Column: De wereld draait door

Corona

“De Wereld Draait Door. Gelukkig wel. Maar toen ik een thema moest bedenken voor deze column kwam ik steeds terug op 3 woorden: Corona, maatregelen en 1,5 meter. Diederik Gommers, Ernst Kuipers en Irma Sluis... het zijn bijna BN'ers geworden: niet leuk maar wel normaal. Ook de Thomashuizen moesten en moeten een nieuw normaal gaan zoeken”, schrijft Ruth Kampelmacher in haar nieuwe column.

"Thomashuis Dongen ging 20 maart voor een aantal weken “op slot”. Er mocht niemand in en uit. Vele cadeautjes werden voor de deur gezet. En de post had het ook druk want er zijn vele kaarten bezorgd. Ikzelf deed daar vrolijk aan mee, want ik woon sinds 21 maart tijdelijk bij mijn ouders in Zeist. Buiten zag ik dat mondkapjes en afstand houden heel normaal was en winkelen een exercitie werd waar je veel tijd voor moet uittrekken. Ook dat is niet leuk maar hoort er vanaf nu nou eenmaal bij.

Mooie initiatieven

Gek genoeg heeft deze periode ook wat mooie dingen gebracht. We zijn bereid elkaar te helpen en steunen, er worden mooie initiatieven bedacht en sommige mensen die affiniteit hebben in de zorg wilde het ziekenhuispersoneel graag helpen en bijstaan. Laten we hopen dat dat ook weer gebeurt, mocht er in het najaar een piek komen.

Gelukkig zijn de besmettingen sinds eind april steeds minder en kan er veel meer. Dat is een goed teken. Ik ben op 6 juni, na 10 weken bij mijn ouders gewoond te hebben, op visite geweest in de tuin van het Thomashuis. In je eigen huis 1,5 meter afstand houden, handen desinfecteren én mijn eigen kamer niet in mogen is toch wel apart. In de 3 maanden hebben we elkaar regelmatig gezien via FaceTime dus helemaal uit beeld waren we letterlijk niet. Dat is het fijne van 2020: de technologie.

Terugkeer naar Thomashuis Dongen

Op het moment van schrijven Draait de Wereld steeds weer wat beter en meer Door en ben ik druk bezig met mijn terugkeer naar Dongen. Laten we hopen dat het de komende maanden rustig blijft. Dat zou voor heel Nederland inclusief álle Thomashuizen het fijnste zijn! Daar moeten we wel samen voor zorgen. Doe mee aan het nieuwe normaal, denk na en houdt genoeg afstand! Alleen dan kunnen we zorgen en hopen dat het virus zich koest houdt."

Meer weten over Ruth? Lees dan haar artikel “Vrijheid is voor mij belangrijk”. Wil je reageren op deze column? Stuur dan een mail naar info@thomashuis.nl ter attentie van Ruth.

Delen: