Boris van der Ham bezoekt Thomashuis Beesd

Boris van der Ham bezoekt Thomashuis Beesd
Uit de huizen
Jan de Gier

In Thomashuis Beesd stond vorige week Boris van der Ham op de stoep. De voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) wilde graag eens een kijkje nemen in een Thomashuis. En in Beesd was hij meer dan welkom. “Een hartverwarmende ontmoeting”, zo laat hij weten.

Foto boven: Boris van der Ham, bewoner Anja & medewerker Annemieke

Altijd leuk natuurlijk, een heuse BN’er in huis. Niet bij iedereen even bekend, maar velen kennen Boris van der Ham nog uit zijn tijd als DD6-politicus. Tegenwoordig is hij – naast vele andere functies – voorzitter van de VGN en bracht hij vorige week een bezoekje aan Thomashuis Beesd.

Lekker druk in het Thomashuis

Hij kwam rond een uur of 4 even langs: hét moment waarop een Thomashuis op volle toeren draait. De bewoners komen thuis van de dagbesteding en even later is het alweer tijd om te gaan koken. Medewerker Annemieke was erbij: “Het was lekker druk toen hij kwam ja. Hij heeft dus echt goed kunnen ervaren hoe het reilt en zeilt in een Thomashuis. Hij stond er met z’n neus bovenop.”

Annemieke omschrijft het bezoek als ontspannen en luchtig. “Hij was erg belangstellend en geïnteresseerd en heeft met iedereen even een praatje gemaakt. Hij zou eigenlijk met Gert (zorgondernemer) even apart gaan zitten, maar ze zijn heel de tijd in het Thomashuis gebleven.”

'Hartverwarmende ontmoeting'

Boris van der Ham genoot zelf ook zichtbaar van het bezoek aan Thomashuis Beesd en heeft zich volop kunnen laten voorlichten (ook over het feit dat Thomashuis een franchiseformule is). Na afloop benadrukt hij dat met name ‘de huiselijke sfeer en de persoonlijke benadering’ indruk hebben gemaakt. “Het was een hartverwarmende ontmoeting met de bewoners”, zo laat hij weten.

Uiteraard was er ook alle ruimte voor een fotomomentje. SMILE!

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!