Thomashuis Delft Centrum in Joris’ Kerstboom

In de media

Foto: Moeder Ingrid hangt een kerstbal met een foto van haar zoon Kees in de boom. Foto: Screenshot RTL Boulevard

Omdat het dit jaar niet mogelijk is met een grote groep om de kerstboom te staan, gaat tv-presentator Joris Linssen met zijn boom naar de mensen toe. Deze week waaide hij in ‘Joris’ Kerstboom’ aan bij Thomashuis Delft Centrum.

De bewoners staan enthousiast te zwaaien terwijl de tv-presentator de kerstboom optuigt voor de deur. Ingrid, de moeder van bewoner Kees, vergezelt hem. Zij wilde haar zoon en alle mensen die hem in het Thomashuis omringen, in het licht zetten.

Trots

Moeder Ingrid vertelt in het programma over de impact die de coronamaatregelen hebben op haar zoon. “Hij begrijpt het, maar is het spuugzat dat hij niet iedereen kan knuffelen.” Ondanks de beperkingen is ze dankbaar. “In het Thomashuis bleven ze bezig en was er structuur. Ondernemers Folkmar en Eveline zijn zelf ook in quarantaine gegaan om met de bewoners een gezin te blijven vormen. Ik vind dat zo bijzonder.”

Ook op RTL Boulevard werd een stukje van het programma uitgezonden. “Kees en Ingrid schieten de woonkamers van Nederland door. De telefoon stond roodgloeiend. Kees is uit elkaar gebarsten van trots”, is op de Facebookpagina van Thomashuis Delft Centrum te lezen.

Kijk hier de uitzending terug

Wie de uitzending van Joris’ kerstboom heeft gemist, kan het hier alsnog terugkijken.

Delen: