Thomashuis Klundert helpt bij heropening banketwinkel

In de media

Brood- en banketwinkel D’un Zoete N’oek heropende gisteren de deuren. Het winkeltje is terug van weggeweest. Vast gezicht zijn voortaan ook de bewoners en begeleiders van Thomashuis Klundert. “Het is een win-win situatie voor iedereen”, vertelt zorgondernemer José van Nugteren enthousiast.

In juli dit jaar opende echtpaar De Ron de deuren van hun geliefde brood- en banketwinkel. Maar al snel moest de winkel weer sluiten omdat de personeelskosten niet tegen de baten opwogen.

Mooie dagbesteding

Op Facebook werd de sluiting begin september bekendgemaakt. Toen José het bericht las, nam ze direct contact op met het echtpaar om een permanente sluiting te voorkomen. “Samen hebben we een invulling bedacht, waardoor D’un Zoete n’Oek weer open kan en de bewoners een mooie dagbesteding hebben in de winkel”, vertelt José enthousiast aan BN DeStem.   

“De eerste twee dagen (deze dinsdag en woensdag) draaien we de winkel alleen met begeleiders, om zelf ook goed wegwijs te worden”, vertelt José verder aan de krant. De bewoners bemannen voortaan van dinsdag tot en met vrijdag de winkel en zijn een vast gezicht voor winkelende Klundenaren.

Lekkerste winkeltje van Klundert

Twee bewoners worden onder begeleiding verantwoordelijk voor het brood snijden en de verkoop. De andere Thomashuisbewoners gaan in de weer met het maken van zelfgemaakte cadeaus, theeboeketten en vogeltaarten. Vanaf morgen bestieren zij de winkel. 

Op de hoogte blijven van ‘het lekkerste winkeltje van Klundert’? Neem dan een kijkje op hun Facebookpagina >>.

Delen: