Worstenactie Thomashuis Roden: ‘Dit is overweldigend’

In de media

Broer en zus bij Thomashuis Roden. Foto: De Krant Nieuws

Doordat de coronaverveling bij Johan Wekema toesloeg, bedacht hij een prachtig plan. Hij zette een worstenactie op touw waarbij een gedeelte van de opbrengst naar Thomashuis Roden gaat, waar zijn zus Ina woont. Deze maand heeft Johan heel wat kilometers op de fiets afgelegd om in totaal 2300 worsten te bezorgen.  

Johan is een echte sportman. Doordat diverse sportevenementen voor hem uitvielen, startte hij deze actie. Als oppepper voor de bewoners die coronatijd dapper doorstaan en als dank voor het team van Thomashuis Roden.

Groot succes

De Facebookactie werd een groot succes. Johan en zijn vrienden wisten 2300 worsten te slijten. “De slagerij van zijn neef draaide overuren”, vertelt zorgondernemer Nynke Bosma enthousiast. De worsten werden per gravel bike rondgebracht. “Er zijn heel wat kilometers gefietst.”

thomashuis roden, thomashuis roden igj, thomashuis roden rechtszaak,
Foto: De Krant Nieuws

Dinsdag 12 januari werd het eindbedrag bekendgemaakt: €2464,-. “Kan je nagaan hoeveel worsten er zijn verkocht. Deze week komt Johan, wiens zus Ina in Thomashuis Roden woont, de cheque officieel overhandigen”, vertelt Nynke.

Samen op vakantie

Nynke en haar man Jelle vinden ze de actie een prachtig gebaar. “Echt overweldigend dit.” Ze gaan het bedrag gebruiken om iets moois te ondernemen met de bewoners. “We zitten – straks als het weer kan – te denken aan een vakantie op een mooi park ergens in de Veluwe”, vertelt het stel aan De Krant Nieuws.

Delen: