Kippenvel: nummer We Belong Here over broer met down

Wonen

Soms zijn er verhalen waar je sprakeloos van wordt. Zo ook door het persoonlijke lied van Margo Vos. Zij zong over haar broer Christian, die in Thomashuis Delft Centrum woont. “Toen mijn broer geboren werd, kregen mijn ouders veel opmerkingen dat hij hier niet hoort. We Belong Here duidt op dat wij hier allemaal horen”, vertelt ze.

Margo kon haar broer, die het downsyndroom heeft, een lange tijd door corona niet zien. “Ik heb een hele sterke band met mijn broer en daardoor was dit ook een hele verdrietige tijd.”  

Persoonlijk verhaal

Haar vriend Neal verraste Margo met dit nummer door het met zijn gitaar voor haar te zingen. Samen met pianist Christiaan Veenman werkte ze verder aan het nummer. “Het is een heel persoonlijk verhaal en het duurde een tijdje tot ik het kon zingen zonder te huilen. Ik ben niet de enige die mijn broer niet kon zien. Er zijn zoveel mensen die ook hun opa, oma, broer, zus, vader of moeder niet konden zien.”

"Wij horen hier allemaal"

Ze vertelt dat toen haar broer geboren werd, haar ouders veel opmerkingen kregen over dat hij hier niet hoorde of een straf was. “We Belong Here maakt duidelijk dat wij hier allemaal horen. Of we nu gehandicapt, getint of anders zijn.” Margo hoopt door haar verhaal via muziek te delen, anderen ook steun te kunnen bieden die hetzelfde hebben meegemaakt.

Beluister We Belong Here hier op Spotify >>

Delen: