Terugblik op opening Thomashuis Steenwijkerland

Wonen

Na een drukke verbouwingsperiode in de stadsvilla was het afgelopen oktober dan zover: de opening van Thomashuis Steenwijkerland. Zorgondernemers Bert en Annelies Boshoven kijken tevreden terug op het allereerste begin. “Al vrij snel hadden we zes bewoners. Zij vonden allemaal gelijk hun draai in Steenwijk.” Momenteel zoekt het stel nog twee huisgenoten voor de laatste twee woonvertrekken.

Ondanks de coronatijd voert het gezellige leven de boventoon in Thomashuis Steenwijkerland. “Iedereen vindt het er gezellig, warm en huiselijk uitzien. Daar hebben we dan ook erg ons best voor gedaan”, vertellen Bert en Annelies enthousiast. Hoewel het leren kennen van nieuwe mensen met alle coronabeperkingen complexer is, zijn er 4 bevlogen vrijwilligers die helpen met het vervoer naar de dagbesteding. “Daar zijn we heel blij mee.”

Groot huishouden

Overdag gaan de bewoners naar hun dagbesteding. “De verschillende dagbestedingscentra hebben daar hun eigen manier op gevonden om er een veilige invulling aan te geven.” Eén dag per week werkt is de helft thuis in het Thomashuis. “Dan helpen ze in de huishouding, met klusjes en koken. We vormen samen een groot huishouden en leven een zo’n gewoon mogelijk leven.”

Bewegen staat hoog in het vaandel. Daarom wordt er elke dag na de avondmaaltijd een wandeling gemaakt. “In het weekend trekken we het liefst de natuur in. En daar is er genoeg van rondom Steenwijk. Er zijn heel wat mooie wandelroutes en leuke plaatsjes om te bezoeken. We kunnen niet wachten tot we ook weer een terrasje kunnen pikken na het wandelen.”

Twee woonvertrekken beschikbaar

De sfeer tussen de bewoners is goed. “Ondanks het verschil in ontwikkelingsleeftijd kunnen we het flink gezellig maken met z’n allen. We doen graag spelletjes of kijken films op Netflix. Sjoelen en bingo is ook de favoriet hier.” Het hoogtepunt van het afgelopen half jaar is toch wel echt de coronavaccinatie bij de huisgenoten en het team. “Corona is hot topic bij ons en we zijn heel blij dat we nu beschermd zijn”, vertellen Bert en Annelies.

Een half jaar na de opening heeft Thomashuis Steenwijkerland nog twee ruime en lichte kamers beschikbaar voor de laatste twee bewoners. Het pand kent diverse hoogteverschillen, waardoor er vooral gezocht wordt naar mobiele bewoners. Elke bewoner richt zijn kamer naar eigen wens en smaak in. Familie kan meehelpen met de verhuizing. “Dat kan coronaproof.” Wie een warm thuis zoekt voor zichzelf of iemand met een verstandelijke beperking, is van harte welkom om contact op te nemen met zorgondernemers Bert en Annelies voor een kennismaking. Contact opnemen kan via info@steenwijkerland.thomashuis.nl of 06-49 83 41 49. Bekijk hier de website.

Delen: