•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Thomashuis Herpen

Thomashuishuis Herpen is een kleinschalige woonvoorziening voor 9 mensen met een verstandelijke beperking.

Ons Thomashuis is gevestigd in een langgevelboerderij uit 1893, iedere bewoner heeft een eigen zit/slaapkamer, er is een gemeenschappelijke woonkamer met open keuken, hier wordt veel tijd doorgebracht met elkaar. We eten gezamenlijk onze maaltijden en hier vinden ook veel groepsactiviteiten plaats, muziekactiviteiten (muziek is voor ons erg belangrijk, ter ontspanning maar ook als uitingsvorm), knutselen en er kan tv worden gekeken in de zithoek. Vanuit de woonkamer, een aanbouw aan de boerderij, kijk je uit op de grote tuin, hier woont onze Alpaca familie: Henkie, Dora en hun zoontje Lucky. Ook scharrelen er hier kippen rond, die ons voorzien van verse eitjes. De bewoners helpen mee met het voeren en verzorgen van onze dieren. In de tuin is er gelegenheid voor allerlei activiteiten; samen eten en drinken op het terras,  individueel even relaxen, voetballen, schommelen of gewoon lekker de benen strekken. Dat kan ook erg goed in de directe omgeving, ons Thomashuis grenst aan natuurgebied Herperduin waar we in de bossen kunnen wandelen. Op loopafstand vind je een pannenkoekenboerderij en een zwembad. We zitten vlakbij de dorpen Herpen en Schaijk waar we samen met onze bewoners een boodschap kunnen doen.

Wij wonen als ondernemers in hetzelfde pand. Op deze manier zijn wij goed op de hoogte van wat er dagelijks speelt, wij zijn praktisch altijd in de buurt. We zijn daardoor het vaste aanspreekpunt voor onze bewoners, het team van medewerkers en de ouders/vertegenwoordigers.

Allard en Cora van der Knaap
De ondernemers

Wij zijn Allard en Cora van der Knaap, zorgondernemers van Thomashuis Herpen.

Allard is Z-verpleegkundige en Cora heeft de MMZ-4 gedaan en zij heeft ook een administratieve achtergrond,  beiden hebben we voor een grote organisatie gewerkt binnen de gehandicaptenzorg, wij hadden de behoefte om kleinschaliger te gaan werken in een landelijke omgeving.

Wij willen dat onze bewoners zich geliefd, gezien, veilig en geborgen voelen, zodat ze het meest optimale uit zichzelf kunnen halen.

Onze visie is "samen 100", vandaag een beetje meer, morgen misschien een beetje minder. De ene dag wat meer van jezelf, de andere dag wat meer ondersteuning vanuit ons. We denken niet in beperkingen maar in mogelijkheden.

1 Juni 2023 hebben wij Thomashuis Herpen overgenomen, wij wonen voorin de boerderij met onze kat Zephyr en onze honden Lucky, Mo en Lupe.

Thomashuis Herpen is een S-BB erkend leerbedrijf

Thomashuis Herpen

Schaijkseweg 14
5373 KL Herpen
Noord-Brabant
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:
0486462409/ 0620938421

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via thomashuis@meld-het.nu.