Yannick maakt tv-debuut tijdens Knoop Gala

In de media

Na veel repeteren en een bruisende opnamedag was het afgelopen zaterdag eindelijk zover: het Knoop Gala. Samen met Trijntje Oosterhuis gaf Yannick, bewoner van Thomashuis Tilburg, een indrukwekkende show weg. Marije uit Thomashuis Munein begeleidde op de dwarsfluit niemand minder dan Nick & Simon.

Tijdens het Knoop Gala staan muzikale talenten met een verstandelijke beperking in de spotlights. Dit doen zij met artiesten, waaronder Nick & Simon, OG3NE, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef. De 24-jarige Yannick zong samen met Trijntje Oosterhuis het nummer ‘Wereld zonder jou.’

Staande ovatie

Voor Yannick was het een feestje. Zijn muzikale optreden werd begeleid door het Metropole Orkest. Op verzoek van Trijntje gaf Yannick nog een solo-toegift met Elvis’ ‘Can’t Help Falling in Love.’ Na afloop kregen Trijntje en hij een staande ovatie van het publiek.

Paul de Leeuw presenteerde het Knoop Gala in het Amsterdamse Carré. Eind oktober nodigde Paul Yannick via een videoboodschap uit voor de show.

Thomashuis Munein

Naast Yannick trad er andere Thomashuisbewoner op: de 32-jarige Marije uit Thomashuis Munein. Zij werd eind oktober ook verrast met het nieuws dat zij het podium met Nick en Simon zou delen. Zij ondersteunde het duo met haar dwarsfluit. ''Marije was 'helemaal niet zenuwachtig' en stond als een echte pro (en fan) tussen Nick & Simon in te shinen'', aldus NPO1 in een Facebookpost. 

Het Knoop Gala is afgelopen zaterdag, 22 december, om 20:25 uur uitgezonden op NPO1. Heb je de uitzending gemist? Kijk deze dan terug via NPO Start.

 

 

Delen: