Officiële opening Thomashuis Hellevoetsluis Ravense Hoeve

Vestigingen

Zaterdag 10 juni kon niet anders dan een prachtige dag worden. Onder een azuurblauwe hemel verzamelden honderden mensen zich aan de Dijkweg voor de officiële opening van Thomashuis Hellevoetsluis Ravense Hoeve én de buren van de Herbergier. Een onvergetelijk moment.

Een officiële opening van een Thomashuis of een Herbergier is altijd een feest. En al helemaal als dit gezamenlijk gevierd wordt zoals afgelopen zaterdag in Hellevoetsluis! Prachtig moment voor Herbergiers Jaco & Els van Dasler en Thomashuis-ondernemers Joke Dragt en Willem de Jong. En voor iedereen die erbij aanwezig was natuurlijk. Beide ondernemingen zijn al sinds begin 2016 operationeel, en zaterdag was het de hoogste tijd om dit met elkaar te vieren en te toosten op de toekomst.

De onthulling van het schilderij van Thomas bij de officiele opening van Thomashuis Hellevoetsluis Ravensehoeve

Verbinding

Ook aanwezig was wethouder Hans van der Velde. Hij sprak de menigte toe vanaf een houten brugje tussen de 2 tuinen. “Deze brug is een symbool, en staat voor de verbinding tussen 3 dingen”, zei hij. “Enerzijds verbindt ze 2 stellen zorgondernemers met eenzelfde droom, namelijk het bieden van een thuis voor mensen die zorg nodig hebben. Een thuis waar mensen het leven kunnen leiden dat ze willen. Ten tweede”, vervolgde hij, “verbindt ze 2 huizen, of beter gezegd: 2 thuizen, die over en weer elkaar veel te bieden hebben en elkaar kunnen versterken. 

Tot slot”, sprak hij, “staat deze brug voor de verbindingen in onze samenleving. In Hellevoetsluis staan wij immers voor een actieve participatiemaatschappij, waarin elke Hellevoeter meedoet – ook mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking – naar eigen wil en vermogen.”

Samen

Deze prachtige woorden werden kracht bij gezet door één van de onvergetelijke momenten deze dag; de overdracht van de sleutel door de wethouder aan zowel een gast van de Herbergier als een bewoner van het Thomashuis. Op het bruggetje. Samen.

Gefeliciteerd allemaal!

 

Delen: