Radio Hatseflats: Muziek voor de Zorg

Werken

“Je bent wie je bent en je mag er zijn. Iedereen is uniek”, aldus Radio Hatseflats. Ruim drie jaar verder is de radioshow voor en door de zorg tientallen uitzendingen en een podcast verder. Wim Hoes, radiopresentator en zorgondernemer van Thomashuis Goirle, vertelt over het ontstaan van de show.

Wim heeft er sinds 2017 een toffe klus bij. Samen met wat muzikale vrienden maakt hij Radio Hatseflats. De shownaam is bedacht door een bewoonster uit Thomashuis Goirle. “Wanneer bij ons iets gedaan is, wordt er vaak ‘Hatseflats’ geroepen. Deze term vonden we zo geslaagd dat wij de zorgradio ernaar vernoemd hebben”, vertelt Wim.

Zorg in de ruimste zin

Radio Hatseflats, onderdeel van de lokale omroep Goirle, is het radioprogramma voor de Zorg in de gemeente Goirle in de ruimste zin van het woord. “Voor iedereen die op de een of andere manier aan zorg is verbonden in de gemeente Goirle”, vertelt Wim. De doelstelling van het programma is een podium geven aan mensen die gebruik maken van, direct betrokken zijn bij of werken in de zorg, Te denken valt aan de bewoners van het Thomashuis, de lokale dagbesteding, woon- en ouderinitiatieven en zorginstellingen.

Door middel van interviews met direct betrokkenen hopen de radiomakers zorgverleners en ontvangers te meer te betrekken bij de gemeenschap. “We willen hen in het zonnetje zetten middels een leuk en ontspannen programma, mensen verbinden en met elkaar genieten”, aldus Wim.   

Tune in

Radio Hatseflats is elke even week op dinsdagavond te beluisteren van 19.00 tot 21.00 uur op 105.6 FM. Livestreamen kan ook op radiohatseflats.nl. Meer informatie is op de website van Radio Hatseflats te vinden. Veel luisterplezier!

Delen: