Familie aan het woord: 'Leven als in een groot gezin'

Wonen

"We zochten woonruimte voor onze zoon Thomas. Qua leeftijd had hij nog best een paar jaar thuis kunnen wonen. Maar omdat zijn oudere broer en zus ook ‘uit huis’ gingen, mistte Thomas de reuring en gezelligheid in huis. Door een tv-uitzending viel onze interesse op de Thomashuizen", schrijven Ton en Frederique van Oers. Hun zoon woont met veel plezier in Thomashuis Zenderen.

"Vooral de kleinschaligheid en de inzet van de zorgouders spraken ons zeer aan. Later zagen we dat er een Thomashuis in Zenderen zou komen, dus hebben we direct contact gezocht. Ons werd gezegd dat de “zorgouders” contact met ons zouden opnemen.

Warm, betrokken en persoonlijke aandacht

Na een paar gesprekken met Herna en Willem Jansen waren we helemaal om: warm, betrokken en persoonlijke aandacht. Dit gevoel hebben we nog steeds en, niet onbelangrijk, onze Thomas heeft dit gevoel zeker ook nog steeds. Het leven in het Thomashuis speelt zich binnen en buiten af. Het huis staat aan de rand van het dorp en een wandeling of fietstocht is zo gemaakt, een ijsje halen, lekker muziek maken, puzzelen of tekenen kan ook. Maar ook helpen met koken of je kamer schoonmaken hoort daarbij.

thomashuis zenderen, wonen thomashuis, thomashuis overijssel,

Thomashuis Zenderen ligt in een landelijke omgeving, wat tot vele mooie wandel- en fietstochten leidt.
 

Verder wordt er in de weekenden ook van alles ondernomen wat past bij de interesses. Ergens pannenkoeken eten of een bezoek aan een kinderboerderij en niet te vergeten: eens per jaar een week op vakantie. Het is net een (groot) gezin. Kortom: het Thomashuis is top."

Elke maand een testimonial

Elke maand plaatsen wij een testimonial van familie of bewoners. Wil jij ook jouw ervaring delen? Stuur dan een mailtje naar communicatie@dedrienotenboomen.nl en wie weet verschijnt jouw ervaring op onze website. Meer info over het leven in Thomashuis Zenderen? Lees dan hier de ervaring van zus Francien.

Delen: