Wat is er zo bijzonder aan een Thomashuis?

Kort samengevat zit de kracht van de Thomashuizen in het feit dat mensen met een verstandelijke beperking er samen wonen met de personen die voor hun zorg verantwoordelijk zijn. Dit doen ze in karaktervolle huizen die midden in de samenleving staan.

Samen-wonen met de zorgverleners

Wat ieder Thomashuis uniek maakt is dat elke locatie wordt geleid door twee gepassioneerde zorgondernemers die zelf ook (vaak met hun gezin) in het Thomashuis wonen. Met hun eigen ervaring, kennis en creativiteit geven ze zelf invulling aan de zorg en zetten ze elke dag alles op alles om dat ene doel te bereiken: gelukkige bewoners.

Omdat de zorgondernemers in het Thomashuis wonen zijn zij altijd bereikbaar voor zowel de bewoners als de ouders/vertegenwoordigers. De lijnen zijn kort en de toewijding en betrokkenheid groot. De zorgondernemers kennen hun bewoners door en door en weten wat zij nodig hebben. Simpelweg door er elke dag te zijn.

Ze worden daarbij ondersteund door een toegewijd team medewerkers dat zich helemaal herkent in de Thomashuis-visie. Ze worden minimaal in de weg gezeten door stapels papierwerk en kunnen zo al hun tijd steken in het welzijn van de bewoners.

Mooie huizen

Alle Thomashuizen zijn gevestigd in mooie panden waar je met trots in woont. Van een oude oliemolen tot een monumentale woonboerderijen en zelfs verlaten schoolgebouwen. Als je in een Thomashuis woont, moet je trots kunnen zijn op JOUW huis.

Midden in de samenleving

Een Thomashuis staat altijd middenin de samenleving. Puur omdat we er samen met onze bewoners deel van uit maken. Iedereen is welkom en de deur staat altijd op een kier. En andersom geldt ook; bewoners doen graag mee met activiteiten in de omgeving. De verbinding zoeken is belangrijk. Heel vaak levert dat bijzondere ontmoetingen en mooie interacties met de buurt op