Thomashuis Wagenberg

Ons team!

Als zorgondernemers zijn we  direct betrokken bij de dagelijkse zorg en begeleiding van de bewoners. Zodoende zijn wij goed op de hoogte van alles en iedereen, en kunnen we snel op zaken inspelen in samenwerking met ouders/verwanten en met ons begeleidingsteam. 

Ons team bestaan uit een fulltimer en zes part - time medewerkers . Allemaal kanjers in het werk met een grote passie voor de huisgenoten van het Thomashuis.

Zelf maken wij ook deel uit van het team, zeer regelmatig werken we samen in de directe zorg en ondersteuning aan de huisgenoten. Daarnaast hebben wij nog een aantal vrijwilligers aan ons verbonden.

Het team stelt zich hierna voor:

Neline Langerwerf

Hallo allemaal,

Ik ben Neline Langerwerf en ik ben 22 jaar.

Sinds 2017 werk ik met veel plezier in dit Thomashuis.

Ik heb destijds mijn afstudeer stage afgerond in dit Thomashuis en heb dan ook mijn diploma behaald. Ik heb tijdens deze stage veel geleerd en toen mij gevraagd werd of ik bij het Thomashuis 

wilde komen werken na mijn opleiding kon ik daar geen nee tegen zeggen!

Ik vind het ontzettend leuk om hier te werken omdat alle acht huisgenoten anders en uniek zijn en elke dag anders is. Dit maakt het werk zo leuk en afwisselend.

Ik vind het leuk om met de huisgenoten te wandelen of te fietsen of gezellig in de tuin activiteiten te doen, maar ik vind het ook erg leuk om samen een spelletje te doen of samen te puzzelen.

Ik hoop dat ik nog lang mag blijven werken in dit gezellige Thomashuis!

Karen van Ham

Hallo allemaal,

Even voorstellen, 

Mijn naam is Karen van Ham en ik werk sinds 1 juli 2019 bij Thomashuis Wagenberg. 

Ruim 10 jaar heb ik ervaring met werken binnen de gehandicaptenzorg. 

In mijn vrije tijd ben ik veel met de hond op pad, hou ik van wandelen, sporten, in en rond het huis creatief bezig zijn en een goede serie kijken op Netflix vind ik ook fijn. 

Ik hecht veel waarde aan gezelligheid met vrienden en ook op het werk. 

Ik ga dan ook met veel plezier naar het Thomashuis want daar is het gezellig, netjes en mag iedereen zijn wie hij/zij is. De sfeer is in één woord TOP! 

Groeten Karen van Ham

Kim 

Mijn naam is Kim , ik ben getrouwd met Bart en moeder van twee jongens.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te koken, lezen, series te kijken, winkelen, voetbalmoeder te zijn, koffie te drinken met mijn vriendinnen,   af en toe kun je me vinden in de sportschool en bij de voetbal achter de bar waar ik vrijwilliger ben.

Werken samen met volwassenen met hun beperkingen, maar vooral met hun mogelijkheden, die op een zo gewoon mogelijke manier met elkaar samen leven. Betrokkenheid en toewijding zorgen voor  persoonlijke aandacht en zorg in een liefdevolle omgeving.

Dat is waar ik blij van word en wat ik met heel veel zin doe.

Wat een genot om met de huisgenoten en collega's samen te mogen zijn en werken!

Patrick Maas

Hoi,

Ik ben Patrick Maas en geboren in 1974.

Ik ben getrouwd met Karen van Ham en naast levenspartners zijn we nu ook collega’s. Samen hebben we 2 honden, Solo en Marron waar we veel tijd mee doorbrengen. Ik zit niet snel stil en ben graag bezig want ik heb altijd wel ideeën die mij bezig houden en door mijn nieuwsgierigheid ga ik op onderzoek. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met muziek maken, luisteren en bezoeken. In het Thomashuis kun je me ook wel eens met mijn gitaar of trommels tegenkomen want de bewoners doen graag mee. Ik houd er van om creatief bezig te zijn met doe-het-zelven, koken en bier brouwen. In het Thomashuis vind ik het ook erg leuk om samen met een huisgenoot te koken en voor de anderen een mooie en lekkere maaltijd op tafel te zetten.

Na mijn studie SPH in 2000 ben ik gaan werken in de gehandicaptenzorg, eerst activiteitenbegeleider muziek en later als allround activiteitenbegeleider en ook een tijd werkbegeleider op een drukkerij. Dat doe ik met veel plezier omdat iedere dag anders is, als ik met de bewoners werk. Vanaf 1 november 2020 ben ik gaan werken bij het Thomashuis Wagenberg.

De afwisseling in werkzaamheden tussen de activering op de Kameleon en aan de andere kant de woonbegeleiding op het Thomashuis vind ik erg leuk.

Kirsten van Dalen

Hallo iedereen,

Mijn naam is Kirsten van Dalen en ik ben 20 jaar.

Sinds 1 februari 2020 werk ik met veel plezier in dit Thomashuis, voorafgaand heb ik 9 maanden stage gelopen bij het Thomashuis.

Tijdens mijn stage heb ik de omgang met de bewoners en mij collega’s prettig ervaren.

