Monsterprestatie: 708 kilometer in 24 uur!

In de media

Wat een monsterprestatie heeft Jeroen van Keulen dit weekend geleverd. Hij fietste maar liefst 708,85 kilometer in 24 uur. De ultracyclist knalde negentig keer heen en weer over een dijk tussen Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Het ging hem verbazingwekkend goed af met slechts een klein dipje in de nacht. “Tussen 03:00 en 6:00 had ik het even lastig toen het kouder werd”, vertelt Jeroen nuchter. Met deze ongekende prestatie haalde hij een kleine 4000 euro op. 

Als we Jeroen vanochtend spreken, zit hij al weer fris en fruitig op zijn werk. De ultracyclist heeft enkel last van wat lichte stijfheid. Hij legt uit dat zijn uitdaging niet beter had kunnen gaan, op wat kleine tegenwind in de vroege ochtend na. In eerste instantie had hij een lichte voorsprong opgebouwd en kwam hij zelfs boven de vereiste 30 kilometer per uur uit. Helaas moest hij deze voorsprong in de nacht toch weer inleveren. “Mijn benen kwamen op een gegeven moment vermogen tekort. Maar ik ben dik tevreden.” En terecht, want er zijn maar weinig amateurfietsers in Nederland die in de buurt kunnen komen van deze prestatie. Jeroen is ook opgetogen met alle persaandacht die hij heeft genereerd voor de Thomashuizen. Zo deden radiozenders als o.a. 3FM en SLAM verslag. En maakte Rijnmond dit uitgebreide artikel met daarbij ook een videoverslag.

Eveline Sijtsma, zorgondernemer van Thomashuis Delft Centrum en daarnaast ook Jeroens zus, barst uit elkaar van trots.  De bewoners van haar Thomashuis stonden uiteraard bij zowel de start als finish klaar om hun held aan te moedigen. Eveline vindt het ontzettend lief dat haar broer met zijn ‘maffe sportieve’ actie geld heeft opgehaald voor Thomashuis-sportshirts. Ze legt uit: “Hij hoopt op deze manier de drempel om te sporten net iets lager te leggen voor bewoners. Sporten is voor hen niet zo makkelijk als voor jou en mij. Zo zijn ze vaak afhankelijk van iemand om hun sport uit te oefenen.” 

Voorlopig geen ellenlange trainingssessies meer voor Jeroen. Hij heeft een ander soort ‘challenge’ voor de boeg: in september start hij naast zijn fulltime job een deeltijd studie rechten aan de Haagse Hogeschool. Wij bedanken Jeroen voor zijn fantastisch inzet. En natuurlijk ook iedereen die heeft gedoneerd.

Delen: