mijn studie heb ik de kans gekregen om te komen werken bij het Thomashuis. Hier ga ik vanaf half juni van start. Ik heb er erg veel zin in en ik kijk er naar uit om deel uit te mogen maken het Thomashuis te Wagenberg! 

Hallo allemaal,

 

Ik ben Neline Langerwerf en ik ben 19 jaar.

Sinds kort werk ik met veel plezier in dit Thomashuis.

Ik heb laatst mijn afstudeer stage afgerond in dit Thomashuis 

en heb dan ook mijn diploma behaald. Ik heb tijdens deze stage 

veel geleerd en toen mij gevraagd werd of ik bij het Thomashuis 

wilde komen werken na mijn opleiding kon ik daar geen nee 

tegen zeggen!

Ik vind het ontzettend leuk om hier te werken omdat 

alle acht huisgenoten anders en uniek zijn en elke dag anders is.

Dit maakt het werk zo leuk en afwisselend.

Ik vind het leuk om met de huisgenoten te wandelen of te fietsen 

of gezellig in de tuin activiteiten te doen, maar ik vind het ook erg 

leuk om samen een spelletje te doen of samen te puzzelen.

Ik hoop dat ik nog lang mag blijven werken in dit gezellige Thomashuis!

 

 

Hallo iedereen,

Mijn naam is Iris den Boer en vanaf 1 januari 2018 ben ik met veel plezier gaan werken als begeleider in Thomashuis Wagenberg.

Sinds juni 2017 ben ik de trotse eigenaresse van het diploma Maatschappelijke Zorg niveau 4 (persoonlijk begeleider). Van jongsafaan weet ik al dat ik een hart heb voor de zorg; dit is altijd zo gebleven en ik werk nu al een aantal jaren met veel plezier in de zorgsector. In mijn vrije tijd ben ik een enthousiaste vrijwilliger die om de week te vinden is bij Scouting de Stormvogels te Dongen (een scouting voor mensen met een beperking), waar ik met veel plezier de zaterdagen doorbreng met de leden en andere vrijwilligers. Hiernaast vind ik het heerlijk om een stuk te lopen met mijn hond Dino en om te koken. 

Ik kijk er erg naar uit om de huisgenoten te leren kennen en om ze te ondersteunen bij hetgeen zij leuk vinden maar ook waarin ze nog kunnen ontwikkelen. Vooral kijk ik er naar uit om veel plezier te hebben met de huisgenoten en er iedere dag weer een mooie dag van te maken. Bij de meeloopavond voelde het direct warm en goed aan; ik hoop dat ik dit gevoel nog kang mag hebben in dit gezellige Thomashuis.

Hallo allemaal,

Mijn naam is Carla Norbart en wil me hierbij even voorstellen.

Ik ben opgegroeid in Wagenberg, ik heb zeven jaar in Breda gewoond en ben daarna weer teruggekeerd naar het mooie dorp.

Ik ben 31 jaar werkzaam geweest in het speciaal onderwijs als vakleerkracht koken op het Breda College voorheen Liduinaschool voor ZMLK.

Door de veranderingen in het onderwijs en de werkdruk heb ik besloten een carrièreswitch te maken.

Door een oud collega, die samen met haar echtgenoot het Thomashuis Oudenbosch is gestart, heb ik kennis gemaakt met deze woonvorm; ik was direct enthousiast.

Mijn liefde voor de doelgroep heeft mij doen besluiten om begeleider te worden en samen met mijn collega’s een thuis te bieden aan de bewoners van het Thomashuis Wagenberg.

In de korte tijd dat ik hier nu werkzaam ben heb ik de gezelligheid en warmte van dit Thomashuis mogen ervaren, elke dag is anders en ik geniet er met volle teugen van.

 

Mijn naam is Jopie Lodewikus-van Gils en ben 67 jaar.

Ik heb twee getrouwde dochters Claudy en Natascha, en 4 kleinkinderen; 2 meisjes Tess en Zoë en 2 jongens Niels en Daan, en woon samen met mijn partner Reijer. Ik vind het leuk om vrijwilligerswerk te doen en de contacten die ik tot op heden met de bewoners en leiding heb gehad heb ik als zeer  positief ervaren.

 

Wie ben ik?

Ik ben Karin Rasenberg-Kokke, 51 jaar, getrouwd met Jack en mama van Raf en Bieke. Ik ben geboren en nog steeds wonende in Wagenberg.

Wat is het spannendste wat ik ooit heb gedaan?

Vrijwilligster worden in het Thomashuis. Ik had geen idee wat me te wachten stond. Echter voelde de eerste kennismaking als een warm bad en ik wilde meer. Ik ben nu 1 maal per week in het Thomashuis te vinden om iets gezelligs te doen. Dit kan zijn koken, fietsen (als het zonnetje schijnt), wandelen of een spelletje spelen.

Hoe blijf ik fit?

Ik blijf fit door te fietsen, wandelen, conditietraining en yoga.

Ik ben heel goed in?

Kletsen, genieten, koken voor vrienden en familie, weekendjes weg en op vakantie gaan.

Wat gebeurt er als ik wakker word?

Twee poezen (poes en stuiter) worden erg blij, want dat betekent eten en gezelschap.

 

Even voorstellen:

 Ik ben Frans Beekmans. Geboren op nieuwjaarsdag en inmiddels 64 keer mijn verjaardag gevierd. Getrouwd met Irma, vader van 3 dochters en inmiddels en de trotse opa van Jan, Lise en Lauren. Wij wonen al 25 jaar met heel veel plezier op Wagenberg. De kinderen zijn inmiddels alle drie vertrokken maar wonen wel in de directe omgeving.

 Sinds 2015 werk ik niet meer. Zodoende heb ik meer tijd voor de kinderen, kleinkinderen, allerlei klussen in huis en voor mijn hobby’s.

Met name in het laatste gaat veel tijd zitten. Ik houd van alles waar 4 wieltjes onder zitten en ben dan ook een verwoed verzamelaar van miniatuurauto’s, racebanen en autoboeken. Iets heel anders wat ik ook erg leuk vind is broodbakken. Verder ben ik een enthousiast wandelaar, muziekluisteraar en lees ik veel! En vanaf afgelopen november 2016 chauffeur bij het Thomashuis. 

Hallo, ik ben Marcel.

Met mijn vrouw Mieke en onze twee kinderen, een zoon en een dochter, wonen wij in Made, hier vlakbij.  Een deel van mijn tijd besteed ik door een aantal van de huisgenoten van het Thomashuis 's-middags van de dagbesteding op te halen en weer veilig naar het Thomashuis te brengen.  Verder doe ik ook nog  met plezier wat in  mijn tuin. Vooral in de zomer.  Ik kook graag de gewone Hollandse pot. Mijn grootste hobby is het bouwen van modelschepen. Ik ben nu bezig met mijn derde schip.