Toen ik na mijn stage de mogelijkheid kreeg om in dienst te komen, heb ik geen moment getwijfeld.

Ik ga dan ook iedere dienst weer met veel plezier naar het Thomashuis, om daar met de huisgenoten leuke dingen te ondernemen, en hun te steunen als ze het een dag minder gaat.

Op dit moment volg ik naast dit werk de opleiding pedagogisch medewerker.

Ik hoop dat ik nog een lange tijd werkzaam kan zijn in het Thomashuis.

Manita

Hallo allemaal! 

Mijn naam is Manita Nicolasen en ik ben 27 jaar. Ik werk sinds juni 2021 bij het Thomashuis in Wagenberg. 

Nadat Karen en Patrick vroegen of ik eens koffie kwam drinken bij het Thomashuis, was ik verkocht. De sfeer, de gezelligheid, de collega’s en de bewoners spraken mij erg aan. 

In mijn vrije tijd doe ik aan jiujitsu, vind ik het leuk om nieuwe recepten uit te proberen, maar ook gezellig wat doen met vrienden vind ik leuk! 

Ik hoop met liefde en plezier te mogen blijven werken in het Thomashuis! 

Hieronder stellen de vrijwilligers van ons Thomashuis zich voor:

Jopie Lodewikus

Mijn naam is Jopie Lodewikus-van Gils en ben 69 jaar.

Ik heb twee getrouwde dochters Claudy en Natascha, en 4 kleinkinderen; 2 meisjes Tess en Zoë en 2 jongens Niels en Daan, en woon samen met mijn partner Reijer.

Ik vind het leuk om vrijwilligerswerk te doen en de contacten die ik tot op heden met de bewoners en leiding heb gehad heb ik als zeer  positief ervaren.

Karin Rasenberg

Wie ben ik?

Ik ben Karin Rasenberg-Kokke, 53 jaar, getrouwd met Jack en mama van Raf en Bieke. Ik ben geboren en nog steeds wonende in Wagenberg.

Wat is het spannendste wat ik ooit heb gedaan?

Vrijwilligster worden in het Thomashuis. Ik had geen idee wat me te wachten stond. Echter voelde de eerste kennismaking als een warm bad en ik wilde meer.

Ik ben nu 1 maal per week in het Thomashuis te vinden om iets gezelligs te doen. Dit kan zijn koken, fietsen (als het zonnetje schijnt), wandelen of een spelletje spelen.

Hoe blijf ik fit?

Ik blijf fit door te fietsen, wandelen, conditietraining en yoga.

Ik ben heel goed in?

Kletsen, genieten, koken voor vrienden en familie, weekendjes weg en op vakantie gaan.

Wat gebeurt er als ik wakker word?

Twee poezen (poes en stuiter) worden erg blij, want dat betekent eten en gezelschap.

Frans Beekmans

Even voorstellen:

 Ik ben Frans Beekmans. Geboren op nieuwjaarsdag en inmiddels 66 keer mijn verjaardag gevierd. Getrouwd met Irma, vader van 3 dochters en inmiddels en de trotse opa van Jan, Lise en Lauren. Wij wonen al 25 jaar met heel veel plezier op Wagenberg. De kinderen zijn inmiddels alle drie vertrokken maar wonen wel in de directe omgeving.

 Sinds 2015 werk ik niet meer. Zodoende heb ik meer tijd voor de kinderen, kleinkinderen, allerlei klussen in huis en voor mijn hobby’s.

Met name in het laatste gaat veel tijd zitten. Ik houd van alles waar 4 wieltjes onder zitten en ben dan ook een verwoed verzamelaar van miniatuurauto’s, racebanen en autoboeken. Iets heel anders wat ik ook erg leuk vind is broodbakken. Verder ben ik een enthousiast wandelaar, muziekluisteraar en lees ik veel! En vanaf afgelopen november 2016 chauffeur bij het Thomashuis. 

Marcel Vosmer

Hallo, ik ben Marcel.

Met mijn vrouw Mieke en onze twee kinderen, een zoon en een dochter, wonen wij in Made, hier vlakbij.  Een deel van mijn tijd besteed ik door een aantal van de huisgenoten van het Thomashuis 's-middags van de dagbesteding op te halen en weer veilig naar het Thomashuis te brengen.  Verder doe ik ook nog  met plezier wat in mijn tuin. Vooral in de zomer. Ik kook graag de gewone Hollandse pot. Mijn grootste hobby is het bouwen van modelschepen. Ik ben nu bezig met mijn derde schip.

Gerard de Kroon

Hallo,

Mijn naam is Gerard de Kroon, geboren in 1956 in Wagenberg. Ik heb eerst in Wagenberg gewoond en woon nu alweer 29 jaren in Made. Ik ben inmiddels 40 jaren getrouwd met mijn vrouw Corrie. Sinds ruim een jaar ben ik met vervroegd pensioen en heb ik meer tijd gekregen voor mijn hobbies vissen, fietsen, biljarten en auto rijden. 

Sinds kort ben ik vrijwilliger bij het Thomashuis. Ik zorg daar voor het vervoer naar en van de dagbesteding. Ik heb altijd al zoiets willen doen zodra ik zou stoppen met werken. Ik vind het heel leuk en dankbaar werk. Groetjes, Gerard