Mark Rutte stuurt Thomashuis Alphen een brief

Corona

Iedereen kan wel een positief berichtje ontvangen in deze coronatijd. Ook ‘de baas van Nederland’, aldus de bewoners van Thomashuis Alphen. Daarom stuurden zij Mark Rutte afgelopen december een zelfgemaakte kerstkaart. Eind januari kregen zij een persoonlijke brief van de demissionair premier terug.

Ook voor Thomashuis Alphen was 2020 een bizar jaar. Het Thomashuis bleef tot medio juni in totale lockdown. Na enkele maanden dagbesteding buitenshuis, vond die vanaf het najaar weer in het Thomashuis plaats. De persconferenties werden op de voet gevolgd door zorgondernemers Eric en Marion en de bewoners. “Sommige bewoners noemen Mark Rutte de baas van Nederland”, vertelt Eric.

Chapeau

Elk jaar zijn de bewoners van Thomashuis Alphen druk in de weer met kerstkaarten. Maar dit jaar werd er extra tijd aan besteed. “Naast kaartjes aan ouders, broers, zussen en de dagbesteding hebben bewoners dit jaar ook een kaartje gestuurd naar het verpleeghuis in de buurt, om ouderen een beetje positiviteit te sturen”, vertelt Thomashuis-ondernemer Eric Broeder.

Wie heeft er nog meer een kaart verdiend dit jaar? Die vraag stelde zijn vrouw Marion tijdens de kaartenactie. “Een bewoonster riep gelijk: Mark Rutte. Iedereen vond dat hij een kaart verdiende.” Zo gezegd, zo gedaan. De kaart werd verstuurd naar het Catshuis. “Wij hebben net als onze bewoners diep respect voor u en zeggen: chapeau”, is onder meer in de brief te lezen. “En heeft u ooit tijd, weet dat u welkom bent in ons Thomashuis. Gewoon voor de gezelligheid”, besluit de brief.  

Reactie uit het Catshuis

Al snel daarop volgde een reactie van de demissionair premier aan de bewoners. “Hartelijk dank voor jullie leuke kaart en vriendelijke woorden van steun en waardering. Weet dat ik – en de andere leden van het kabinet – dat zeer op prijs stellen. Verder snap ik goed dat jullie deze coronatijd erg lastig vinden. Dat vindt het kabinet ook. Maar zoals jullie aangeven, samen kunnen we ervoor zorgen dat deze vervelende tijd zo snel mogelijk achter ons ligt. Nogmaals dank voor jullie kaart en goede wensen”, reageert de demissionair premier in een brief.                                     

Dat hun kerstkaart tot een reactie zou leiden, hadden de zorgondernemers niet zien aankomen. “Wij vinden het heel bijzonder dat Mark Rutte de tijd neemt om te reageren. De bewoners die hem herkennen, vinden het een leuke verrassing.” Het Alphense Thomashuis wenst niet alleen Mark Rutte, maar iedereen het beste toe de komende tijd. “De maatregelen zijn een noodzakelijk iets waar we met z’n allen last van hebben. Maar blijf jezelf, kies voor veiligheid en houdt het luchtig. Want met een positieve inslag komen we samen het verst.”

thomashuis, mark rutte thomashuis, mark rutte gehandicaptenzorg,

Delen: