Thomashuis Houten plaatst kleurrijke coronaboom

Corona

Een zware, maar waardevolle periode. Zo kijken zorgondernemers Kees en Marja van Rooijen-Sturkenboom terug op de corona-periode in Thomashuis Houten. Om het beste van de situatie te maken, hebben de bewoners de afgelopen vier maanden keihard gewerkt aan een coronaboom: een boom vol gekleurde vogelhuisjes. Afgelopen week was het zover en werd deze geplaatst.

Het zorgechtpaar vertelt dat het voor iedereen een lastige periode was. “Er mocht weinig bezoek komen. Dit was voor familie van de bewoners moeilijk. Maar ook voor de bewoners zelf”, vertelt Marja. ‘We moesten echt even op zoek naar een ander ritme. Voor onszelf, maar zeker ook voor de bewoners. Wij begrepen de situatie al niet goed, laat staan mensen die een vast ritme heel erg nodig hebben”, licht Kees toe.

Thomashuis Houten
Ook de kat was van de partij. 

Maken, schuren, verven

Vanaf maart tot eind juni waren de bewoners thuis. “We moesten dus zelf een dagbesteding verzinnen”, vertelt Kees. “Ik dacht aan vogelvrij zijn. Zo ontstond het idee om een coronaboom te maken, met allemaal geverfde vogelhuisjes”, vult zijn vrouw hem aan.

“Wat is je lievelingskleur Daan?”, vraagt Marja. “Groen!”, roept bewoner Daan terug. “Oké, dan maken we dit vogelhuisje oranje.” Daan en zijn huisgenoten zijn de afgelopen vier maanden druk in de weer geweest met het maken, schuren en verven van de vogelhuisjes. Het resultaat: een vrolijk gekleurde boom vol vogelhuisjes.   

Thomashuis Houten
"We bleven de situatie kleurrijk inzien."

Symbolische boom

Marja vertelt dat het Thomashuis ondanks de uitdagingen zijn draai vond. “Er kwam soms veel op ons af, maar gelukkig kregen we van de bewoners energie. De coronaboom is eigenlijk een symbool voor deze coronaperiode”, lacht Marja. “We bleven de situatie kleurrijk inzien.” 

Thomashuis Houten

 

Inmiddels mogen de bewoners weer naar de dagbesteding. “Nu de bewoners weer vaker van huis zijn, moet ik soms wennen aan de rust in huis”, zegt Marja. Inmiddels mag er weer bezoek komen in Thomashuis Houten. “Dat zorgt voor genoeg levendigheid in en rondom het Thomashuis”, zegt Kees.


Thomashuis Houten

Delen: