Sleuteloverdracht allereerste Thomas op Kamers

Vestigingen

(Foto: De 1e Thomas op Kamers is gevestigd op de begane grond van dit appartementencomplex in R'dam)

Na 2 jaar hard zwoegen vond op 31 maart 2017 in Rotterdam-Ommoord een historisch moment plaats: de sleuteloverdracht van de allereerste Thomas Op Kamers van Nederland, een nieuw woonconcept van de ontwikkelaar van De Thomashuizen. De eerste bewoners nemen halverwege april hun intrek.

(Foto: Christine Gerlich is de eerste zorgondernemer van Thomas op Kamers)

Thomas op Kamers biedt een thuis aan 15 (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Stuk voor stuk mooie mensen die nog een heleboel zelf kunnen en allemaal zo hun eigen dagelijkse bezigheden hebben. Ze zijn zelfstandig genoeg voor 24-uurszorg zoals in een Thomashuis, maar tegelijkertijd hebben ze wel een stukje begeleiding nodig. Speciaal voor hen is er Thomas op Kamers; begeleid zelfstandig wonen, maar dan op een plek waar het ook nog eens hartstikke gezellig is.

Net als in een Thomashuis is ook hier een zorgondernemer 24/7 bereikbaar voor de bewoners. Bij Thomas op Kamers lijkt diegene wel een beetje op een hospita. Iemand die een oogje in het zeil houdt dus, maar de bewoners wel stimuleert om zoveel mogelijk zelf te doen.

Trots!

We zijn er ontzettend trots op dat we nu ook deze doelgroep een thuis mogen gaan bieden. Op een mooie plek bovendien, want de 1e vestiging van Thomas op Kamers belooft echt prachtig te gaan worden.

Volg alle ontwikkelingen via/bekijk foto's op de Facebookpagina van Thomas op Kamers en/of ga voor meer info naar www.thomasopkamers.nl

Delen: