Eerste exemplaar PGB-boek uitgereikt in Thomashuis Goirle

Zorg & Welzijn

“Ank, jij woont al acht jaar met veel plezier in het Thomashuis. Dat kan omdat er in Nederland zoiets bestaat als het persoonsgebonden budget”, zegt Freke Schoemaker tegen haar zus. Freke vertelt dat ze in de praktijk vaak merkt dat men PGB ingewikkeld vindt. Als mantelzorgmakelaar maakt ze mensen wegwijs in de wereld van het PGB. “Dat heb ik nu zo vaak gedaan, dat ik er een boek over heb geschreven.”

Freke presenteert het eerste exemplaar van haar boek ‘PGB natuurlijk! Als je de zorg zélf wilt regelen’ in de tuin van Thomashuis Goirle. “Ik heb het opgedragen aan jou, omdat je mijn lieve zus bent. En daarom is het eerste exemplaar voor jou", zegt ze tegen haar zus Ank. Luidt applaus volgt.

 Zelfredzaam met PGB

Hoe word en blijf je zelfredzaam als je een beperking hebt? ‘”Het persoonsgebonden budget is een middel dat in veel gevallen kan worden ingezet om bij een specifieke zorgindicatie zoveel mogelijk zelfredzaam te blijven”, aldus Freke. In haar boek neemt ze je beknopt mee in de Nederlandse wetgeving over zorg, wat PGB inhoudt, wanneer je ervoor in aanmerking komt, hoe je het aanvraagt en waar je rekening mee moet houden als je een PGB hebt of wilt krijgen.

Thomashuis Goirle, PGB natuurlijk! Als je de zorg zélf wilt regelen, boek pgb, gids pgb,

In het bijzijn van ouders en wettelijk vertegenwoordigers, bewoners en zorgondernemers Wim en Jacqueline Hoes overhandigde Freke het eerste boek aan haar zus. “Dat was een mooi en emotioneel moment”, vertelt Jacqueline.

Leesbare gids

Freke is ruim veertien jaar mantelzorgmakelaar en helpt particulieren bij het organiseren van zorg en dagbesteding, al dan niet door middel van PGB. Daarnaast geeft ze door het hele land regelmatig voorlichting en trainingen aan zorgprofessionals en mantelzorgers op het gebied van PGB-beheer, zorg in natura en mantelzorgondersteuning. “De hoogste tijd dat er een praktische, duidelijke en leesbare gids kwam”, reageert Annemarie van Gaal op het boek.

Benieuwd naar PGB natuurlijk! Als je de zorg zélf wilt regelen? Meer informatie en bestellen kan via deze website >>.

 

Delen: