Oranjekoorts in Thomashuis Apeldoorn

Apeldoorn Thomashuis oranje supporters tijdens EK 2021
Uit de huizen

Een column door Erik de Zeeuw, persoonlijk begeleider bij Thomashuis Apeldoorn.

Wij hebben er zeven jaar op moeten wachten maar we doen eindelijk weer mee met een eindtoernooi. Het echte EK gevoel heeft pas laat een plaatsje gekregen binnen de harten van de supporters, maar nu we van start zijn gegaan kleuren de straten oranje en is de stemming optimistisch. In het Thomashuis is dat zeker niet anders.

Holland Heineken  House is er niets bij

De parkeerplaats is voorzien van vlaggetjes en onze huiskamer kan door voor het Holland Heineken House 2021. Daarnaast wappert de rood- wit- blauwe vlag al enkele weken aan de vlaggenmast. Kortom: We hebben er zin in! Op het moment van schrijven heeft Oranje drie wedstrijden van de poule fase gespeeld en met resultaat. Drie wedstrijden werden gewonnen en wij kijken reikhalzend uit naar het vervolg.  

Thomashuis Apeldoorn oranje supporters

Het was zondagmiddag 15:00 toen ik het Thomashuis binnenliep en de sfeer nog enigszins afwachtend was. Samen met mijn collega besloten we daar snel verandering in te brengen en toverden onze bewoners om tot echte mascottes van het Nederlands elftal. We sloten onze muziek box aan en begonnen de EK playlist gezamenlijk mee te brallen! Mijn collega heeft een prachtige voetbaltribune bedacht waar we met elkaar de wedstrijd op kijken. De voorpret was optimaal en de bewoners zaten zo’n twee uur voor aanvang al klaar om te starten. Zelf kende ik enige EK spanning maar dat was voor mijn mede supporters niet nodig. Die wisten 100% zeker dat het een ‘kat in het bakkie’ zou zijn en we dansten vrolijk richting de drie punten.

Tijdens zo’n wedstrijd is de sfeer uitgelaten, positief, gezellig en het geeft weer een echt wij- gevoel. Gaande het spel kijk ik om mij heen om te zien wat er gebeurt en hoe zij het beleven.  Links van mij werd er na een paar stukjes worst intens op de oranje toeter geblazen waardoor de overige stukjes in de toeter verdwijnen, achter mij werd er gejuicht omdat Oekraïne 2-2 maakt, omdat het goed is voor zijn voetbalpoule, rechts van mij werd er geschaterlacht, omdat één van de spelers pijn had en tegenover mij zit iemand te genieten van haar wijntje en de sfeer die er in de kamer is.

Thomashuis Apeldoorn oranje supporters

Dit alles zorgt er voor mij voor dat het kijken in het Thomashuis de wedstrijd leuker maakt, het EK gevoel stijgt en wij met z’n allen de leeuw niet in z’n hempie laten staan!

Delen: