Thomashuis Ruinerwold, Maartensdijk & Posterholt tekenen bij

Tineke & Michael stralend voor hun Thomashuis in Posterholt
Uit de huizen
Jan de Gier

Vorige week zeiden de zorgondernemers van Thomashuis Posterholt, Maartensdijk & Ruinerwold na bijna 10 jaar ondernemerschap volmondig ja tegen een volgende, derde termijn. 'De manier van leven is ons zo eigen geworden dat we ons niet meer iets anders kunnen voorstellen.'

‘2009 was een goed jaar’ zo reageert iemand onder ons bericht hierover op Facebook. En daar heeft diegene helemaal gelijk in. Want aan enthousiasme is er na bijna 10 jaar zorgondernemerschap nog steeds geen gebrek. Voor zowel Nathalie & Dennis als Sander & Danielle was het eigenlijk vanzelfsprekend om in Gouda bij te tekenen.

“Er zijn nog duizenden dingen die ik zou willen doen”, vertelt Nathalie nadat de champagne is ontkurkt. “Maar afscheid nemen van mijn bewoners hoort daar niet bij. Natuurlijk maak je bij een contractverlenging even de balans op en heb je het er met elkaar over. Maar we moeten er simpelweg niet aan denken om te stoppen.”

Voor de bewoners

Ook voor Danielle van Thomashuis Ruinerwold zijn het de bewoners waarvoor ze het doet. “Laatst zat ik nog met een paar van hen in het zonnetje wat te drinken. Benen omhoog allemaal, echt aan het genieten. ‘Wat hebben we het toch goed he?’, zei ik. Het is super om zo met elkaar samen te kunnen leven. Alles wat je meemaakt met de bewoners, de ontwikkelingen die ze nog steeds doormaken. Daar doe je het voor.”

Foto vlnr: Danielle & Sander Hut (Thomashuis Ruinerwold) en Dennis en Nathalie van Middelkoop

Voldoening en positieve energie

Een dag voor de verlenging van Thomashuis Ruinerwold en Maartensdijk was het al de beurt aan Michael en Tineke Sira van Thomashuis Posterholt (zie foto boven). Ook zij tekenen bij voor de derde termijn, zonder een spoor van twijfel. Of zoals hun oudste zoon zei met een knipoog: ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan'.

“De ruimte die we hebben om mooie dingen te realiseren en bewoners te ondersteunen bij hun ontwikkeling en daginvulling zijn de drijfveren voor ons als ondernemerspaar”, zo vertellen ze. “We halen daardoor enorm veel voldoening en positieve energie uit onze manier van leven. Want dat een Thomashuis meer dan een baan is dat hebben we in de afgelopen jaren wel ontdekt. De manier van leven is ons zo eigen geworden dat we ons niet meer iets anders kunnen voorstellen. Daarom was bijtekenen eigenlijk vanzelfsprekend.”

Lijkt het je wat om net als deze ondernemers een eigen Thomashuis te hebben? Wij zijn doorlopend op zoek naar enthousiaste kandidaten! Meld je aan voor onze infomiddag in Thomashuis Druten of solliciteer direct!

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!