Column: Spanning ombuigen met een positieve actie

Uit de huizen

Thomashuis Varik wilde graag iets betekenen voor de mensen in Oekraïne. Zeker ook omdat een van hun bewoners hiervandaan komt. Een inzamelactie werd op touw gezet met een bijzonder resultaat. Niet alleen werd er een mooi bedrag ingezameld, ook de verbinding met de buurt kreeg een positieve boost. Zorgondernemer Marcella van Loosen schreef er deze column over.

Spanning ombuigen met een positieve actie

Een van onze medebewoners, Denis, is geboren en voor een groot deel opgegroeid in Oekraïne. Er wonen nog steeds familieleden en vrienden van Denis in Kiev. Spannende tijden dus. Zijn moeder heeft vluchtelingen opgevangen en springt in als tolk. Ook heeft zij een busje geregeld om goederen (medicatie, voedsel, luiers ed.) naar Oekraïne te brengen. Wij hebben in ons Thomashuis nagedacht hoe we de angst en spanning een beetje om kunnen buigen naar iets positiefs. De koppen werden bij elkaar gestoken en wij bedachten een actie: inzamelen van lege statiegeldflessen om geld op te halen.

bewoner Denis

 

Denis heeft een spandoek gemaakt dat we aan het hek van ons Thomashuis hebben opgehangen. Daarnaast plaatsten we een berichtje op Varik.nl. Dat leidde tot veel aanloop. Al snel konden we een aantal keer per dag de bak met flessen legen. Als klap op de vuurpijl kregen we een telefoontje van de dorpsschool, dat zij gingen helpen met flessen inzamelen.

Heel bijzonder, want zo kwam er op een spontane manier een verbinding tot stand tussen Thomashuis Varik en de school. En uit die verbinding komen nu al mooie dingen voort. Zo hebben we met de bewoners vorige week pannenkoeken gegeten op de dorpsschool, tijdens Internationale Pannenkoekendag. We kijken uit naar nog meer gezellige activiteiten in de toekomst.

Wil je meer lezen en zien van Thomashuis Varik, volg ze vooral via hun Instagram.

 

Bewoners Thomashuis Varik

Delen: