‘Meeswingen en zingen tijdens 15-jarig Thomashuisfeest’

Uit de huizen

Vrijdag dosten zo’n 1400 feestvierders zich op voor het feest van het jaar: het 15-jarig jubileum van de Thomashuizen. ‘‘Wat hebben we allemaal super genoten. Er is volop gedanst en gezongen tijdens de optredens van Frans Duijts en Marco de Hollander’’, blikken zorgondernemers Rick en Lindi van Thomashuis Lochem terug op hun Facebookpagina.

Voor veel Thomashuizen begon de pret al tijdens de heenreis. ‘‘Om 11 uur was het al een groot feest’’, reageert zorgondernemer Johan van Thomashuis Ospeldijk. Eenmaal aangekomen, vonden de bewoners van Thomashuis Ospeldijk gelijk een mooi plekje op de dansvloer. ‘‘We hebben ons goed vermaakt. De muziek was goed, we hebben gedanst en lekker gegeten en gedronken’’, vertelt Johan.

Podiumdier

Tijdens het feest is er stilgestaan bij het 15-jarig bestaan van de Thomashuizen. 15 jaar waarin er hard gewerkt is om mensen met een verstandelijke beperking een warm thuis te bieden. Mooi was ook het moment dat Marcel, de eerste bewoner van Thomashuis Lochem, verscheen.

In de middag trad Frans Duijts op. Daarna volgden diverse activiteiten en was het tijd voor wat lekkers. Zanger Marco de Hollander zette hoogstpersoonlijk de dansvloer op zijn kop. ‘‘Daarbij klommen een paar bewoners op het podium en stonden ze gezellig mee te swingen en te zingen’’, vertelt Johan. De polonaise mocht uiteraard ook niet ontbreken. ‘‘Een feestje wás het! We hebben de Gouwekerk laten trillen op haar grondveste’’, reageert Thomashuis Kruiningen op haar Facebookpagina.

Afbeelding verwijderd.

Foto: Thomashuis Middelharnis

Reünie

Naast een gezellige danspartij was het volgens Johan voor de bewoners ook een feestje om honderden bewoners uit andere Thomashuizen te ontmoeten. Voor andere bewoners was het ook een reünie. Zo liep  een van de bewoners van Thomashuis Ospeldijk een andere bewoner tegen het lijf waarmee hij de horeca-opleiding heeft gevolgd. ‘‘En dan komen ze elkaar toevallig weer tegen tijdens het jubileumfeest!’’

Thomashuis Middelharnis genoot zaterdag nog na van een geslaagde feestdag: ‘‘Vandaag zijn we aan het bijkomen van het geweldige feest waar we gisteren waren. Een dag vol plezier, feest, patat, pizza, poffertjes en muziek. We kijken er met veel plezier op terug.’’

Vrijwilligster en ‘huisfotograaf’ Els van Thomashuis Ospeldijk heeft tijdens het feest de camera erbij gepakt en mooie plaatjes geschoten van het spektakel. Bekijk hier de sfeerimpressie.

 

 

 

Delen: