•  

"Een gewoon thuis in een bijzonder huis"

In ons Thomashuis vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en gaan we zoveel als mogelijk uit van een ieders mogelijkheden. Samen met fijne ouders/verwanten en een leuk team vormen we zo een bijzonder huis dat aanvoelt als gewoon thuis. 

Onze dagen variëren enorm, van een rustig avondje op de bank hangen tot een vakantie naar Italië en veel daar tussen in. En de één zit liever wat vaker op zijn/haar kamer, de ander liever in de gezamenlijke woonkamer om samen achter de Wii te dansen. Weer een volgende houdt van verven terwijl de ander niet van vieze vingers houdt en dus liever een puzzeltje legt. Het kan en, nog belangrijker, mag allemaal bij ons. Wij gaan uit van een setting die zo veel als mogelijk als thuis aan doet. Dus waar wij onze kinderen zonder plannen en doelen opvoeden, is dat ook het uitgangspunt in de begeleiding van onze bewoners. Door de kleinschalige setting en het feit dat wij als ondernemers er bij wonen, zijn de lijnen kort en is er oog voor daar waar het om draait, onze bewoners en thuis zijn... 

De ondernemers 
Wij zijn Wim Karel en Elvira Willemstein. Samen met onze twee jongens Boyd (2005) en Lenn (2008) wonen wij sinds eind 2009 in Thomashuis Zwijndrecht. Zowel Wim als Elvira hebben beide meer dan 20 ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Wim vooral in woonvormen, de grote instellingen waar hij steeds meer merkte dat aandacht, en vooral individueel, steeds minder werd. Elvira heeft vooral in de werksetting gefunctioneerd. Eerst op dagverblijven en later als jobcoach. Heel leuk werk maar de administratieve kant nam de overhand, tijd voor het individu verdween ook hier. Beide zijn we van mening dat het in de zorg juist om de mensen moet draaien en niet om wat er op papier staat. Dus toen de Thomashuizen op ons pad kwam twijfelde wij geen moment. En nu prijzen we onszelf gelukkig dat we kunnen waarmaken waar we voor staan in de zorg.

Thomashuis Zwijndrecht

Rotterdamseweg 63
3332 AC Zwijndrecht
Nederland
Wij hebben plaats beschikbaar! Interesse? Neem gerust contact op:
078-6195141

Onze bewoners

Onze bewoners!

Maak hier kennis met de bewoners van Thomashuis Zwijndrecht

 

In memoriam,...

Onze collega's

Wij zouden helemaal nergens zijn zonder onze medewerkers. Daarom stellen wij ze hier graag aan u voor!

Karin:

Sinds...

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via thomashuis@meld-het.nu.