Onze bewoners

Nicky

Nicky;
Woont al ruim 13 jaar in dezelfde kamer in ons Thomashuis. Ze is 34 jaar en wij hebben haar leren kennen als een vriendelijke jongedame die graag onderweg is. Ze is graag buiten, wandelt graag en zit met groot plezier op de duo fiets.  Ze geniet van de kippen en het hondje die in de tuin rondlopen. Nicky houdt van gezelligheid. Maar het meest blij is Nicky als ze opgehaald wordt door haar ouders, dan springt ze op van haar stoel en roept "Jaaa, papaaa meee!!" Haar vrije dagen bij haar ouders zijn pas écht compleet als ze er samen op uit gaan in hun bootje.
Hanneke

Hanneke;
Een dame van inmiddels 64 jaar, die alweer een achttal jaren in het Thomashuis Zwijndrecht woont.
Ze heeft veel verhalen over waar ze allemaal heeft gewoond en waar het leuk of minder leuk was. Ze heeft haar kamer opnieuw in mogen richten toen ze rond mei 2022 van boven naar een benedenkamer is verhuisd. Hanneke houdt van wandelen, winkelen (vooral de kringloopwinkel is favoriet!) en fietsen op de duo fiets. En van kletsen! Ze gaat graag mee om de hond uit te laten. Hanneke heeft zich helemaal gericht op de nieuwe kippetjes die ze mee heeft mogen uitzoeken. Zij maakt de kippen rustig en tam. En spoort ze aan om eitjes te leggen, want die neemt ze wekelijks mee op brood naar de dagbesteding. Daarom noemen we Hanneke dan ook onze Kippenfluisteraar!
Dinno
Dinno;
Met zijn 66 jaar onze oudste bewoner. Sinds juni 2022 woont hij bij ons in het Thomashuis. Hiervoor heeft hij op diverse plekken rondom Zwijndrecht gewoond, waarvan de langste tijd in Papendrecht. Dinno is blij om weer in Zwijndrecht te wonen, daar waar hij geboren is en waar een aantal familieleden (waaronder zijn moeder) wonen. Hij vindt dat hij het enorm getroffen heeft met zo'n prachtige woning en is blij met zijn grote kamer. Hier hij kan lezen, Engels studeren, autotechniekboeken bestuderen, en zelfs een potje schaken (schaken en klaverjassen zijn grote hobby's). Maar daar kan hij zich ook terugtrekken als hij behoefte heeft aan rust.
De nabijheid van medewerkers en bewoners doen Dinno enorm goed. Als hij zich lekker voelt, berg je dan maar! Want dan klinkt er uit volle borst één van zijn favoriete liedjes. Onder de douche, op zijn kamer, buiten in de tuin, in de auto.. Dan moet het eruit :)
Cas
Cas;
Deze 25-jarige jongeman woont sinds december 2022 in ons Thomashuis. Hij korfbalt en traint bij de korfbalclub CKV Albatros. Hij wandelt graag met ons hondje langs de rivier waarbij hij dan honderduit kletst over van alles en nog wat.
Cas kan ook goed twerken, (met de billen schudden), tot grote hilariteit van iedereen. Hij houdt van deze gezelligheid en kan ook echt genieten van de gezamenlijke maaltijden en de koffiemomenten aan tafel. Maar hij kan ook goed de rust op zijn kamer opzoeken om daar naar muziek te luisteren of filmpjes te kijken.

 

Axel
Axel;
Sinds januari 2023 is dit onze 26-jarige spring-in-'t-veld. Axel helpt graag met sjouwen en werken in de tuin. Hij is heel actief, wandelt graag en zit ook graag op de fiets. Als hij zich maar lichamelijk lekker moe kan maken en zo dus het koppie leeg.
Axel doet mee met een dartcompetitie. Hij traint daarvoor regelmatig op zijn kamer met zijn professionele dartpijlen en dartbord. Daarnaast is hij een fervent Feijenoord supporter.
Axel vindt het geweldig om alle grappige dingen die op een dag gebeuren 's avonds nog eens door te nemen waardoor er een luide lach door het Thomashuis galmt! 
Ivan
Ivan;
Een vrolijke en vriendelijke jongeman van bijna 20 jaar die sinds april 2023 bij ons woont.
Ivan is graag buiten en zit soms achter de kippen aan. Een beetje een kippenplager ("Nee, Ivan dat mag niet". Ivan rent vervolgens met een grote lach op zijn gezicht weg).
Ivan heeft erg moeten wennen aan ons hondje Lexi, hij ging zelfs regelmatig voor haar op de loop! Tegenwoordig is hij daar helemaal aan gewend. 
Stoeien doet hij graag, met medebewoners en begeleiding. Hij vindt het ook leuk om zo de dag te eindigen. Even stoeien op bed nog en dan gaan slapen. Een andere grote hobby is spelen met zijn MegaBlocks. En dan is het het fijnste als er geluid uit komt! Alles wat geluid maakt vindt hij sowieso interessant...scooters, fietsbellen... En pluisjes! Hiermee kan hij zich uren vermaken..
Simon
Simon;
Onze langste bewoner is 195 cm lang en 20 jaar. Hij woont sinds eind augustus 2023 bij ons. Simon is van vele markten thuis. Dj'en, vlaggen, tuinieren... Door één van zijn dagbestedingen is hij zelfs inmiddels een soort van BN'er geworden. In het programma BinnensteBuiten komt hij nl. regelmatig voorbij in een item over tuinen/moestuinen. Wanneer hij ergens loopt wordt hij daar dan ook regelmatig op aangesproken :)  Verder gaat hij elke woensdag naar dansles, samen met zijn moeder. Hoe leuk is dat!

Delen: